Purpuz planner 2022 review

door Daphne - verdraaid mooi
purpuz planner 2022 review

Met 2022 in zicht, wordt het ook alvast tijd voor een nieuwe planner, zodat je het nieuwe jaar gelijk goed van start kunt gaan. Voor mij was het geen moeilijke zoektocht, want ik ga voor het vierde jaar aan de slag met de Purpuz planner. In dit artikel fris ik je geheugen kort op wat je van de planner mag verwachten en bekijk ik wat er veranderd is aan de planner ten opzichte van 2021. Daarom lees je hier de Purpuz planner 2022 review.

Ik heb ook dit jaar weer gekozen voor de chique, zwarte tint. Andere opties zijn original grey, limited pink, morning green en golden success. De buitenzijde is van textiel. Dat is voor mij geen probleem, want hij blijft altijd op mijn bureau liggen. Neem jij jee planner graag onderweg mee en wil je niet dat de kaft vuil wordt? Spray er dan nano textiel spray op, want zo krijgt vuil minder snel de kans!

Veranderingen tools | jouw doelen en dromen

purpuz planner doelen dromen werkboek 2022 review

Met de Purpuz planner daagt ontwikkelaar Clen Verkleij je uit om het beste uit jezelf te halen. De Purpuz planner is een agenda en werkboek in één met tools die je begeleiden naar een meer gelukkig en succesvol leven. Wel in behapbare stapjes met een balans tussen werk een privé, waarbij je je sterke punten kunt ontwikkelen, prioriteiten kunt stellen en je eigen grenzen kunt bepalen. Zo kun je in balans je doelen en dromen behalen. 

In de planner krijg je acht tools aangereikt om stap voor stap jouw voornemens en doelen te behalen. Die punten zijn zijn de afgelopen twee jaar gelijk gebleven. Ik vertel het je nog even in het kort, maar wil je het nog eens uitgebreid teruglezen, ga dan naar dit artikel. Wel is de informatie en dus handvatten bij stap 7 en 8 uitgebreid en geeft Purpuz bij stap 6 een extra tip om sneller je doelen te halen. 

purpuz planner habits tracken 2022 review

Stap 7 legt uit hoe je je ‘habits kunt tracken’. Oftewel op een gemakkelijke, laagdrempelige manier nieuwe gewoontes en bestaande routines bijhouden. Denk aan het bijhouden van hoeveel water je drinkt, wanneer je hebt bewogen of gemediteerd een wat je mood is die dag. Dit kun je maandelijks bijhouden in de maandplanning, die aan het begin van iedere maand terugkomt. Zo’n maandplanning vond ik al handig voor het overzichtelijk krijgen van wie er die maand jarig is en welke afspraken echt belangrijk zijn (zoals ziekenhuisafspraken). Ik ga nog even brainstormen waar ik de habit tracker voor ga gebruiken.

purpuz planner 2022 review ervaring

Stap 8 geeft je nog een extra tip ten opzichte van vorige jaren, namelijk om te plannen met kleur om een beter overzicht te krijgen. Daar kun je gelijk aangeven welke kleur waarvoor dient.

Kleine aanpassingen t.o.v. 2021

Natuurlijk is de planner in grote lijnen gelijk gebleven. Why change a winning concept? Hier en daar zijn er wel kleine aanpassingen gemaakt, zoals dat sommige teksten nu goud zijn in plaats van zwart en andersom. Verder vind je op de maandelijkse evaluatie- en planpagina nu ook mini hartjes, net als in de love journal in plaats van kleine, vierkante blokjes. Zo cute!

purpuz planner 2022 review

Achterin de planner is er geen enkele pagina meer met ‘afspraken voor 20..’, maar vier pagina’s voor het volgende jaar. Hierbij staan januari en februari op één pagina, dan twee keer drie maanden per pagina en de laatste vier maanden staan ook weer op één pagina. Dus hoe verder je het nieuwe jaar 2023 in gaat, hoe minder ruimte je krijgt per maand. Dat is ook eigenlijk best logisch, want in december 2022 zal je al veel beter weten wat je begin volgend jaar doet dan in december 2023.

purpuz planner 2022 quotes review

En natuurlijk keek ik als eerst naar de quotes (ja en ik eindig er dus mee😉), omdat ik daar echt een zwak voor heb. Ik weet niet zeker of er nou ook wat nieuwe quotes tussen zitten, maar ze zijn in ieder geval omgehusseld gedurende het jaar. Dat heb ik trouwens liever dan weer op dezelfde plek, omdat je op andere tijden van het jaar met andere dingen bezig bent. Dan kan het toch weer voor andere inzichten zorgen.

De Purpuz planner shop je op purpuz.com en bol.com voor € 39,97. De gouden variant is wat duurder, namelijk € 50,00.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie