Ik denk dat iedereen de geur van Vicks wel kent: een intens frisse geur die het ademen kan verlichten bij bijvoorbeeld een verkoudheid of griepje. Ik heb het dankzij de vorm van mijn ruggengraat (scoliose) altijd benauwd, omdat de ribben in mijn longen duwen en ik zo minder longinhoud en meer slijmontwikkeling in de longen heb. Tel daar astma en een allergie voor pollen bij op en dan ben je continu op zoek naar hét middel om vrijer te ademen. Via Instagram kwam ik een natuurlijke variant van Vicks VapoRub tegen en die heb ik voor je getest. Daarom lees je hier de Pure Papaya Care Vapour Balm review.
De producten van Pure Papaya Care zijn gemaakt van papaya. Dat is rijk aan vitamines, mineralen en gezonde enzymen. Het product is 100% natuurlijk, vegan, vrij van microplastics, vrij van gluten, dierproefvrij en Cosmos Natural gecertificeerd.
Deze balm kalmeert, verlicht en verwarmt bij je verkoudheid. Hierdoor kun je gemakkelijker ademen. De formule is vrij van menthol en camphor, die vaak ontstekingsreacties bij kinderen kan veroorzaken. Daarom kun je het voor het hele gezin gebruiken.
Je kunt de balm op verschillende manieren gebruiken. Wrijf het zacht op je borst, rug of aan de onderkant van je voeten. Het is ook geschikt om ermee te stomen. Let wel op dat je het product buiten direct zonlicht of warmte houdt, omdat het product dan zachter wordt.
Ingrediënten uitgeplozen
Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De actieve ingrediënten in deze balm zijn Eucalyptus Australiana, Papaja, Citroenmirte en Rosalina.
- Butyrospermum parkii (Shea Butter), oftewel sheaboter, bevat veel vitamines, zoals A en E. Het voedt en hydrateert de huid en staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het roodheid en zwelling vermindert. Daarnaast laat het een fijne film achter op de huid en maakt het glad.
- Macadamia integrifolia seed oil, oftewel macadamia-olie, heeft een regenererende en voedende werking.
- Tribehenin (derived from Brassica napus) is een mengsel van glycerine en een vetzuur dat de huid hydrateert, vochtverlies tegengaat en de huid verzacht en verzorgt.
- Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, oftewel jojoba olie, ondersteunt de herstellende eigenschappen van de huid en werkt verzachtend.
- Sorbitan Olivate (Olive derived emulsifier) is een emulgator dat bijdraagt aan een comfortabel gevoel op de huid.
- Eucalyptus radiata (Eucalyptus Australiana) stem oil heeft antivirale en antiseptische eigenschappen. Het is een traditioneel ingrediënt dat ademhalingsaandoeningen behandelt.
- Melaleuca ericifolia (Rosalina) Oil is een kalmerende, essentiële olie dat zowel zacht voor de huid als voor de slijmvliezen is. Daarbij ondersteunt het een rustgevende slaap.
- Eucalyptus dives Schauer (Peppermint) leaf oil: is ook een vorm van eucalyptusolie.
- Euphorbia cerifera cera (Candelilla wax), oftewel carnaubawas, heeft beschermende en licht filmvormende eigenschappen.
- Carica Papaya (Papaya) fruit Extract is een uitstekende bron van mineralen, aminozuren en enzymen.
- Lactobacillus Ferment heeft een regenererende werking en activeert het afweersysteem.
- Carica Papya Seed Oil, is ook een soort papaya-olie.
- Backhousia Citriodora (Lemon Myrtle) Leaf Oil geeft de geur van citroen en is rustgevend, ontspannend en kalmerend.
- Tocopherol, oftewel vitamine E, ondersteunt de barrièrefunctie van de huid en beschermt de cellen tegen vrije radicalen.
- Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, oftewel zonnebloem-olie, versterkt de barrièrefunctie en beschermt tegen vochtverlies.
Review Pure Papaya Care Vapour Balm
In de review zal ik dit product vergelijken met de Vicks VapoRub, omdat die heel bekend is en veel gebruikt wordt (ook door mij) en ik enorm nieuwsgierig ben wat de voors en tegens zijn ten opzichte van elkaar. De Vicks VapoRub kun je wat minder hygiënisch gebruiken ten opzichte van de Pure variant, omdat het product in een potje zit in plaats van een tube. Zo’n tube neem je gemakkelijk mee onderweg en kun je hygiënischer en gedoseerder gebruiken.
De geur is een combinatie van citroen en eucalyptus en ruikt intens sterk. Als je dus een beetje op je borst smeert, ruik je het echt goed en heb je er dus profijt van. Waar je bij de Vicks variant vooral menthol ruikt, is dat hier dus citroen. Beide geuren vind ik prettig, dus het is maar net wat je voorkeur heeft. Wat ik wel merk is dat de zone die ik ingesmeerd heb met Vicks beduidend kouder wordt. Pure Papaya maakt een ingesmeerde zone juist warmer. Als koukleum (en met de gedachte dat de meeste mensen dit gebruiken als je niet helemaal fit zijn), spreekt de warmte me toch net wat meer aan. 😉 Daarbij zorgt de warmte ervoor dat je je meer ontspant.
Als laatste vind ik het belangrijk om het verschil tussen beide ingrediëntenlijsten te benoemen. Waar je bij Pure Papaya echt natuurlijke ingrediënten vindt die een positief effect hebben op de huid, vind je in de VapoRub onder meer menthol en kamfer. Ik heb een hele makkelijke huid die goed tegen een stootje kan, maar ik vind het goed om te benoemen voor het geval dat je wel een gevoelige huid hebt.
Kortom: nog steeds vind ik beide producten fijn en schrijf ik er zeker niet een van beiden af, maar ik ben blij dat ik de Pure Papaya Care Vapour Balm heb ontdekt. Het ruikt prettig, zorgt voor verlichting bij het ademen, maakt mijn huid warm en laat me ontspannen. Hopelijk komt hier, net als bij Vicks, nog een inhaler van die je gemakkelijk overal kunt gebruiken.
Je shopt de Pure Papaya Care Vapour Balm op theskincompany.nl voor € 11,00 | 25 g.
Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.
3 reacties
Interessant, deze ga ik onthouden, mocht ik het weer eens nodig hebben;-)
Klinkt goed! Ik zie geen conserveringsmiddelen in de ingredientenlijst, klopt dat?
Ben benieuwd hoe lang hij dan goed blijft 🙂
Deze ga ik ook onthouden, kende het merk nog niet. Hele mooie samenstelling ook 👌.