Purpuz planner 2023 review

door Daphne - verdraaid mooi
Purpuz planner 2023 review

We gaan bijna het nieuwe jaar in en dat betekent ook weer een nieuwe, frisse planner. De keuze was voor mij niet moeilijk, want voor het vijfde jaar op rij kies ik voor de Purpuz Planner. De basis van de nieuwe planner is gelijk gebleven, maar natuurlijk fris ik je geheugen nog even op én ik laat je zien welke aanpassingen er gemaakt zijn. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Purpuz planner 2023 review.

Purpuz planner review

Net als de twee voorgaande jaren heb ik nu ook weer gekozen voor de chique, zwarte tint. Andere opties zijn original grey, pretty pink, morning green en golden success. De buitenzijde is van textiel. Dat is voor mij geen probleem, want hij blijft altijd op mijn bureau liggen. Neem jij je planner graag onderweg mee en wil je niet dat de kaft vuil wordt? Spray er dan nano textiel spray op, want zo krijgt vuil minder snel de kans!

Met acht tools naar je doel

Purpuz planner review 8 tools naar doel

De Purpuz planner is een agenda en werkboek in één met tools die je begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven, waarin ontwikkelaar Clen Verkleij je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Je wordt niet overspoelt, want in kleine stapjes word je voor het hele jaar, de komende maand, de komende week en zelf per dag begeleidt met tools, vragen en tips. Dat begint voorin de planner met het werkboek ‘met acht tools naar je doel’. In behapbare stapjes wordt de balans gezocht tussen werk en privé, waarbij je je sterke punten kunt ontwikkelen, prioriteiten kunt stellen en je eigen grenzen kunt bepalen. Zo kun je in balans je doelen en dromen behalen. In een eerder artikel legde ik het al uitgebreid uit, dus lees dat artikel nog even terug als je er alles over wilt weten. Er zijn wel wat kleine aanpassingen, maar die lees je verder in de review terug.

Purpuz planner review habit tracker

Kleine aanpassingen t.o.v. 2022

Purpuz planner review verschil 2022 2023

Natuurlijk is de planner grotendeels gelijk gebleven en zijn er slechts enkele aanpassingen gemaakt. Logisch, want het succesvolle concept werkt. Met de oude planner ernaast ben ik op zoek gegaan naar de veranderingen en die zijn heel waardevol. De planner vind ik namelijk nog duidelijker geworden.

Purpuz planner review agenda weekoverzicht twee paginas

Waar bij de weekagenda eerst het weeknummer klein aan de zijkant geschreven is, staat het nu duidelijk van boven onder de maand; die trouwens ook een stuk groter en daarmee duidelijker geworden is. Ook is de grens met het weekend verduidelijkt, dankzij de gouden kleur. De schrijflijnen van de weekdagen zijn wel wat vervaagt, maar of dat ook een positieve verandering is, moet nog even uitwijzen als ik de nieuwe planner ga gebruiken.

Purpuz planner review maandreflectie

Ik probeer altijd zo precies en zo recht mogelijk te schrijven en ben dan ook zo’n type die een liniaal erbij pakt. Waar mijn hart dan ook sneller van ging kloppen, was de (toch wel grote) aanpassingen bij de maandreflectie: lijnen! Het is maar waar je blij van wordt hè…😉 Daarbij zijn de vragen duidelijker geformuleerd, is de volgende maandplanning uitgebreid en is er ruimte gemaakt voor bonusvragen. Waar was je trots op, waar genoot je van en je belangrijke les en grootste succes. Eigenlijk hele mooie vragen als je er stil bij gaat staan. 

Purpuz planner review pad

Mijn perfectionisme-hart ging ook sneller kloppen bij het werkboek voorin de planner waar er ook meer overzicht, vaste lijnen en duidelijkere tips en doelen voor je klaar staan. Ook helemaal achterin de planner vind je hele fijne veranderingen wat betreft de ‘actie canvas’ en de ‘purpuz plan’. Je hoeft je planner namelijk niet meer te draaien om alles in te vullen, waardoor je ook ineens meer stappen kunt invullen en simpelweg minder aan het klungelen bent. 😉

Purpuz planner 2023 review jaaroverzicht

Dat je voor iedere maand een maandplanning hebt, is niet nieuw, maar een complete jaarplanning met een regel voor iedere dag van het jaar… Dat is wel nieuw en heel fijn! Zo kun je in één oogopslag je vakantiedagen, verjaardagen en andere vaste afspraken overzien, waardoor je een duidelijk beeld hebt waar je eigenlijk wat meer rust moet inplannen en waar je ruimte hebt om andere mooie dingen te ondernemen. Zo’n zelfde jaaroverzicht vind je ook achterin de planner, maar dan voor het aankomende jaar. Dat is trouwens niet nieuw! 

Purpuz planner review quotes

Verder zijn volgens mij de (meeste?) quotes wel gelijk gebleven, maar zijn ze weer gehusseld. Heel fijn, want op andere tijden van het jaar ben je toch weer met andere dingen bezig. Én dat kan natuurlijk ook weer andere inzichten geven.

Kortom: de planner is nog net wat meer geperfectioneerd. Op naar een nieuw jaar vol mooie doelen!

Purpuz planner review omslag tips

Je shopt de Purpuz planner op purpuz.com en bol.com voor € 39,97. De gouden variant shop je voor € 50,00. De prijzen zijn dus gelijk gebleven met vorig jaar. Dat zouden meer merken mogen doen. 😅

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie