Relaunch essence fresh & fit foundation | swatch & review

door Daphne - verdraaid mooi
essence fresh fit foundation review relaunch

Toen CATRICE haar immens populaire foundation dit najaar een relaunch gaf, bekende ik al dat ik de originele foundation nooit geprobeerd heb. Nu moet ik opnieuw met de billen bloot bij de relaunch van de essence fresh & fit foundation. Ik ga de, nu 100% vegan, foundation voor je testen en swatch twee van de zes tinten. Beter laat dan nooit toch?! 😉

essence fresh fit foundation relaunch review

De originele foundation was nog niet 100% vegan, maar met de nieuwste assortimentsupdate van essence zijn alle nieuwe launches dat nu wel! De formule is verrijkt met een vleugje cranberry water, vitamine E, vitamine B5 en niacinamide. Daarnaast bevat het fijne en lichtreflecterende pigmenten voor een natuurlijk resultaat.

essence fresh fit foundation relaunch ingredienten review

De textuur voelt fris en licht en laat zo een gladde, natuurlijke en stralende teint achter die tot wel 12 uur blijft zitten. Je kunt de foundation goed doseren met het handige pompje, waardoor er ook geen bacteriën bij de foundation kunnen komen. 

Ik laat je hier de swatch zien van de tinten 05 Fresh Porcelaine en 20 Fresh Nude. Daarnaast heb je de keuze uit de tinten 10 Fresh Ivory, 30 Fresh Honey, 40 Fresh Sun Beige en 50 Fresh Almond. Helaas bevat de foundation dus geen tinten voor de wat donkerdere huid. Gelukkig bracht het merk vorig jaar een (hele fijne!) foundation uit met maar liefst 31 tinten: de pretty natural hydrating foundation. Als jouw tint hier niet bij zit, zou je het daar wel kunnen proberen!

essence fresh fit foundation relaunch swatch review

Look & review essence fresh & fit foundation relaunch

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen. Ik bracht de foundation aan met mijn handen, maar je kunt natuurlijk zelf altijd een kwast of beautyspons gebruiken. Op die manier kun je de dekking nog intenser maken.

essence fresh fit foundation swatch before after result ervaring review relaunch

Voor deze look heb ik de tint 20 Fresh Nude gebruikt. Die is goed voor mijn zelfgebruinde huid. De lichtste tint ga ik in de winter gebruiken wanneer ik vaak geen zelfbruiner aanbreng.

Ik ben blij met het resultaat. De oneffenheden op mijn neus en kin zijn weg en het effect is subtiel en natuurlijk. Ondanks dat je het pigment goed op kunt bouwen naar een full-coverage dekking en de textuur mat is, voelt hij niet zo. Het voelt licht en glad aan en ik heb niet het gevoel dat ik een flinke laag foundation op mijn gezicht heb.

De essence fresh & fit foundation is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop voor € 4,99.

relaunch essence fresh fit foundation swatch before after result ervaring review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 29 november 2021 - 09:56

Ik vind jouw huid zonder foundation al zo mooi! En met de foundation is het NOG mooier;-)

Reply

Plaats een reactie