Skin for Skin Protect Your Barrier review

door Daphne - verdraaid mooi
Skin for Skin Protect Your Barrier review

Minerale oliën zijn slecht voor de huid. Ze sluiten de huid af en laten de huid verstikken. Toch? Welnee! Die aanname is inmiddels al vaak ontkracht dankzij wetenschappelijke onderzoeken, maar toch blijven die negatieve verhalen rondgaan. Founder van Skin for Skin weet dat het juist een lifesaver kan zijn voor je huid en bracht een product op de markt met daarin verschillende minerale oliën. Ben je benieuwd wat het voor jou droge en/of eczeemgevoelige huid kan doen? Scroll dan snel verder voor de Skin for Skin Protect Your Barrier review.

Deze barrière crème (met een lipiden gehalte van 63%!) is ontworpen om de natuurlijke vetten (oftewel de lipiden) van de huid aan te vullen. Het herstelt en beschermt de huidbarrière en voorkomt vochtverlies in de huid. Zo legt de crème een occlusief laagje over de huid om vochtverdamping tegen te gaan en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zonder de huid te verstikken. Hierdoor wordt de hydratatie ook verbeterd, worden droogtelijntjes verzorgd en ziet je huid er jeugdiger en gezonder uit. Daarnaast gaat het een schilferende huid tegen doordat de lipiden een beschermende laag vormen op de huid en de huid hierdoor gladder maken. Zo neemt ook roodheid en jeuk af.

Wist je dat een gezonde lipidenbarrière helpt om de huid minder gevoelig te maken voor irritaties en allergieën? 

Voor deze huid is het geschikt & zo gebruik je het

De crème is geschikt voor de droge of vochtarme gezichtshuid, de acné- en eczeemhuid. Daarnaast kun je het ook aanbrengen op een geïrriteerde huid (bijvoorbeeld door het scheren), beschadigde huid (wondjes), lippen, nagelriemen, kloofjes en droge handen of voeten.

Breng eerst wat crème aan op je vingers en verwarmt het een beetje voor je het aanbrengt op de huid, zodat je het daarna gemakkelijk kunt verdelen.

Skin for Skin Protect Your Barrier textuur review

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De cream heeft vijf actieve ingrediënten, namelijk lipiden, minerale oliën, collageen, ceramiden en vitamine E. Ik licht er alvast twee toe, omdat dat verzamelnamen zijn van meerdere ingrediënten.

Lipiden zijn essentiële bouwstenen van de huidbarrière. Ze vormen een beschermende laag op de huid die voorverlies voorkomen en de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze crème heeft een lipidengehalte van maar liefst 63% om een hoog vetgehalte te bereiken voor bescherming en herstel van de huidbarrière.

Minerale oliën (gemaakt door algen) zijn uiterst vochtvasthoudend en verminderen vochtverlies zonder dat ze de huid vet maken. Ze vormen een beschermende barrière op de huid en kunnen helpen bij het verminderen van huidirritaties. Ze kunnen de huid kalmeren en beschermen tegen irritatie door externe elementen.

Skin for Skin Protect Your Barrier ingredienten review

 1. Petrolatum is een minerale olie.
 2. Aqua
 3. Paraffin is een minerale olie.
 4. Sorbitan Oleate is een emulgator en oppervlakteactieve stof. 
 5. Paraffinum Liquidum is een minerale olie.
 6. Glycerin werkt hydraterend, verzachtend, huidvernieuwend en verzorgend. Ook helpt het vochtverlies tegen te gaan.
 7. Cetyl Palmitate is een consistentieverbeteraar dat je huid voedt en egaliseert.
 8. Polyglyceryl-4 Oleate is een emulgator.
 9. Polyglyceryl-6 Oleate is een emulgator.
 10. Polyhydroxystearic Acid is een dispersiemiddel.
 11. Isostearyl Alcohol werkt als emulgator, huidverzachter, verdikkingsmiddel en vetinbrenger. Dit is dus een ‘vette’ alcohol die je niet hoeft te vermijden.
 12. Euglena Gracilis Polysaccharide is een viscositeitsregelaar en werkt huidverzorgend.
 13. Hydrolized Collagen, oftewel collageen, heeft de eigenschap om water aan te trekken en vast te houden. Het versterkt het vochtvasthoudend vermogen van de huid en geeft intensieve hydratatie. 
 14. Ceramide NP, oftewel ceramiden, zijn essentiële lipiden die zorgen voor een rijke, beschermende barrière op de huid. Dat resulteert in langdurige en diepe hydratatie, waardoor de huid zichzelf kan herstellen.
 15. Tocopherol, oftewel vitamine E, is een krachtig antioxidant met ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen, dat kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie op de huid. Zo kan het helpen bij het bevorderen van de regeneratie van beschadigde huidcellen en de huid helpen herstellen. 

Review Skin for Skin Protect Your Barrier

Bij het schrijven van reviews kom ik vaak lijsten met ingrediënten tegen, waarvan merken aangeven dat die juist niét voorkomen in hun product. Zelf neem ik die altijd netjes over, omdat ik weet dat veel mensen hier specifiek op letten en naar zoeken. Toch heb ik altijd gemengde gevoelens bij één ingrediënt (of nou ja… de verzamelnaam ervan): minerale oliën. Bij het herstel van een extreem droge huid of wondjes (zoals bij de genezing van PMU) is al meer dan eens de ouderwetse Vaseline aangeraden met als enige ingrediënt Petrolatum. Als zo’n minerale olie echt zo slecht zou zijn, dan wordt het niet aangeraden om te smeren op een wondje toch? Gelukkig dacht Skin for Skin daar ook zo over door te luisteren naar de uitslagen van onderzoeken en eigen ervaringen.

Skin for Skin Protect Your Barrier lipidencreme minerale olien review

De crème heeft een witte, volle textuur die inderdaad erg fijn aanbrengt op de huid als je het eerst even wat opwarmt tussen je vingers. Het hydrateert de huid intens, laat een mooie zachte glow achter op de huid en maakt het elastisch en soepel. Ondanks dat het een laagje over de huid legt, voelt het niet plakkerig aan en is het huidgevoel prettig. Dit is echt zo’n alleskunner die je altijd in de buurt moet hebben. Na een dag buiten, waarbij je gezicht en handen erg schraal aanvoelen en gevoelig zijn voor externe invloeden, bij schaaf- en scheerwondjes (ook bij je bikinilijn!), bij schrale knieën en benen, droge en beschadigde nagelriemen, ruwe voeten… En ga zo maar door!

Waarom geen goedkoop potje Vaseline kopen in plaats van deze crème? Deze crème is verrijkt met zoveel meer actieve ingrediënten die een positieve uitwerking hebben op de huid, zoals collageen en vitamine E. Twee ingrediënten met sterke anti-aging voordelen, waar ik als dertiger heel blij van word.

De Skin for Skin Protect Your Barrier shop je voor € 24,99 | 50 g op skinforskin.nl en bij geselecteerde winkels en salons. Klik hier voor het dichtstbijzijnde verkooppunt. Lees ook de andere Skin for Skin reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie