Skincareproducten voor mannen | ze bestaan 😉

door Daphne - verdraaid mooi
skincare voor mannen heren skincareproduct stappen reiniging verzorging

Je kent vast die video’s wel op bijvoorbeeld Instagram, waarbij een vrouw een badkamerkastje vol heeft staan met skincareproducten en kampt met huidproblemen en een man slechts één product gebruikt voor letterlijk alles en een gave huid heeft. Heel irritant als je het mij vraagt. 😉 Je weet dat er skincareproducten voor mannen bestaan, maar het daadwerkelijk kopen én daarna ook echt gebruiken… Dat is een heel ander verhaal. Ik heb ook zo’n man thuis zitten. Alleen heeft hij wel regelmatig last van onzuiverheden, waardoor ik ben gaan pushen om eens iets te gebruiken én resultaat behaald heeft! In dit artikel leg ik je het nut uit van gezichtsverzorging voor mannen. Wellicht dat je de jouwe ook kunt overtuigen.

Uitzonderingen bevestigen de regel, maar ik denk dat voor de meeste mannen geldt: less is more. Als ik naar mijn vriend kijk, dan zijn twee stappen in een reinigingsroutine al aan de hoge kant. Hij wilt het simpel: één reiniger en één crème. Nou heb ik dat laatste wel op kunnen splitsen tussen een dag- en nachtcrème, want ‘hallo UV-stralen’, maar het blijft een strijd. 😉 Alleen toen ik over een speciale oogverzorging begon en even later een toner, keek hij of hij water zag branden en werd ik nog net niet vierkant uitgelachen. Dus ik houd de stappen hier ook lekker kort.

Stap 1: reiniging

Door het reinigen van de huid verwijder je vet en vuil, reinig je de poriën en bereid je de huid voor op het verzorgen van je huid. Een écht schone huid neemt namelijk veel beter de ingrediënten op en is daardoor effectiever. Daarbij voorkom je zo onzuiverheden, zoals puistjes en mee-eters. Ondanks dat het de eerste keer wel even wat langer duurt, raad ik je wel aan om vanaf het begin te kijken naar jouw huidtype en huidbehoefte. Alleen zo weet je zeker dat je doet wat het juiste is voor jou. En met een plets water in je gezicht voelt je huid wellicht opgefrist, maar is het niet schoon.

En mannen… (ja, ik scheer jullie even over één kam) Veel schuim zegt niet zoveel over de reiniging, meer over de hardheid van de ingrediënten. Kies liever een milde reiniger die het vochtgehalte van de huid op peil houdt, hydrateert en de huidbarrière beschermt. Zéker als je je huid daarna gaat scheren. Vermijd dus ingrediënten als SLS en SLES.

biotherm homme aquapower mannen huidverzorging stappen reiniging verzorging

Stap 2: verzorging

Ondanks dat de mannenhuid vaak een stukje dikker is, krijgt het vaak wel dagelijks te maken met het scheermesje die de huid niet alleen haarvrij maakt, maar ook licht exfolieert. Daarbij ontstaan er toch regelmatig kleine wondjes waar ontstekingen kunnen ontstaan. De gevoelige huid na het scheren heeft dan ook de juiste verzorging nodig. Een aftershave ligt snel voor de hand, maar bevat vaak alcohol en parfum waar niet elke huid tegen kan. Kies daarom liever een balsem, gel of hydraterende crème.

Het klinkt verleidelijk om gewoon wat op te smeren wat jij of je partner misschien heeft liggen, maar een verzorgingsproduct voor mannen is toch anders en specifiek gericht op de vaak wat stuggere en dikkere huid. Ook ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het vervullen van jouw huidbehoefte. Zo versterkt het onwijs breed werkende ingrediënt Niacinamide de natuurlijke huidbarrière, helpt bij het vernieuwen en herstellen van het huidoppervlak, voorkomt vochtverlies en helpt bij een acne-gevoelige huid. Panthenol heeft dan weer meer kalmerende en verzachtende eigenschappen, helpt roodheid te verminderen en werkt goed met een vochtarme huid. Ook hyalurzonzuur is een veelgebruikt, intens vochtvasthoudend en -bindend ingrediënt.

Biotherm Homme Aquapower

Het eerste huidverzorgingsproduct dat mijn vriend kocht speciaal gericht op zijn huid(type) kwam uit de Biotherm Homme Aquapower lijn. Hij heeft een vette huid met regelmatig veel onzuiverheden én vindt het vreselijk om producten te gebruiken die je ‘voelt zitten’. De lichte textuur van de hydraterende gel crème zorgt ervoor dat zijn huid ‘toch wel lekker aanvoelt’. Daarbij zijn de uitbraken beduidend verminderd en ziet de huid er veel gezonder en egaler uit. Dus ondanks dat ik nog geen fan heb thuis, begint hij het nut heel langzaam wel te begrijpen.

biotherm homme aquapower hydraterende gel creme review huidverzorging mannen

De Biotherm Homme Aquapower Cream hydrateert de huid intens tot 72 uur, maar absorbeert dankzij haar lichte water-geltextuur snel en laat een fris en verkoelend gevoel achter. Daarnaast wordt de huid beschermd tegen externe invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en weersomstandigheden. Verder bevat de lijn onder meer nog een verfrissende cleanser, ooggel, douchegel en een gezichtsgel met en zonder UV bescherming. Al is die bescherming slecht SPF 14, dus alsnog raad ik je een aparte SPF aan. Uit de reguliere Biotherm Homme lijn heb je trouwens ook nog anti-aging crèmes, after shave lotions en meer. Gewoon kijken dus wat bij jouw huidtype en -behoefte past!

biotherm homme aquapower lijn huidverzorging mannen

Ik smeer hem voor overdag nog wel een extra SPF aan hoor! Van UVA-stralen die voor huidveroudering zorgen zal hij niet zo snel wakker liggen als ik, maar UVB-stralen zijn simpelweg echt heel schadelijk voor de huid.

Ik denk dat het stigma eraf moet dat huidverzorging alleen voor vrouwen is en mannen het ook als vrouwelijk beschouwen. Je huid zal je dankbaar zijn!

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 22 november 2023 - 17:24

Goed dat jouw vriend een reiniger en een dagcreme gebruikt. Die van mij wil er echt niet aan 🙈. Ik heb ooit een tonic van Dr.Hauschka aangeraden omdat hij na het scheren altijd last van zijn huid kreeg, maar die heeft hij op een gegeven moment ook links laten liggen.

Reply
Tanja 25 november 2023 - 09:36

Mijn man is echt eigenwijs.daarmee. Hij heeft een droge huid maar als ik een cremetje koop dan gebruikt hij het 3 keer en laat het dan links liggen en als ik dan naar de reden vraagt zegt hij…. Jaaa ik heb dat niet nodig en ik ben geen vrouw… dus die mannen zijn dat niet gewend en vinden dat maar raar denk ik ….

Reply

Plaats een reactie