Rouge Dior Ultra Rouge lipsticks review

door Daphne - verdraaid mooi
Rouge-Dior-Ultra-Rouge-review-swatches-2

Dior heeft een prachtige nieuwe collectie lipsticks uitgebracht, namelijk de Rouge Dior Ultra Rouge lipsticks. Volgens Dior is deze collectie een ware revolutie in de geschiedenis van de lipstick. Om de lat maar meteen hoog te leggen… Deze collectie bevat maar liefst 22 semi-matte tinten, waarvan ik er 6 ga reviewen. Kijk snel verder voor welke kleuren ik gekozen heb.

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-review-325-587-600-843-851-986-2

Het omhulsel van de lipstick is ronduit prachtig en straalt enorme klasse uit door de felrode kleur, de zilveren band en het alleszeggende logo. Je voelt dat de verpakking gemaakt is van stevig materiaal. Verder sluit je het omhulsel gemakkelijk met een kliksluiting. Een keerzijde aan de verpakking is dat als je meerdere kleuren hebt van deze collectie, je erg slecht kan zien aan de buitenzijde welke kleur je vast hebt. Alleen aan de onderzijde van de lipstick zit een sticker met de kleurcode.

Buitenom de 20 prachtige kleurtinten, waarvan ik er zes zal laten zien, zitten in deze collectie ook twee hele bijzondere kleuren, namelijk zwart en wit. Deze kleuren kun je apart dragen, maar je kunt ze ook als basis of finishing touch gebruiken om een kleur op te lichten of juist donkerder te maken. Zelf zou ik dat niet zo snel doen, maar aan de andere kant heb je ineens weer compleet nieuwe kleuren met deze twee varianten.

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-review-swatches-3

Belofte Dior

Net als altijd, ga ik ook weer bij deze lipsticks kijken of de beloftes van het merk volgens mij waargemaakt kunnen worden. Dior komt meteen sterk binnen met de woorden ‘een ware revolutie in de geschiedenis van lipstick’, omdat dit de eerste langhoudende lipstick zou zijn die het comfort biedt van een lipinkt. De Rouge Dior Ultra Rouge lipstick zou een ultra gepigmenteerde lipstick zijn met een semi-matte finish die wel 12 uur lang mooi zou blijven zitten. Deze tijd komt voort uit een instrumentele test op 20 personen. De, volgens Dior, rijke en intense kleuren lipsticks, zouden hydraterend zijn en comfort bieden. Met andere woorden volgens Dior: De Ultra Rouge lipstick bevat de lichtheid van een ultra comfortabele formule en de kleur van een hooggepigmenteerde lipstick. Een flinke lap tekst met beloftes dus!

Swatches

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-review-swatches-325-587-600-843-851-986

V.l.n.r. 325 Ultra Tender, 587 Ultra Appeal, 600 Ultra Tough, 843 Ultra Crave, 851 Ultra Shock, 986 Ultra Radical

De swatches lijken streperig op de foto, maar dat zijn puur haartjes van mijn arm die nu geaccentueerd worden. De substantie is romig en glijdt over mijn armen. Buitenom de rode tint, zijn het echt eens andere kleuren dan dat je van me gewend bent. Ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Vooral door de combinatie van koele en warme tinten.

Rouge Dior Ultra Rouge 325 Ultra Tender

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-325-ultra-tender-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-325-ultra-tender-review-swatch

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-325-ultra-tender-review-look

Dit is een echt nude tint. Ultra Tender is een koele, beige kleur. Ik vind de tint voor mijn huidskleur wel gevaarlijk, omdat dit je er ook snel bleek uit kan laten zien. Het is wel een goede combi met een smokey eye vind ik.

Rouge Dior Ultra Rouge 587 Ultra Appeal

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-587-ultra-appeal-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-587-ultra-appeal-review-swatch

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-587-ultra-appeal-review-look

Ultra Appeal heeft iets nude in zich. Het is een bruinroze, warme tint. Ik vind het een ‘lieve’ tint voor het gezicht. Niet te fel en niet te nude. Ik vind het een hele mooie.

Rouge Dior Ultra Rouge 600 Ultra Tough

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-600-ultra-tough-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-600-ultra-tough-review-swatch

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-600-ultra-tough-review-look

Deze tint is anders dan alle andere kleuren die ik heb in mijn stash. Het is een koele, donker bruinpaarse tint.

Rouge Dior Ultra Rouge 843 Ultra Crave

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-843-ultra-grave-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-843-ultra-grave-review-swatch Rouge-Dior-Ultra-Rouge-843-ultra-grave-review-look

Ultra Grave heeft een warme, diepe, bruinrode tint. Houd je niet van nude tinten, maar ook niet van een knalrode kleur? Dan is dit denk ik wel een mooie middenweg voor je. Ik vind deze tint voor veel warmte in mijn gezicht zorgen.

Rouge Dior Ultra Rouge 851 Ultra Shock

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-851-ultra-shock-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-851-ultra-shock-review-look-swatch Rouge-Dior-Ultra-Rouge-851-ultra-shock-review-look

Ik kan niet genoeg van dit soort kleuren in mijn stash hebben. Een verleidelijke, donkerrode tint past bij iedere vrouw vind ik. Echt prachtig! In het daglicht heeft de kleur bij sommige lichtinvallen ook iets van paars weg. Bij deze tint ga ik testen of het klopt wat Dior belooft. Scroll verder om te zien hoe de lipstick zich gedraagt gedurende de dag.

