Scoliosis Awareness Month: ik geef mezelf letterlijk bloot

door Daphne - verdraaid mooi
Scoliosis Awareness Month: ik geef mezelf letterlijk bloot

Het is de hele maand juni Scoliosis Awareness Month. Het is geen maand waarbij ik altijd van de daken af heb geschreeuwd dat ik het heb. Met de zomerse temperaturen in het vooruitzicht, geef ik mezelf toch letterlijk bloot.

Ieder kledingstuk wat ik draag heeft op een weegschaal gelegen en is dus weloverwogen besloten. Ik kijk namelijk goed of de bocht van de scoliose, die ervoor zorgt dat kleding anders staat dan het hoort te staan, goed zichtbaar is of niet. Ik krijg er steeds meer lak aan, maar toch merk ik aan mezelf dat ik op de automatische piloot blijf checken en mijn kledingkeuze hierop afstem.

Uit de kleren

Op het strand duik ik bijna letterlijk in het diepe met de schaarse kledingstukken om mijn lichaam gewikkeld. Ik kan geen kant meer op. Ik kan het niet meer verbergen met goed passende kledingstukken of accessoires. Tijd voor de ware verhulling.

Lopend op het strand, betrap ik mezelf erop dat mijn ogen gericht zijn op de vele ruggen van de strandgangers voor me. Automatisch kijk ik of zij ook zo’n bijzondere rug hebben als ik. Tegelijkertijd vraag ik me af of mijn speciale rug opvalt bij anderen. Wat denken zij als ze mij in bikini zien? Kijken ze naar mij of naar mijn rug? Zien mensen, die nog nooit van Scoliose gehoord hebben, iets aan mijn rug? Of zijn de mensen die naar mij kijken een van de vele starende mensen op het strand? Mensen die gedachteloos rondkijken en luieren. Wat zou ik zelf doen als ik iemand met scoliose tegenkom? Ik weet het niet. Ik kan gezien worden als bemoeial, verstoorder of als iemand die de ogen bij die persoon opent. Dat weet ik pas op het moment dat de conversatie al gaande is.

Heb je gemist hoe bij mij scoliose ontdekt is? Lees dan hier het artikel terug.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

18 reacties

Steffie 29 juni 2018 - 11:35

Je bent een kanjer❤️❤️

Reply
Anne 29 juni 2018 - 12:46

Ik denk dat andere mensen er helemaal niet mee bezig zijn en het dus (bijna) niet zien. Stoer van je dat je de stap gezet hebt!

Reply
Felice Veenman 29 juni 2018 - 13:57

harttsikke stoer van je dat je die stap zet. het kan best zijn dat je veel en veel minder opvalt dan je denkt!

Reply
Kristof 29 juni 2018 - 14:39

Ja, op de foto zie ik het in ieder geval niet. Weet ook niet direct op wat ik zou moeten letten…

Reply
Stephanie 29 juni 2018 - 14:45

Goed bezig!! En hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het is om je niet aan te trekken van wat een ander zegt!! You go girl!!

Reply
Thomas 29 juni 2018 - 15:45

Kan me voorstellen dat je er zelf heel erg mee bezig bent (zou ik zelf ook doen), maar ik denk dat anderen er veel minder op letten. Toch stoer om gewoon steeds meer stappen zo te zetten!

Reply
Irma 29 juni 2018 - 19:05

Stoer! Zo heeft ieder mens wel wat eigenlijk… en zouden we gewoon niet meer moeten oordelen!

Reply
Jouvence 29 juni 2018 - 20:51

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet opvalt en ik vind het knap dat je je zo ‘bloot’ durft te geven.

Reply
Nicole Orriëns 30 juni 2018 - 08:22

Ik kon er niets aan doen en moest toch even je rug bestudderen op de foto. Niets menselijks is mij vreemd. Je hebt een mooie rug! Ik zie er niets aan.

Reply
ingrid 30 juni 2018 - 08:38

wat goed dat je er zo mee om gaat. ik zag op de foto niks vreemds. gewoon een mooie foto

Reply
allaboutbertina 30 juni 2018 - 09:38

Wat ontzettend stoer van je dat je de stap gezet hebt. Eerlijk gezegd had ik het helemaal niet door toen ik de foto zag. Ik weet zelf uit mijn omgeving wat voor struggles. het met zich mee kan brengen maar je hoeft je er zeker niet voor te schamen hoor. Je bent perfect zoals je bent.

Reply
Melissa 30 juni 2018 - 21:30

Denk dat weinig mensen echt mee bezig zijn. Wel heel stoer van jd

Reply
Jamey 1 juli 2018 - 08:48

Ik moet zeggen, ik zie er niks van. Je ziet er top uit!

Reply
Balou 1 juli 2018 - 09:08

Wat super dat je toch ervoor gaat, ieder is uniek en mooi zoals je bent💕

Reply
Nicole Orriëns 1 juli 2018 - 17:41

Ik ben nog benieuwd: waar ben je daar precies? Die rots lijkt me niet zo Nederlands.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 4 juli 2018 - 00:04

Nee dat klopt, goed gezien 😉 . De foto is in Benidorm gemaakt.

Reply
Juliette - Strongbody.nl 2 juli 2018 - 15:10

Wat goed van je dat je het gewoon doet! Andere mensen zijn er denk niet echt mee bezig. Je ziet er mooi uit!

Reply
petra 22 november 2018 - 10:47

Hoi Daphne,
Een mooie foto. Ik heb ook net zo’n scoliose dus ik begrijp heel goed dat je dit probeert te verbergen waar het kan. Je ziet het dus niet meteen en die ervaring heb ik ook. Ik herken mezelf zeker in het stuk wat je hebt geschreven. In de zomer heb ik er idd net iets meer last van, maar ik probeer het ook steeds meer te accepteren en daardoor weer van het leven te genieten. …
Ik ben inmiddels 38 jaar oud, heb 2 lieve dochters en een lieve vriend die mij accepteert hoe ik ben.

Reply

Plaats een reactie