Revitaltrax Anti-Aging Collagen Complex | beautysupplement

door Daphne - verdraaid mooi
revitaltrax anti-aging collagen complex review

Collageen zit van nature in je huid, maar hoe ouder je wordt des te minder je zelf lichaamseigen collageen aanmaakt. En dat begint echt al sneller dan je wellicht zou denken. Na je vijfentwintigste… Toch is dit eiwit een belangrijke bouwsteen voor onder meer onze botten, huid en haar en verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid. Kortom: het is een eiwit die je in je dagelijkse routine terug wilt laten komen. Dat kan natuurlijk door het smeren van crèmes, maar echte schoonheid begint vanbinnen. Ook collageen dus. Daarom laat ik je vandaag een beautysupplement zien die verrijkt is met een mooie variant van collageen die je aan je dagelijkse dieet kunt toevoegen. Lees daarom in dit artikel alles over de Revitaltrax Anti-Aging Collagen Complex.

Ik begin gelijk met een kleine disclaimer: ik kan je niet eerlijk vertellen wat ik van de werking vind. Het resultaat is van veel factoren afhankelijk én ik nam al een paar jaar dagelijks supplementen en vitaminecomplexen in met collageen. Daarom was er geen nulmeting. Misschien niet het antwoord waar je op hoopte, maar ik wil wel transparant en eerlijk blijven. Wel ga ik je alle info geven over deze variant, omdat ik blij word van de ingrediënten en het daarom wel goed moét zijn voor je lichaam.😊

revitaltrax anti-aging collagen complex review soorten collageen

Collageen | dit doet het voor je (huid)

Je huid bestaat uit drie lagen: de bovenste laag (die je ziet) is de opperhuid, dan volgt de lederhuid en als laatst de onderhuid. De grootste verandering die wordt veroorzaakt door huidveroudering vindt plaats in de lederhuid. Die bestaat voor 80% uit collageen als je jong bent, maar zodra je ouder wordt kun je zo’n 30 tot 80% aan collageen verliezen. 

Zodra je huid collageen gaat verliezen verliest je huid stevigheid en elasticiteit en dat leidt tot een toename van rimpels. Als je collageen toevoegt, dan helpt dat bij het verminderen van huidveroudering en creëer je dus een mooiere huid met minder rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast helpt het bij de hydratatie en uitstraling van de huid.

Naast dat collageen goed is voor je huid van binnenuit, heeft het ook voordelen voor je onder meer je haar en nagels, omdat het bijdraagt aan stevig en glanzend haar en sterke nagels. Daarnaast zorgt het mede voor een goede weerstand.

revitaltrax anti-aging collagen complex review collageen poeder supplement beautysupplement

Wist je dat mannen daar pas op veel latere leeftijd last van krijgen? Zij hebben namelijk een dikkere huid én collageen wordt extra gestimuleerd door het mannelijke hormoon. Dat maakt de huid tot wel 20% dikker dan de huid van vrouwen. Die mannen hebben ook altijd geluk hè?!… 😉

Ingrediënten | dit soort collageen gebruikt Revitaltrax

Dit product is een clean label product en daarom bevat het geen suikers, zoetstoffen, smaakstoffen of andere additieven. Dus het bevat 100% pure ingrediënten. 

Wist je dat de kwaliteit van collageen afhankelijk is van de gemiddelde molecuulgrootte? De molecuulgrootte van de collageen peptiden van de gepatenteerde VERISOL Bioactief (die hierin gebruikt zijn) zijn 2.000 Dalton. Normaliter ligt het gemiddelde tussen de 3.000 en 5.000 Dalton. De gehydrolyseerde peptiden van VERISOL zijn dus nog kleiner gemaakt en wordt het daarom gemakkelijk geabsorbeerd en gedistribueerd in het lichaam. 

Het is wetenschappelijk onderbouwd dat VERISOL collageen de huid van binnenuit voedt en de zichtbare tekenen van het ouder worden vermindert. Het maakt de huid van het gezicht en lichaam zachter, gladder en soepeler. Ook kan het helpen de zichtbaarheid van cellulite te verminderen. 

revitaltrax anti-aging collagen complex ingredienten verisol bioactieve collageen peptiden review

Na Collageen staat 100 mg vitamine C (Ester-C) per sachet op de ingrediëntenlijst. Deze variant van vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een stevige huid. Daarnaast helpt het de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht. Ook ondersteunt het de botten een speelt het een rol bij de aanmaak/opbouw van kraakbeen.

Na vitamine C staat 10 mg zink op de lijst. Dat helpt bij het gezond houden van de huid, is goed voor de nagels en zorgt mede voor een goede weerstand. Ook draagt zink bij aan een normale hormoonhuishouding en is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Als laatst staat 2 mg biotine op de lijst. Dat ondersteunt de conditie van het haar en helpt het haarvolume te verbeteren. Ook draagt het bij aan de normale haargroei en aan stevig, glanzend haar. Verder activeert biotine de natuurlijke energie in je lichaam.

Revitaltrax Anti-Aging Collagen Complex | Zo gebruik je het

Het is per stuk verpakt, waardoor het erg makkelijk in gebruik is. Je kunt het mengen met warme of koude dranken of bijvoorbeeld door je smoothie of yoghurt. Revitaltrax geeft aan dat je het het beste ’s ochtends in kunt nemen op een nuchtere maag of 2 uur na je laatste maaltijd. Dit creëert een maximale absorptie. 

revitaltrax anti-aging collagen complex review smaak collageen

Zoals ik in de inleiding al aangaf, daalt de productie van collageen in je lichaam vanaf je 25e. Daarom raden ze ook aan om vanaf die leeftijd collageen te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse dieet.

Tussen de 25 en 40 jaar adviseert Revitaltrax om 1 stick per dag te gebruiken. Na 2 tot 3 maanden kun je het afbouwen naar om de dag als een soort onderhoudsdosering. Tussen de 40 en 60 jaar adviseert Revitaltrax om altijd 1 stick per dag te gebruiken en na je 60e zelfs om 1 tot 2 sticks per dag te gebruiken.

Kortom: collageen is een eiwit die je om meerdere redenen aan je dieet wilt toevoegen. Ik ben erg blij met alle info die Revitaltrax geeft over het collageen complex en dan met name over de ingrediënten. Het belang van het formaat van een molecuul wordt steeds duidelijker en ook hier is het merk transparant. En de smaak, ook niet geheel onbelangrijk, is prima! Je proeft dat het niet gewoon kraanwater is, maar het heeft geen typische smaak. Praktisch smakeloos eigenlijk. 😊 

De Revitaltrax Anti-Aging Collagen Complex is in drie volumes verkrijgbaar op revitaltrax.com. 30 sticks voor € 39,95 | 60 sticks voor € 72,95 | 90 sticks voor € 99,95.

revitaltrax anti-aging collagen complex review effect collageen

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Jolanda | Jo's Beauty Corner 6 mei 2022 - 11:23

Ik vraag mij af hoeveel collageen je opneemt als je het inneemt. Dit meer omdat maagzuur natuurlijk erg sterk is. Het klinkt wel heel interessant!

Reply

Plaats een reactie