Revamp Progloss 5500 Ionic haardroger review

door Daphne - verdraaid mooi
revamp progloss 5500 ionic haardroger review-3

In hoeverre let jij op de details bij het kopen van een föhn? Denk aan de droogsnelheid, maar ook aan de hittestanden en of hij lief is voor de gezondheid van je haar. Ik won een paar weken geleden een haardroger van Revamp, die heel wat mooie kenmerken heeft. Merk ik verschil met mijn simpele föhn? Je leest het hier in de Revamp Progloss 5500 Ionic haardroger review.

revamp progloss 5500 ionic haardroger review

Voor ik je verder neem in de review, laat ik je eerst de prachtige verpakking zien. Het buitenste kartonnetje, waarop meer informatie te lezen is over de haardroger, is een soort koker die om de doos heen zit. Op de doos zelf staat puur het logo en ziet er echt luxe uit, want het is een soort deurtje die je open en dicht kunt doen. Daarom kun je het ook gemakkelijk hergebruiken en kun je er bijvoorbeeld je haaraccessoires in opbergen.

revamp progloss 5500 ionic haardroger review-1

Beloftes & kenmerken Revamp Progloss 5500 Ionic haardroger

Het is een krachtige föhn met een AC-motor met 2400 W en levert tot 168 m3/u. Je kunt kiezen uit vier warmteniveaus, namelijk drie warme- en één freeze shot. Die laatste is perfect voor het in te stellen van je coupe. Wanneer je haar is afgekoeld, zal het veel minder snel uit model gaan. Daarnaast kun je kiezen uit twee snelheden.

Bij de haardroger worden drie hulpstukken geleverd, namelijk een diffuser en twee concentrators. De ene blaasmond is wat breder, maar heeft wel een heel slanke opening van 6 mm. De andere is wat korter en heeft een grotere opening en is een gladmakende blaasmond. Beide varianten zorgen ervoor dat je je haar nauwkeurig kunt stylen voor een mooi, glad kapsel met een salonwaardige glans. De diffuser is de diepe kom en die verdeelt de lucht gelijkmatig, waardoor je de perfecte krullen of golven krijgt in je haar.

revamp progloss 5500 ionic haardroger review-4

De Ionic Jet technologie heeft een dubbele functie die je zelf kunt instellen. De positieve ionen zorgen voor volume en glans, terwijl de negatieve ionen zorgen voor gehydrateerd, glad en glanzend haar. Naast het mooi stijlen van je haar, beschermt het ook je haar door de keratine-, argan- en kokosolie. Zo wordt je haar beschermd tegen hitteschade. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen beschermingsproduct voor je haar moet gebruiken! Dat geeft het merk trouwens ook zelf aan in de gebruiksaanwijzing.

Review Revamp Progloss 5500 Ionic haardroger

revamp progloss 5500 ionic haardroger review-2

De kabel is drie meter lang, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het föhnen zonder dat je met je neus op een stopcontact zit. Daarnaast vind ik de haardroger erg mooi door de matzwarte look en ligt het fijn in de hand door de rubberen behuizing. Op de verpakking staat dat hij stil zou zijn, maar dat vind ik door de krachtige motor zeker niet het geval.

De haardroger is beduidend zwaarder (652 gram) dan de eerdere haardrogers die ik gebruikt heb en daar schrok ik in eerste instantie van, omdat ik door mijn gezondheid niet veel kan hebben. Toch kom ik daar op terug, omdat deze haardroger je haar zo onwijs snel droog blaast. Je knippert twee keer met je ogen en je bent klaar! Hij weegt dan misschien wel wat meer dan een gemiddelde föhn, maar je bent ook veel minder lang bezig. Al bij de eerste keer was ik positief verrast hoe onwijs snel ik klaar was met mijn haar. Daarbij glanst mijn haar zeker meer dan bij een reguliere haardroger. Net of het effect van mijn haarproducten nog meer naar voren komen. Kortom: ik vind deze haardroger absoluut een aanrader.

De Revamp Progloss 5500 Ionic haardroger is onder andere verkrijgbaar op bol.com en coolblue.nl voor € 119,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 29 april 2021 - 10:43

Ik geloof inderdaad direct dat er echt veel verschil zit tussen een goedkope en een dure föhn, alhoewel goedkoop en duur altijd relatieve begrippen zijn. Ik zou eigenlijk ook eens moeten kijken naar een betere föhn, die van mij heb ik al zo lang dat ik me niet eens meer kan herinneren wanneer ik hem gekocht heb.

Reply
Willemse 29 april 2021 - 16:45

Een goede fohn maakt inderdaad een wereld van verschil.
Ze zijn zeker duurder, maar je verdiend het weer terug doordat je minder haar producten nodig hebt ivm dat het minder pluist en beschadigd.

Reply
Rachel Kromdijk 30 april 2021 - 20:43

Klinkt als een heel fijn apparaat, mijn föhn valt de laatste tijd vaak uit dus ik moet er ook aan geloven. Deze ga ik eerst eens op mijn wishlist zetten.

Reply
Saskia 14 oktober 2022 - 12:44

De kom werkt alleen niet voor mij. Een gewone diffuser met punten werkt voor mij veel beter. Helaas is een andere diffuser niet los bij te kopen. Voor mensen die een diffuser gebruiken; no go!

Reply

Plaats een reactie