RoC Retinol Correxion Line Smoothing review

door Daphne - verdraaid mooi
RoC retinol correxion line smoothing review

Ik knipper één keer met mijn ogen en zit ineens akelig dicht tegen de 30 jaar aan… Ai… Daarom wordt het verzorgen van je huid steeds belangrijker. Retinol is zo’n ingrediënt die je daarbij ondersteunt en dat in steeds meer skincare terug te vinden is. Ik test twee producten van RoC die beiden dat ingrediënt bevatten. Daarom lees je hier de RoC Retinol Correxion Line Smoothing review met het Daily Serum en de Night Serum Capsules.

Om je geheugen even op te frissen, zal ik nog kort uitleggen wat retinol doet. Het stimuleert het vernieuwingsproces van de huid en vermindert tekenen van veroudering, zoals lijntjes, rimpels, donkere vlekken en het verlies van elasticiteit. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van oude en doffe huidcellen op het oppervlak van de huid, zodat je huid er frisser en gezonder uitziet. Retinol is trouwens van zichzelf een zeer onstabiel molecuul, maar bij deze producten heeft RoC het ingrediënt weten te stabiliseren door in te kapselen. Zo blijft het continu krachtig.

RoC Retinol Correxion Line Smoothing Daily Serum review |  € 39,99 – 30 ml

Dit serum laat je huid er direct voller en gehydrateerd uitzien. Na vier weken kun je de volgende resultaten merken. Het maakt fijne lijntjes en rimpels zichtbaar glad, waardoor de huid er strakker, gladder en steviger uitziet. Het verstevigt de huid voor een jeugdigere look met contouren en vermindert de zichtbaarheid van poriën. De huid ziet er voller en gehydrateerd uit.

RoC retinol correxion line smoothing daily serum review

Naast retinol (dat twaalf uur actief blijft op de huid), bevat het serum ook Ashwaganda. Dit is een krachtig Ayurvedisch kruid dat de voordelen van retinol versterkt en de stevigheid van de huid verbetert. Daarnaast beschermt het toegevoegde zeewater tegen omgevingsfactoren en verhoogt de uitstraling van de huid. De formule is vrij van parabenen en sulfaten en is hypoallergeen. Wel bevat het siliconen en dat staat op de zesde plaats in de lijst. Wil je de ingrediëntenlijst verder uitpluizen? Je vindt ze allemaal op onderstaande afbeelding.

RoC retinol correxion line smoothing daily serum review-1

Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken door 4 tot 6 druppels aan te brengen op je gereinigde gezicht en hals. Het is een melkachtig, lichtgewicht serum dat je gemakkelijk kunt doseren door het pipetje. Het serum heeft een hele lichte geur. De textuur is vrij vol voor een serum, smeert gemakkelijk uit en plakt niet. Mijn huid voelt juist onwijs zacht en glad aan en voelt heel goed. Het gehydrateerde gevoel houdt lang aan. Ik gebruik een serum altijd in combinatie met een dag- of nachtcrème, maar zonder die crèmes merk ik al beduidend verschil.

RoC Retinol Correxion Line Smoothing  Night Serum Capsules review | € 18,49 – 10 st

Dit is een krachtig en crème-achtig serum in een plantaardig en biologisch afbreekbare capsule voor ’s nachts. Het is klinisch bewezen en zorgt voor een gladdere en gerevitaliseerde huid en voor een soepel huidgevoel. RoC heeft bewezen resultaten als het gaat om de werking van het serum. Na één nacht had 97% een gladdere huid en leek de elasticiteit hersteld. Na één week was de huid voor 63% meer gehydrateerd en leek de huid steviger. Na vier weken werden fijne lijntjes en rimpels zichtbaar verminderd.

