SHAB Smokey palette review & swatches

door Daphne - verdraaid mooi
shab smokey palette review oogschaduwpalette eyeshadow

Het make-upmerk SHAB breidt uit; en hoe! Inmiddels is het merk ook in Italië en Spanje verkrijgbaar en sinds kort zelfs bij Douglas Nederland. Een nieuwe lancering kon dan ook niet lang achter blijven. Ik laat je twee nieuwe oogschaduwpaletten zien die gebaseerd zijn op de kracht van natuurstenen. In dit artikel vertel ik je er alles over, swatch ze en maakte ik twee looks. Daarom lees je hier de SHAB Smokey palette review met het Smokey en het Smokey Topaz palette.

shab smokey palette review oogschaduwpalette

SHAB gelooft in de kracht van natuurstenen en de combinatie van mindfulness en beauty. Iedere (kleur) steen kan een andere energie oproepen en met deze paletten laat SHAB je kennismaken met die kracht. Eigenaresse Shabnam Ashkar zegt hierover het volgende: “Uit eigen ervaring weet ik hoe bijzonder het is om te ontdekken hoe je met cosmetica je innerlijke kracht kan laten ontwaken.” 

shab smokey palette review kracht natuurstenen

De oogschaduws zijn uitzonderlijk gepigmenteerd, blendable en longlasting. Bij beide varianten kun je over het palette een kartonnen omhulsel schuiven, zodat je het palette gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Al sluit de magneet ook goed hoor!

SHAB Smokey palette

shab smokey palette review eyeshadow oogschaduw

Met dit palette creëer je de meest intense, zwarte smokey eyes. Het bevat een koele, witte tint om te highlighten, twee diepgrijze tinten en een intens zwarte tint. 

shab smokey palette review eyeshadow oogschaduw ingredienten

Op de afbeelding hieronder vind je de swatches v.l.n.r.: Moonstone | Grey Pearl | Slate | Black Diamond.

shab smokey palette swatch review eyeshadow oogschaduw

De tinten Moonstone en Grey Pearl zijn vrij krijtachtig, waardoor je snel fall-out kunt krijgen. Ik adviseer je dan ook om deze tinten aan te brengen met je vingers of een vochtig penseel. Slate is dan weer intens romig en werkt ook droog erg goed. Black Diamond is écht zwart vanaf de eerste veeg. Op de swatch zie je ook echt maar één veeg, want opbouwen was niet nodig.

Look

Aangezien het palette geen typische transitiekleur heeft, heb ik gekozen voor een look, waarbij je het perfecte pigment van Black Diamond goed kunt zien.

shab smokey palette look swatch review eyeshadow oogschaduw

Moonstone: onder de wenkbrauwen
Moonstone: binnenste ooghoek naar midden geblend
Black Diamond: eyeliner met wing
Grey Pearl: halverwege de wing als extra sparkle
Black Diamond: onder de ogen
Slate + klein glittertje van Grey Pearl: onder de ogen geblend over Black Diamond

SHAB Smokey Topaz palette 

shab smokey topaz palette review

Met dit palette creëer je warme, neutrale looks. Het bevat twee shimmertinten, waarvan een lichte highlight tint en een iets donkerdere glowy tint die bijvoorbeeld prachtig is op het bewegend ooglid. Daarnaast bevat het een matte transitiekleur en een matte donkere tint waarmee je een smokey look kunt creëren. 

shab smokey topaz palette review eyeshadow oogschaduw ingredienten

Op de afbeelding hieronder vind je de swatches v.l.n.r.: Morganite | Bronzite | Garnet | Brown Citrine.

shab smokey topaz palette swatch review eyeshadow oogschaduw

Tijdens het swatchen merkte ik gelijk dat dit mijn favoriet van de twee gaat zijn. De tinten swatchen namelijk echt fantastisch. Morganite en Bronzite zijn intens romig, zacht en fantastisch gepigmenteerd. De matte tinten Garnet en Brown Citrine vind ik ook echt geweldig. Ze zijn intens gepigmenteerd, zacht en romig. Alle vier zonder fall-out of kickback in de pan.

Look

shab smokey topaz palette look swatch review eyeshadow oogschaduw

Morganite: onder de wenkbrauwen
Garnet: transitiekleur in arcadeboog
Brown Citrine: buitenste ooghoek, naar midden geblend
Bronzite: midden van bewegend ooglid naar binnen geblend
Morganite: begin van bewegend ooglid naar midden geblend
Morganite: binnenste ooghoek
Brown Citrine: onder de ogen
Garnet: onder de ogen geblend over Brown Citrine

Review SHAB Smokey palette review

Het eerste wat ik dacht toen ik de paletten zag, was WAUW zó groot! Je zou door het formaat van de pans eerder denken dat het een gezichtspalette is in plaats van oogschaduws. Ik kan me niet voorstellen dat ik een van deze twee ooit op ga maken.

shab smokey topaz palette review eyeshadow oogschaduw

Als ik de twee paletten met elkaar vergelijk, dan steekt Smokey Topaz er voor mij direct gigantisch bovenuit. Het bevat namelijk alles wat ik zoek in een palette én de poeders werken goed. Dankzij de twee matte tinten heb ik een transitiekleur en een tint waarmee ik schaduw kan creëren. Ook de glanzende tinten werken perfect zonder vochtig penseel en blenden heel zacht uit voor een mooie, natuurlijke look. Bij Smokey mis ik zelf een transitiekleur. Voor mij was hij prettiger geweest als één van de twee grijze tinten mat geweest zou zijn. Ik zei het bij de swatchfoto ook al: Moonstone en Grey Pearl zijn voor mij iets te krijtachtig. De textuur van Slate vind ik veel prettiger werken. Dus Smokey Topaz is mijn favoriet. Al combineer ik die graag met de kleur Black Diamond van het Smokey palette. 😉

shab smokey palette review

Beide SHAB Smokey paletten shop je voor € 39,95 per stuk op SHAB.nl, douglas.nl en beautytasting.com. Bekijk ook de andere SHAB reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 22 juni 2022 - 10:54

Smokey Topaz vind ik ook het mooiste palette. Zou ook wat voor mij zijn. Wat betreft de grootte van de pans.. van mij mogen ze die in zijn algemeenheid kleiner maken (want die gaan anders nooit op 😂) en de prijs gelijk wat lager maken.

Reply
Jolanda 22 juni 2022 - 11:31

Ik zou zelf ook eerder voor smokey topaz gaan, mooie looks heb je gemaakt!

Reply

Plaats een reactie