SHAB Matte Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
SHAB review matte foundation sexy eyes eyeliner pen

Afgelopen oktober maakte ik tijdens een beauty-event kennis met SHAB’s nieuwste lancering: een matterende foundation. Over de inhoud wist ik toen nog niets, maar ik werd wel al direct verliefd op de flacon. Wat een mooi en vooral luxueus design! Daarbij zit er ook een mooi verhaal achter elke foundationkleur. Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de inhoud. Ben je benieuwd naar het verhaal, de swatches en mijn mening? Scroll dan snel verder voor de SHAB Matte Foundation review.

You can achieve everything, as long as the foundation is right!” Shabnam.

De foundation met SPF 25 heeft een hoge dekking met een natuurlijke, matte finish die vlekjes en roodheid camoufleert en tot wel 24 uur mooi op de huid blijft.

De foundation is verkrijgbaar in tien tinten. Niet extreem veel, maar gelukkig loopt de kleurrange wel van heel licht naar heel donker. Ik laat je trouwens de lichtste tint zien. Elke tint draagt de naam van een inspirerende vrouw die symbool staat voor empowerment, zoals Diana, Michelle Obama, Oprah en Queen Elizabeth.

SHAB Sexy Eyes Eyeliner Pen review

SHAB Sexy Eyes Eyeliner Pen review

Naast de foundation ontving ik ook de nieuwe eyeliner pen van SHAB. Een intens zwarte eyeliner stift.

SHAB Sexy Eyes Eyeliner Pen swatch review

Voor ik de eyeliner überhaupt gebruikt had, heb ik hem eerst geswatcht op mijn handen voor de foto. Tussen het aanbrengen en de foto zit natuurlijk een paar tellen en daarna dacht ik hem wel ‘even’ weg te vegen met een droog doekje. Nou, mooi niet! Hij bleef echt bizar goed zitten en met alleen boenen kwam ik er niet. De tip van de eyeliner is redelijk hard, maar heeft wel een fijne vorm waarmee je zowel dikke als dunne lijnen mee kunt zetten. Ik had alleen wat moeite met het zetten van de lijn in het binnenste deel van mijn oogleden. Daar moest ik de pen wat opbouwen voor het mooiste effect, maar op de rest van het ooglid was één streep al voldoende voor een diepzwart effect. Wellicht bij de volgende lancering nog een bruine variant SHAB? 😬

SHAB Sexy Eyes Eyeliner Pen swatch black look review

SHAB Browaholic Brow Pen

SHAB Browaholic Brow Pen review

Ik heb al eens een volledige review geschreven, maar omdat ik een nieuw kleurtje ontving en de SHAB Browaholic Brow Ben écht een fijn product vind, fris ik je geheugen nog even op. Ik laat je dit keer de swatch zien van de tint Medium Brown. 

SHAB Browaholic Brow Pen swatch Medium Brown review

De Brow Pen is een zacht en hooggepigmenteerd potlood, waarmee je zowel strakke als natuurlijke wenkies kunt creëren. Het potloodje is erg dun en de textuur is precies zacht genoeg. Wat mij betreft zijn dat dé voorwaarden voor zo’n wenkbrauwpotlood. Voor het mooiste effect, raad ik je aan om twee tinten te gebruiken. Zo kan je een ombre-effect creëren voor het natuurlijkste resultaat. Aan de andere zijde vind je een spoolie, waarmee je de getekende haartjes kunt verzachten en je wenkies in model kunt brengen.

Swatch SHAB Matte Foundation 

Op onderstaande afbeelding zie je de swatch van de tint Diana.

SHAB Matte Foundation swatch diana review

Bij het kiezen van jouw perfecte kleur, raad ik je aan om net als ik een tint lichter te pakken. Shabnam gaf zelf namelijk al aan dat de foundation wat oxideert; oftewel de kleur wordt op de huid nog net ietsje donkerder. Verder raadt SHAB aan om de foundation aan te brengen met een foundationkwast of een beautysponsje voor een vlekkeloos effect. Begin met een kleine hoeveelheid en bouw de dekking naar wens op.

Review SHAB Matte Foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linker foto heb ik geen foundation aangebracht en op de rechter foto bracht ik de oor een mooi resultaat  foundation aan. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen.

SHAB Matte Foundation swatch diana effect resultaat result review

Ik bracht de foundation voor het eerst even snel tussendoor aan toen ik die dag puur wat blush had aangebracht. Nou die blush… Die was in enkele tellen verdwenen! Ook de roodheid rondom mijn neus was compleet weggevaagd. Dit mag je absoluut een hoge dekking noemen; oftewel full-coverage! Direct na het aanbrengen is de huid gematteerd en geëgaliseerd. Zo’n complete, matte huid is bij veel full-face looks heel erg mooi, maar als je voor een no-make-up make-up lookje gaat, dan kan het wellicht wat veel zijn. Meng de foundation dan met een glowy serum of primer voor een subtiele glans.

In eerste instantie leek de kleur inderdaad veel te licht op mijn huid; zeker omdat ik dol ben op zelfbruiner. Alleen nadat ik de foundation gemengd had in mijn huid, bleek het echt de perfecte kleur voor mij. Nog een pluspunt: je veegt het niet snel van je huid. Wel zo fijn als je weer eens een verkoudheid opgelopen hebt in de winter. Kortom: de foundation doet precies wat SHAB belooft!

SHAB Matte Foundation swatch diana resultaat result review

De SHAB Matte Foundation shop je op onder meer SHAB.nl voor € 39,95 | 35 ml. Lees ook de andere SHAB reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie