Purpuz planner review 2020

door Daphne - verdraaid mooi
purpuz-planner-review-1

Begin dit jaar liet ik je al in een uitgebreide review zien wat ik van de Purpuz planner vond. Ondertussen zijn we alweer driekwart jaar verder, waarin ik de planner iedere dag gebruik. Even geleden ontving ik daarom van Clen Verkleij, het brein achter de Purpuz planner, alvast de planner voor 2020. Daarom neem ik je nog een keer mee in deze onwijs handige en unieke planner en laat ik je de kleine verschillen zien die doorgevoerd zijn in de nieuwste versie.

De Purpuz planner is geen gewone jaaragenda, maar een handvat om gedurende het jaar in kleine stapjes jouw voornemens en doelen te behalen. Zoals de rug van de planner al zegt: wie in balans zijn doelen haalt, is gelukkig en succesvol.

purpuz-planner-review

Acht tools tot je doel

De Purpuz planner geeft je acht handvatten om van je droom werkelijkheid te maken. Dat zijn tools om je dromen om te zetten in een planbaar doel. Daar worden ook voorbeelden bij gegeven, zodat je zelf al kan spieken wat er bedoeld wordt. Op de afbeelding hieronder vind je ze alle acht en in de planner zelf wordt het op een laagdrempelige en gemakkelijke manier uitgebreid uitgelegd.

purpuz-planner-review-4

Maandplanning

Een van de tools is de maandplanning. Die komt iedere maand, aan het begin van de maand terug. De maandplanning vind ik handig om mijn vaste afspraken in kaart te brengen, waar ik eigenlijk niet van buiten kan. Denk dan bijvoorbeeld aan fysio- en ziekenhuisbezoeken. Ook verjaardagen zet ik graag in dit maandoverzicht. Ik kan namelijk op de eerste van de maand alvast een kaartje schrijven voor iemand die pas aan het einde van de maand jarig is. Als ik dan wat mindere dagen heb, dan hoef ik me daar niet meer mee bezig te houden.

purpuz-planner-review-7

Weekplanning

Nadat je structuur hebt gegeven aan je maandplanning, kun je inzoomen op je weekplanning en wat je per dag wilt behalen.

purpuz-planner-review-5

Het is geen standaard weekagenda, waarbij je ‘even’ opschrijft wat je afspraken en to-do’s zijn. Per dag kun je namelijk ook je dagdoel, overwinning en groei opschrijven. Zo ben je iedere dag bewust met je doelen bezig. Verder vind je daar nog een ruimte voor je week to-do’s en weekdoelen op privé- en werkgebied en is er een ruimte gereserveerd waar je je creativiteit kwijt kunt.

purpuz-planner-review-9

Iets waar ik iedere week weer naar uit kijk zijn de quotes die je op iedere weekplanning vindt. Ik haal daar ook mijn ideeën uit voor mijn blog en ze laten me bewust nadenken over bepaalde zaken. De quotes zijn alleen exact hetzelfde als vorig jaar. Dat is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant duurt een jaar lang en weet ik er ook veel niet meer. Toch had het leuk geweest om nog wat nieuwe te lezen.

purpuz-planner-review-8

Grenzen zijn voor een ander onduidelijk als je ze niet stelt.

Vragen aan jezelf

Na iedere maand vind je een dubbele pagina met vragen aan jezelf. Je kan wel continu doorhollen en zo snel mogelijk naar het volgende doel willen, maar het is ook goed om even terug te kijken naar de afgelopen maand. Even stil staan bij wat je al bereikt hebt, zodat je ook goed kunt bedenken waar je naartoe wilt. Is het doel dat je voor ogen hebt nog steeds wat je echt wilt?

purpuz-planner-review-6

Werkboek

Ook vind je in de planner een werkboek met een stappenplan van negen stappen om jou nog verder te helpen om je doel te verwezenlijken. Hierbij worden planningstips gegeven. In de planner van 2020 vind je een uitgebreidere stappenplan met meer tips ten opzichte van de 2019 variant. Verder word je gestimuleerd om op te schrijven, te tekenen en/of op te plakken wat je kan. Het is dé wall of fame die jou kracht en zelfvertrouwen kan geven. Dat laatste is nieuw in de 2020 versie en dat vind ik een goede aanvulling op de al volledige planner. Je kan je immers wel blind staren op wat je wilt bereiken, maar het is ook goed om na te gaan wat je eigenlijk al kan! Je ben je sneller bewust bij de dingen die je niet kan, dan bij de dingen die je wel kan.

purpuz-planner-review-10

Purpuz planner 2020

Wat mij vooral helpt is het in kaart brengen wat ik vooral per dag doe. Dan heb ik het niet alleen over grote activiteiten, maar juist ook de kleine activiteiten die gezamenlijk ook één grote activiteit vormen. Daar is ook genoeg ruimte voor in deze planner. Verder ben ik onbewust bezig met het plannen van mijn dag om zo iedere dag even veel te doen en plannen. Dat schijnt het beste te zijn als je chronische pijn hebt en chronisch ziek bent. Doe niet meer op dagen dat je je beter voelt en doe niet minder op dagen dat je je slechter voelt. Je hand wordt vastgehouden door middel van deze planner om je doelen te behalen. Je moet het dan wel in je eentje doen, maar toch heb je wat achter de hand die jou helpt en steunt.

Is een hardcopy agenda nou echt van toegevoegde waarde met al die agenda’s op je telefoon en dergelijke? Ik vind van wel! Het is geen pocketvariant agenda die je even meeneemt. Het is een agenda en planner in één, waarbij je naar mijn idee verder komt door een pen in de hand te nemen, te schrijven én te strepen. Ik vind het heerlijk!

De planner geeft je veel ruimte die kan je benutten. Wil je even geen doelen opschrijven voor die maand of week? Dan is dat natuurlijk ook prima. Je wordt niet overhoord en je krijgt geen strafpunten. Het is voor jezelf. Maak gebruik van de coach in de planner wanneer jij dat wilt.

purpuz-planner-review-3

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zo enthousiast is over deze planner, want op bol.com stond de 2018 en 2019 versie op nummer 1 en 2 in de agenda top 10. Op nummer 1 en 2? Ja, de planner is namelijk niet alleen in het roze, maar ook in het antraciet verkrijgbaar. De Purpuz Planner 2020 is ook dit jaar verkrijgbaar via bol.com. De antraciete variant voor € 34,99 en de roze variant voor € 39,99.

purpuz-planner-review-2

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

4 reacties

Vera 10 oktober 2019 - 09:49

Wat een super toffe planner! Heb toevallig net de structuurjunkie planner van Cynthia gekocht, maar deze ziet er ook echt heel gaaf uit.

Reply
Riek Muijen 10 oktober 2019 - 21:57

Ziet er mooi uit deze planner ga hem ook bestellen toch wel handig dingen opschrijven. Nu doe ik het op losse papiertjes ook niet handig.

Reply
Tara 11 oktober 2019 - 00:01

Super leuke planner ik zoek er zelf ook nog eentje, was ooit begonnen aan een bullet journal maar zon heel boek decoreren kost me teveel tijd

Reply
Georgina Lifestyle 13 oktober 2019 - 09:46

Zeker een goede planner. Het is niet zomaar een agenda, maar ook een lifecoach. Ik heb ‘m ook en ben er heel blij mee.

Groeten,
Georgina

Reply

Plaats een reactie