RoC retinol correxion line smoothing night serum capsules review

Naast retinol, bevat de capsule ook bio-geïnspireerde antioxidant. Dat heeft twee keer de kracht van vitamine E en levert aminozuren, eiwitten en vitamines om de huid te ondersteunen. Ceramide NP verbetert de beschermende barrièrefunctie van de huid en voorkomt vochtverlies. Het eerste en derde ingrediënt op de lijst zijn siliconen. Ethylhexyl Cocoate (nummer 2) werkt verzachtend en vochtinbrengend. De hele ingrediëntenlijst vind je op de afbeelding hieronder.

RoC retinol correxion line smoothing night serum capsules review-1

Je gebruikt het door de capsule voorzichtig open te draaien. Dan verdeel je het serum over je gereinigde gezichtshuid en hals. Wanneer je dit voor het slapen doet, is je huid het meest ontvankelijk voor herstel en vernieuwing. Het serum is geurvrij. Zo’n capsule lijkt vrij klein, maar het is meer dan genoeg voor je gezicht en hals. Je kunt het gemakkelijk opendraaien en legen in de palm van je hand. Je huid voelt heerlijk zacht en gevoed; ook de volgende ochtend nog! Ik heb de capsules tien dagen gebruikt, maar het is ook verkrijgbaar in een verpakking met 30 stuks voor € 39,95.

RoC Retinol Correxion is verkrijgbaar op amazon.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

bychristiana 28 januari 2021 - 10:49

Haha, ik weet nog wel dat ik dertig werd. Ik vond het best erg. Vorig jaar ben ik 35 jaar geworden en dat vond ik juist leuk! Iedereen schat mij echter jonger en dat is niet altijd leuk. Ik werk als cosmetica-adviseuse en ik zeg dan vaak maar dat ik gewoon heel goede crème gebruik. Dan moeten mensen meestal wel lachen en weten ze niets meer te zeggen;-)

Reply
Sara 28 januari 2021 - 21:06

Ik word over 3 weken 30 😳. Hoe is dat gebeurd? Haha.
Ik gebruik al een tijdje de Paula’s Choice nachtcrème met retinol. Niet zozeer om de anti-age, maar ik heb een super droge huid en producten met anti-age zijn vaak wel heel hydraterend.
Deze klinkt wel fijn hoor!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 31 januari 2021 - 23:06

Haha ja de tijd gaat snel hè! Echt eng! Ik wens je alvast een hele fijne verjaardag, ondanks alle maatregelen! 😘🥳

Reply
Lisa 29 januari 2021 - 15:59

Retinol op plaats 8 van de inhoudsstoffenlijst? Laat maar zitten, een werkstof na plaats 5 doet niet meer echt veel. Dat blijkt ook nog eens uit het feit dat je dit product ook overdag mag gebruiken. Retinol kan onder invloed van zonlicht de huid zelfs beschadigen (je verbrandt veel sneller), bij een werkzame dosis wordt aangeraden het product uitsluitend in de avond te gebruiken en overdag een hoge spf te dragen.
De fabrikant kan er daadwerkelijk retinol in doen maar hoe lager het op de ingredientenlijst staat hoe lager de concentratie en daarmee de werkzaamheid. Om effectief te kunnen zijn moet een werkstof bij de eerste 5 op de lijst staan. Als je je hier eens in verdiept kun je veel geld besparen bij de aanschaf van verzorgingsproducten.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 31 januari 2021 - 23:15

Hi Lisa, dankjewel voor je reactie en wat goed om te lezen dat jij je er ook in verdiept hebt. De ene plaats 8 is de andere natuurlijk niet. Het kan wel een richtlijn zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat plaats 8 niet goed is. Daarbij verschilt de werking ook nog per soort retinol. Verder is het natuurlijk sowieso erg belangrijk om overdag een hoge SPF te gebruiken, welke skincare je ook gebruikt. We hebben immers maar één huidje. 😊
Misschien vind je het leuk om een artikel te lezen van Paula’s Choice met 6 mythes over retinol en dan vooral punt 5. Die vind je hier.

Reply

Plaats een reactie