Rouge Dior Ultra Rouge 986 Ultra Radical

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-986-ultra-radical-review

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-986-ultra-radical-review-look-swatch

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-986-ultra-radical-review-look

Ultra Radical is, zoals de naam al doet vermoeden, een gewaagde kleur. De kleur is erg dieprood met een koele ondertoon. Ik zou deze kleur niet iedere dag dragen, maar met een lichte ooglook vind ik het prachtig!

Review Rouge Dior Ultra Rouge lipsticks

De beloftes van Dior was een hele waslijst, maar kan het merk ze ook nakomen?

De lipstick heeft een wat poederachtige geur, welke je niet proeft of ruikt na het opbrengen ervan. De lipstick is gelijkmatig aan te brengen. Bij het aanbrengen voelt de lipstick erg romig en zacht. Een paar minuten later was de romigheid weg en voelde de lipstick gesetteld, maar de kleur bleef prachtig, de substantie voelde prettig aan en er bleef een semi-matte finish achter. Het voelt de eerste uren licht hydraterend en comfortabel aan, maar of de lipstick de 12 uur houdt, kun je op onderstaande foto’s zien.

De eerste foto is gemaakt om 9 uur ’s ochtends. De tweede foto is zes uur later gemaakt, om 15 uur ’s middags.

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-851-ultra-shock-review-look-swatch Rouge-Dior-Ultra-Rouge-851-ultra-shock-review-look-swatch-1

De lipstick vervaagt geleidelijk, maar blijft zeker geen 12 uur mooi zitten. Zeker als je naar de mondhoeken kijkt, is dit duidelijk te zien. De lipstick voelt nog zeker prettig aan, maar door de slijtage ben ik geneigd het bij te werken. Het bijwerken ervan gaat goed, ook al zit er nog een ‘oud’ laagje onder.

Dus Dior komt haar belofte qua aantal uren niet na, maar qua het comfort en de kleurintensiteit zeker wel! Ik vind het prettig dat de lipstick heel romig aanbrengt en zich daarna pas settelt. Zo heb je nog genoeg tijd over om eventuele foutjes te herstellen.

Ik ben blij met deze zes kleuren, omdat het totaal andere kleuren zijn (m.u.v. Ultra Shock) dan dat ik normaal gezien in mijn stash heb. Alleen als je de prijs bekijkt en het aantal uren dat de lipstick echt blijft zitten, zijn deze van Dior erg prijzig. De Rouge Dior Ultra Rouge lipsticks zijn bij diverse parfumeries te koop, zoals bij Douglas voor € 38,32.

Rouge-Dior-Ultra-Rouge-review-swatches

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

Nieuwsgierig naar andere longlasting lipsticks? Bekijk dan de review van de MAC Liptensity Lipsticks.

11 reacties

lodi 29 oktober 2018 - 08:59

Prachtige kleuren, de eerste drie zou ik ook zo dragen. en die uren dat vind ik altijd wat lastig, ik werk vaak ook eerder de kleur bij.

Reply
corrina 29 oktober 2018 - 09:23

Zo hier ben ik echt blij mee, een mooie lipstift van mooi merk die werkelijk lang blijft zitten en mooi, dat wordt shoppen

Reply
mascha 29 oktober 2018 - 09:40

Wat een prachtige kleuren! Ik vind bij jou de Rouge Dior Ultra Rouge 851 Ultra Shock het mooist staan:)
Denk dat dat ook de kleur is die ik zelf zou kiezen. Maar.. aan de andere kant.. Het is wel een hele veilige kleur

Reply
Isa 29 oktober 2018 - 10:15

Ik zal eerder mijn ogen opmaken dan mijn lippen moet ik zeggen… eet dat precies altijd op..

Reply
Gerdi - Blond&Bruin 29 oktober 2018 - 10:28

Wauw prachtige lipstick en vooral dat ze lekker lang blijven zitten. De ultra shock vind ik het mooist bij je staan, lekker knal!

Reply
Felice Veenman 29 oktober 2018 - 10:52

Dior is fantastisch, dat weet ik zelfs…maar dat mag ook wel voor die prijs…

Reply
Tessa 29 oktober 2018 - 11:19

Fancy lipsticks. De kleuren en vormgeving zijn echt prachtig.

Reply
Custodia Chineva 29 oktober 2018 - 21:09

wauuu wat staan deze kleur je prachtig echt super mooi xxx

Reply
Eliza 29 oktober 2018 - 21:46

Leuke review! Het zien er echt top kleurtjes uit! Ik hou van lipstick maar ik vind het zo moeilijk om een kleur te vinden die bij me past… Deze ga ik toevoegen aan mijn wishlist!

Reply
Wanda 29 oktober 2018 - 22:05

Ik heb altijd wel parfum van Dior maar nooit iets van hun make-up lijn.

Reply
Britt 30 oktober 2018 - 10:00

Wat een mooie kleuren! Vooral nummer 843 is helemaal mijn ding. Wel altijd jammer dat merken iets beloven maar niet wordt waargemaakt. Maar de lipsticks zien er wel fijn uit!

Reply

Plaats een reactie