Skinnies zonnegel review

door Daphne - verdraaid mooi
skinnies zonnegel review

Nederland is weer een nieuw zonnebrand merk rijker, namelijk Skinnies. Het merk komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland (en is daar nummer 1!) en is zo bijzonder, omdat het niet verdund is met water. Hierdoor gaat elke tube wel tot vijf keer langer mee dan een reguliere zonnebrandcrème. Ik ontving twee items die ik voor je ga testen en daarom lees je hier de Skinnies zonnegel review.

skinnies zonnegel review-1

Verschil met reguliere zonnebeschermingsproducten

Skinnies is op verschillende vlakken bijzonder en anders dan de meeste zonbeschermingsproducten. Doordat het niet verdund is met water, gaat het niet alleen tot vijf keer langer mee, maar bespaart het merk meer dan 10.000 liter water per jaar. Je hebt volgens Skinnies een klein bolletje ter grootte van een erwt nodig voor het insmeren van je gezicht, nek en oren. Dankzij de transparante gelformule Organogel krijg je geen witte waas op je huid, maar past het zich juist direct aan je huidtint aan. Daarbij is je huid al binnen twee minuten droog! Verder is elke tube gemaakt op basis van suikerriet.

skinnies zonnegel bestanddelen

Beide sungels zijn geschikt voor alle huidtypes en voor het gezicht en lichaam. Ik heb al verschillende verschillen genoemd ten opzichte van reguliere zonnebeschermingsproducten, maar een ander bijzonder onderscheid die Skinnies maakt, is dat je de sungel twee minuten voordat je de zon in gaat pas aan hoeft te brengen. De meeste merken adviseren 20 minuten, dus dat scheelt nogal. En heel eerlijk… Ik ga meestal direct na het aanbrengen van de zonnebrand, de zon in.

Review Skinnies zonnegel

De sungel met SPF30 is tot wel 80 minuten water resistent. Dus je kan meer dan een uur van het zwembad of de zee genieten zonder onbeschermd te zijn! Het grote verschil ten opzichte van de normale sungel, is dat de Conquer sungel speciaal ontwikkeld is voor gebruik tijdens outdoor- en water activiteiten. Daarom is deze zonnebescherming tot wel vier uur lang water resistent en verschuift het niet tijdens het zweten. Mocht je daarom overmatig transpireren, dan zou ik ook gewoon voor deze variant gaan ook al beweeg je niet. ūüėČ Daarnaast heeft het een SPF50+ √©n een PA++++. Dat laatstgenoemde kom je niet vaak tegen, maar kort gezegd is het ook een indicatie voor een optimale bescherming tegen UVA-straling. Vier plusjes is de hoogste beschermingsgraad.

skinnies sungel review

De verpakkingen van beide varianten vind ik speels, maar praktisch. Je vindt aan de voorkant al alle informatie die ik van een zonnebeschermingsproduct wil weten, namelijk niet alleen de naam en het SPF, maar ook hoe lang ze water resistent zijn. Aan de achterzijde vind je de bestanddelen, dat gelukkig geen ellenlange lijst is. Verder vind ik het fijn dat het verpakt zit in een tube, waardoor je het makkelijk kunt doseren en hygi√ęnisch kunt werken.

Leuk dat Skinnies aangeeft hoeveel product je nodig hebt voor je gezicht, oren en nek. Zo heb je een richtlijn hoeveel je voor de andere zones van je lichaam nodig hebt. Niet veel dus! De SPF30 variant komt makkelijk uit de tube, voelt zacht en boterachtig aan en smeert goed en makkelijk uit. Het is volledig geurloos en laat geen witte waas achter.

skinnies zonnegel review-2

De SPF50+ variant kreeg ik onwijs moeilijk uit de verpakking. Ik moest met beide handen heel hard drukken voor ik er eindelijk wat uit kreeg, dus als je bijvoorbeeld artrose in je handen hebt, zou ik deze variant overslaan. Misschien komt het omdat je met deze variant erg lang in het water kan liggen. Die gel voelt ook wat minder zacht en boterachtig aan, maar smeert gelukkig ook wel gemakkelijk uit en laat ook geen witte waas achter. Het is niet helemaal geurloos, maar ruikt ook een beetje crème-achtig aan. Ik kan de geur niet helemaal omschrijven.

Van beide producten heb je dus bizar weinig nodig ten opzichte van normale zonnebeschermingsproducten en is daarom onwijs fijn √©n echt anders. Het smeert makkelijk uit en je huid voelt erg zacht aan, ondanks dat het snel intrekt. Alleen bij de Conquer variant had er van mij nog wel een druppel water bij gemogen, zodat ik het wat makkelijker uit de tube zou krijgen. ūüėČ

De Skinnies sungel SPF30 kost ‚ā¨ 36,00 – 100 ml. Het is ook verkrijgbaar in 35 ml en 200 ml. De Skinnies Conquer sungel SPF50+ kost ‚ā¨ 26,00 – 35 ml. Het is ook verkrijgbaar in 100 ml.¬†Skinnies is verkrijgbaar bij geselecteerde parfumerie√ęn, op Douglas.nl en Bol.com.

De formules zijn vegan, cruelty free en vrij van ingredi√ęnten die op welke manier dan ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu en dus het rif. Het bevat geen parabenen, conserveringsmiddelen en alcohol.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

3 reacties

bychristiana 13 mei 2020 - 08:55

Interessant merk, ik kende het nog niet. Je kunt inderdaad op de foto die boterige textuur goed zien, ik heb dat nog niet eerder in een zonnebrandproduct gezien. Fijn dat het ook gewoon te koop is bij Douglas, ik ga hier eens naar kijken.

Reply
Tessa 13 mei 2020 - 10:13

Deze klinkt erg fijn!

Reply
Deb 14 mei 2020 - 22:54

Klinkt interessant! Hopelijk krijgen we een mooie zomer en gaat de vakantie door (naar Canarische Eilanden: heb er een hard hoofd in) dan ga zeker een fles met SPF 30 halen.

Reply

Plaats een reactie