Purpuz planner 2021 review

door Daphne - verdraaid mooi
purpuz planner 2021 review

Al bijna twee jaar ben ik trotse én intensieve gebruiker van de Purpuz planner, waarbij ik door de ontwikkelaar Clen Verkleij uitgedaagd wordt om het beste uit mezelf te halen. Het kan daarom ook niet anders dat ik 2021 start met opnieuw deze planner. Dit keer geen roze, maar een zwarte variant (ik geloof het zelf ook nog steeds niet dat ik zwart boven roze heb gekozen, maar wat is hij mooi!), waarbij er ook wat verbeteringen doorgevoerd zijn. Ik ben met mijn neus in de planner gedoken en vertel je wat ik ervan vind. Daarom lees je hier de Purpuz planner review 2021.

In het artikel over de 2020 planner nam ik je al stap voor stap mee met de tools die je worden aangereikt om jouw voornemens en doelen in kleine stapjes te behalen. Die punten zijn gelijk gebleven, dus wil je alles nog eens uitgebreid terug lezen, ga dan naar het artikel over de 2020 planner. Ik zal hieronder je geheugen nog even kort opfrissen.

purpuz planner hoe werkt het

De planner is ook dit jaar van textiel. Neem jij je planner graag mee voor onderweg en wil je niet dat de kaft vuil wordt? Spray er dan nano textiel spray op. Zo krijgt vuil minder snel de kans!

Bereik je doelen en dromen

Purpuz staat voor: wanneer je in balans jouw doelen behaalt, ben je gelukkig en succesvol. Door middel van het werkboek kun je een betere balans tussen werk en privé vinden, meer rust en overzicht in je leven krijgen en je juiste doelen vinden en behalen door het stellen van prioriteiten. Daarnaast leer je hoe je je sterke punten kunt ontwikkelen en je eigen grenzen kunt stellen. Natuurlijk is het daar ook belangrijk bij om inzichtelijk te krijgen wat je energie kost en geeft.

purpuz planner 2021 review-1

Iedere week (twee A4 pagina’s) is op werk- en privégebied ruimte om je weekdoel en dagdoel op te stellen, to-do lijstjes te maken en je reflectie op te schrijven (overwinning en groei). Daarnaast is er een ruimte voor een vrije invulling. Iedere maand is er een maandreflectie, waarbij je terugkijkt, stilstaat bij het heden en plant voor de toekomst. Daarnaast geeft de maandplanning (twee A4 pagina’s) je de ruimte om voor iedereen maand je stappen naar je doel op te stellen met ruimtes voor met wie je af wilt spreken, waar je nog naartoe wilt, waarmee je wilt experimenteren en welke beloning je jezelf wilt geven.

Purpuz planner 2021 | verbeteringen

In eerste opzicht lijken de planners van dit en aankomend jaar hetzelfde. Dat is natuurlijk in grote lijnen ook zo, maar er zijn ook wat verbeterpunten doorgevoerd die naar mijn mening zeer positief zijn. Ik vertel je ze.

purpuz planner 2021 ervaring

De eerste en naar mijn mening gelijk de beste verbetering is hoe het papier blijft liggen wanneer je het opendoet. Er zijn vast mooie benamingen voor, maar volgens mij is de manier van binden gewijzigd. Zo heb je niet meer die bobbel in het midden, maar blijven de pagina’s gewoon plat liggen. Of je nu aan het begin of einde van de planner bent. Verder is het papier veel witter (Virgin White papier), maar wel nog steeds FSC-gecertificeerd, 120 gram dik en niet gecoat. Dus de schrijfervaring blijft hetzelfde en dus prettig, zeker omdat een pen niet doordrukt.

purpuz planner 2021 planning

Het design ziet er een stuk strakker, professioneler en luxer uit. Hierbij is gebruik gemaakt van de kleuren zwart, grijs en goud. Hierdoor vind ik het overzichtelijker ogen en komen de pagina’s op mij rustiger over.  Dat zit hem ook in hele kleine dingen, zoals de toegevoegde lijntjes bij ‘actie canvas’ en de ruimer opgezette quotes en tips. De dagplanning loopt ook niet meer per uur (06, 07, 08…), maar per blokken met de tijden 10, 12, 14 en 16 (die er overigens niet uitzien als blokken).

De twee-pagina’s grote foto bij ieder jaargetijde is weg en je kunt nu gebruik maken van twee leeslinten in plaats van één. Dat is ook ideaal, omdat het werkboek op een andere plek zit dan de daadwerkelijke agenda. Ik heb er zelf niet zoveel mee, maar ik weet dat veel mensen daar wel wat mee hebben; maanstanden. Die vindt je nu ook terug in zowel de week- als maandagenda.

purpuz planner 2021 review-2

De creatieve ruimte achterin de planner is groter geworden. Daarnaast is een deel van de layout zo gemaakt als bij een bullet journal, dus met puntjes in de vorm van een vierkantje. Onwijs slim, want dat is populairder dan ooit. Ook zijn er wat woorden en quotes gewijzigd. In principe komt het op hetzelfde neer, maar het staat vaak wat krachtiger. In plaats van #happyhabbits, staat er nu bijvoorbeeld #geluksmakers.

Het onderdeel waar ik echt een zwak voor heb en wat mij het meest tot denken zet, zijn de wekelijkse quotes. Die waren vorig jaar helaas hetzelfde gebleven als in 2018, maar nu zitten er gelukkig veelal nieuwe quotes bij. Ik haal daar ook mijn ideeën uit voor mijn blog en ze laten me bewust nadenken over bepaalde zaken.

purpuz planner 2021 quotes

Heb je zin in aanstekelijke blijheid, vrolijke content en heb je Instagram? Dan raad ik je zeker aan om @yourpurpuz te volgen. Daar neemt Clen je regelmatig mee in de mogelijkheden en tips die je uit de planner kan halen. En dat niet alleen; hij vertelt alles zo vrolijk en enthousiast dat je er zelf in meegezogen wordt!

De Purpuz planner is verkrijgbaar in het roze, zwart, antraciet en goud op purpuz.com en bol.com en de prijs ligt tussen de € 36,95 en € 100,00. Die laatste prijs is voor de gouden variant, waar er maar 100 van gemaakt zijn.

Maak jij nog gebruik van een papieren planner?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Jouvence 2 december 2020 - 21:58

Ik heb deze ook en ben er weer zo blij mee! Vindt het design ook een stuk strakker en rustiger ogen.

Reply

Plaats een reactie