Skin for Skin Make it Shine! hair care oil review

door Daphne - verdraaid mooi
Skin for Skin Make it Shine! hair care oil review

Waar ik voorheen haarolie puur op mijn droge haarpunten aanbracht, ga ik de laatste tijd een flinke stap verder met de steeds populairdere hair oiling techniek. Hier breng je de olie aan op je hele haar én leg je de focus ook op de haaraanzet bij de hoofdhuid. Beide opties ga ik uitproberen met de veelzijdige haarolie van Skin for Skin. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Skin for Skin Make it Shine! hair care oil review.

De Make it Shine haarolie hydrateert, beschermt en herstelt het haar. Zo creëer je gezonde, glanzende en sterke haarlokken die makkelijk doorkambaar zijn en droog en pluizig haar helpen voorkomen. Ook werkt het als hittebescherming voor het föhnen of stijlen van je haar.

Je kunt de haarolie op meerdere manieren gebruiken, waarvan Skin for Skin twee varianten uitlicht:

  • Als dagelijkse verzorging door één tot twee druppels olie gelijkmatig aan te brengen op het haar. Als je het aanbrengt na het wassen van het haar, dan zegt het merk dat je het beste resultaat creëert door het aan te brengen zodra het haar voor ongeveer 80% droog is.
  • Voor het föhnen door twee tot drie pompjes gelijkmatig aan te brengen op het onderste deel van het haar wanneer het haar 80 tot 90% droog is. Föhn je haar vervolgens op de reguliere manier.

Skin for Skin Make it Shine! hair care oil textuur review

Hair oiling (techniek)

Het belangrijkste doel van hair oiling is het hydrateren, versterken en beschermen van het haar en het compenseren van eventuele vitamines of mineralen die je haar mogelijk mist door bijvoorbeeld een ziekte, verkeerde haarverzorging of weersverandering.

Er zijn tal van oliën en evenveel huidbehoeftes. Kijk dus sowieso goed naar jouw huid- en haarbehoefte voor je een bepaalde olie kiest. Ik ga niet uitweiden naar de varianten, aangezien ik daar al een uitgebreid artikel op zich voor zou kunnen schrijven. 😉 Wel kun je in de ingrediëntenlijst hieronder zien dat Skin for Skin diverse oliën heeft toegepast in haar product. 

Wil je die populaire treatment proberen voor een intense behandeling, verwarm de olie dan eerst tussen je handpalmen voor je het aanbrengt. Masseer het product in de hoofdhuid, waardoor je de bloedsomloop stimuleert en zo zorgt voor een diepere werking. Je kunt hier een massageborstel voor gebruiken dat speciaal geschikt is voor de hoofdhuid. Als je de focus niet wilt leggen op de hoofdhuid, dan kun je de olie ook aanbrengen op de lengtes van je haar en het dan zacht door te kammen. Laat het daarna zeker 30 minuten tot enkele uren inwerken voor je je haar wast. Persoonlijk breng ik het vaak zelfs de avond ervoor aan, zodat het de hele nacht in kan werken. Wikkel een handdoek om je haar om de warmte beter vast te laten houden én om ervoor te zorgen dat niet heel je kussen onder zit. Was de olie dan uit je haar met een milde shampoo door je haar twee keer achter elkaar te wassen.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. 

Skin for Skin Make it Shine! hair care oil ingredienten review

  1. Cyclopentasiloxane geeft het haar een zijdezacht gevoel, beschermt tegen het binnendringen van vocht en gaat zo pluizen tegen. Daarbij verzwaart dit het haar niet, wordt het snel opgenomen, maar spoelt ook gemakkelijk weer uit.
  2. Dimethicone is een vochtinbrengend ingrediënt. Het hydrateert en beschermt de haren tegen uitdrogen en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en zo minder breekbaar zijn.
  3. Dimethiconol helpt de oliën en vitamine E in deze haarolie vast te houden. Daarnaast is het een goede moisturizer en hydrateert het de haren voor een sulky-smooth finish.
  4. Crambe Abyssinica Seed Oil, oftewel abessijnse olie, laat het haar gehydrateerd, zijdezacht en glanzend blijven.
  5. Argania Spinosa Kernel Oil, oftewel arganolie, is rijk aan antioxidanten en helpt haarbeschadigingen te neutraliseren. Ook beschermt deze olie het haar tegen haarschade, haarbreuk en gespleten haarpunten
  6. Tocopheryl Acetate, oftewel vitamine E, heeft antioxiderende eigenschappen en maakt de haren glad, sterk en glanzend.
  7. Fragrance

Review Skin for Skin Make it Shine! hair care oil 

Voor ik überhaupt iets zeg over de werking van de olie moét ik eerst kwijt dat ik het liefst mijn hele lichaam in zou willen smeren met de olie dankzij de fan-tas-tische geur. Wat is die lekker zeg! Ik had precies hetzelfde euforische gevoel toen ik de Dior Blooming Bouquet voor het eerst rook. Niet dat ze echt met elkaar te vergelijken zijn, maar het brengt hetzelfde opgewekte, lentegevoel in mij naar boven. En precies daarom moet ik opletten dat ik niet té enthousiast ben met de dosering van de olie voor mijn haar. 😉

hair oiling techniek zo werkt het Skin for Skin Make it Shine! hair care oil review

Sinds ik de laatste periode een paar keer per dag aan een vernevelapparaat zit voor mijn longen met niet alleen een medicatie, maar ook een zoutoplossing om mij te helpen mijn longen schoon te hoesten, merk ik dat de kwaliteit van mijn voorste lokken enorm achteruit gingen. Ze zijn intens droog geworden en breken af als je er alleen nog maar naar kijkt. In het begin begreep ik er niets van, omdat ik niet gewisseld was van haarproducten, maar het kwartje viel al snel. Die hair oiling techniek trend kwam dus als geroepen en ik heb er dan ook al veel mee geëxperimenteerd. 

Deze olie is echt een verrijking om te gebruiken. Het maakt mijn haar instant pluisvrij, zijdezacht en gehydrateerd. Als je slechts een klein beetje gebruikt dan gaat je haar er niet vet of sluiks uitzien, maar heb je wel de voordelen van deze olie. Dat doe ik dus graag tussen de wasbeurten door bij die voorste plukken (en op de haarpunten). Voor de wasbeurt gebruik ik het rijkelijk en laat ik het lang intrekken. Na het douchen ziet mijn haar er zichtbaar gezond uit. Het kan natuurlijk niet de schade van de afgelopen maanden wegtoveren, maar hiermee voel ik me wel een stuk prettiger en oogt het zeker gezonder.

De Skin for Skin Make it Shine! hair care oil shop je voor € 39,99 | 50 ml op skinforskin.nl en bij geselecteerde winkels en salons. Klik hiervoor het dichtstbijzijnde verkooppunt. Lees ook de andere Skin for Skin reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie