SHAB make-up review | eyeshadow, mascara, eyeliner

door Daphne - verdraaid mooi
shab nudy eyeshadow palette review

Door het CHEEKY palette maakte ik voor het eerst kennis met het Nederlandse make-up merk SHAB. Inmiddels breidt het merk zich steeds verder uit, is het nu ook verkrijgbaar op beautytasting.com en binnenkort zelfs op douglas.nl. Hoog tijd om daarom wat meer producten te testen voor je. Voor de feestdagen brengt SHAB een oogschaduwpalette uit die ik je, samen met drie andere items, in dit artikel laat zien. Ik swatch alles, maak er een look mee en geef je natuurlijk mijn mening. Daarom lees je hier de SHAB make-up review met het Nudy eyeshadow palette, 4D mascara en liquid eyeliner.

Shabnam Ashkar, de oprichtster van het merk, heeft in haar merk gekozen voor kleuren die zowel krachtig als vrouwelijk zijn met als boodschap: geloof in jezelf en niets is te groot.

Liquid eyeliner review  | € 29,95

shab liquid eyeliner review

Deze liquid eyeliner heeft een intens zwarte formule en een flexibele tip met zachte haartjes. Zo kun je gemakkelijk een mooie winged eyeliner creëren. De formule brokkelt niet af, droogt mat op en is longlasting. 

shab liquid eyeliner ingredienten review

Op de swatch zie je al duidelijk hoe intens zwart het pigment is. Datzelfde creëer je gemakkelijk op je ogen. Verder in de review vind je de look die ik maakte met de eyeliner. Door het flexibele puntje en het hoge pigment kost het geen enkele moeite om een mooie wing te zetten. Echt top! Stiekem hoop ik dat SHAB ook nog komt met een bruine variant, omdat ik daar de laatste tijd groot fan van ben.

shab liquid eyeliner swatch review

4D lash mascara review met voor- en na-foto’s | € 29,95

Met deze mascara maakte ik kennis tijdens de Shine & Sparkle PR Beauty Tour en ik werd er gelijk enorm nieuwsgierig naar. Iedereen die mascara gebruikt, kent de struggle wel als het aankomt op het voorzien van een laagje mascara van de kleinste haartjes. Deze variant zou de oplossing zijn en belooft krul, lengte en volume.

shab 4d mascara review borsteltje

Deze mascara heeft twee zijden. Het ene borsteltje heeft een smalle, gedraaide vorm die elke wimper individueel voorziet van krul, lengte en volume. Het andere borsteltje ziet eruit als een bolletje op een stokje, waarmee je de wimperharen in de ooghoeken goed kunt bereiken. De lichtgewichte, intens zwarte formule brokkelt en klontert niet en is longlasting. 

shab 4d mascara ingredienten review borsteltje

Hieronder vind je een foto met en een foto zonder mascara. Zo zie je goed het effect. Natuurlijk gebruikte ik voor de look de eyeliner en het palette. Deze tinten gebruikte ik voor de look:

Mommy & Grammer: onder de wenkbrauwen
Shopaholic: transitiekleur in arcadeboog
Brunette: buitenste ooghoek, naar midden en richting arcadeboog geblend
Noun: op bewegend ooglid van begin naar midden geblend
Grammer: ooghoek, richting arcadeboog naar boven
Brunette: onder de ogen
Shopaholic: onder de ogen geblend over Brunette

shab nudy eyeshadow palette swatch look-1 review shab 4d mascara review look borsteltje

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt even moest wennen aan de mascara en dan vooral aan het ‘bolletje’. Als je door hebt hoe je hem moet gebruiken, dan is het resultaat echt mooi en kun je echt alle wimperhaartjes voorzien van mascara. De formule is niet heel nattig, waardoor de wimpers mooi gesepareerd worden en je geen klontjes krijgt. Daarom geeft de mascara in eerste instantie vooral lengte. Daarna kun je de mascara naar wens opbouwen en creëer je meer volume. Dat dunne borsteltje is trouwens ook echt ideaal voor je onderste wimperharen. Geen gestempel meer!

Nude eyeshadow palette | € 59,95

shab nudy eyeshadow palette ingredienten review

Het palette bevat 18 hoog gepigmenteerde tinten met matte, shimmer en metallic finishes. Je kunt kiezen uit zowel lichte als donkere tinten, waardoor je een dagelijkse look en een glamour look kunt maken. In het palette zitten zowel bruintinten als romantische roze en paarse tinten, die je door de zachte textuur gemakkelijk kunt blenden.

Swatches Nude eyeshadow palette

shab nudy eyeshadow palette swatch review

V.l.n.r.: Mommy | Grammer | Fashionista | Mistress | Bossy | Brunette

shab nudy eyeshadow palette swatches review

V.l.n.r.: Madame | Powerful | Shy | Confident | Misty | Blondie

shab nudy swatches review

V.l.n.r.: Intimate | Shopaholic | Posh | Noun | Cheerful | Romantic

Tinten op je arm swatchen in de winter betekent kippenvel… Haha heel charmant! De poeders zijn onwijs zacht en hoog gepigmenteerd. Zowel de matte poeders als de shimmers. De enige tint die ik echt moest opbouwen voor een goed resultaat is Cheerful. De andere tinten hadden slechts één veeg nodig!

Look & review SHAB Nude eyeshadow palette

De eerste look met de nude tinten vind je hierboven, maar natuurlijk kon een kleurrijke look met de roze en paarse tinten niet achterblijven.

shab nudy eyeshadow palette look review

Mommy & Grammer: onder de wenkbrauwen
Blondie: transitiekleur net boven de arcadeboog
Misty: transitiekleur in arcadeboog
Mistress: transitiekleur net onder de arcadeboog
Bossy: buitenste ooghoek, naar midden geblend
Powerful: midden van bewegend ooglid
Romantic: op bewegend ooglid van begin naar midden geblend
Grammer: ooghoek, richting arcadeboog naar boven
Bossy: onder de ogen
Mistress: onder de ogen geblend over Brunette

shab nudy eyeshadow palette review

Vooral de matte tinten zijn wat poederig, waardoor je last hebt van fall-out en kick-back in de pans. Tik daarom je penseel goed af voor je de tinten aanbrengt op je ogen. Zoals je van me weet, vind ik dat zelf geen probleem zolang de tinten maar goed gepigmenteerd zijn en dat is absoluut zo! Ze werken goed, zijn niet droog en blenden mooi uit op de oogleden. Ook de shimmers zijn goed gepigmenteerd. Droog geven ze al een mooie glans. Alleen als je echt voor een glamour look wilt gaan waarbij ze op mogen vallen, dan raad ik je aan om ze aan te brengen met een vochtig penseel of je vingers. Dan knallen ze pas echt! Bij mijn looks zie je ze trouwens droog, deels aangebracht met mijn vingers en deels met een droog penseel.

SHAB shop je op shab.nl, beautytasting.com en binnenkort ook bij Douglas. Het is vegan en cruelty free. Lees ook de SHAB Cheek Highlight Blush review.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tessa 13 januari 2022 - 19:11

Wat een prachtig mooi oogschaduw palette

Reply
Deb 14 januari 2022 - 08:40

Het oogschaduw palette ziet er prachtig uit, hele mooie kleuren ook. Wel jammer dat de matte tinten wat poederig zijn waardoor je last hebt van fall out. Ik vind dat bij palettes van Catrice of Essence acceptabel maar verwacht dat eigenlijk niet in deze prijsklasse. Wat betreft de mascara denk ik dat het voor mij een uitdaging zal zijn om netjes met het kegelvormige borsteltje te werken 🤣.

Reply

Plaats een reactie