Pupa The Dark Side of Beauty review

door Daphne - verdraaid mooi
pupa the dark side of beauty review

Pupa komt regelmatig met nieuwe limited edition collecties. Deze keer wordt de rebelse en donkere kant van de vrouw uitgelicht, waarbij de focus op ogen ligt in de Pupa The Dark Side of Beauty. De hele collectie kun je in het sneak peek artikel bekijken. Ik ontving twee producten: de multi-reflective smokey eyeshadow en de extreme kajal. Die test ik in de Pupa The Dark Side of Beauty review.

Multi-reflective smokey eyeshadow | € 18,75

pupa the dark side of beauty multi reflective smokey eyeshadow review-1

Deze mono oogschaduws zijn verkrijgbaar in zes tinten, waarvan ik je tint 003 Dark Copper laat zien. De pigmentatie is vanaf de eerste applicatie intens en heeft een zachte, fluweelachtige textuur. Je kunt de oogschaduw zowel droog als vochtig aanbrengen. Breng je het droog aan, dan krijg je een smokey effect. Vochtig aangebracht, zorgt dat voor een metallic effect.

pupa the dark side of beauty multi reflective smokey eyeshadow review

De verpakking ziet eruit zoals we gewend zijn bij Pupa: rond, met een kliksluiting en aan de onderzijde het kleurnummer. De look is wel net wat anders en heeft door de metallic spiegeleffect wat mysterieus. Precies zoals je zou willen bij deze collectie. Daarbij zit er een normaal spiegeltje aan de binnenzijde die even groot is als de verpakking zelf.

pupa the dark side of beauty multi reflective smokey eyeshadow swatch 003 dark copper review

Op de afbeelding hierboven zie je de swatch van de tint Dark Copper. De textuur bevat een mix van zwarte pigmenten en pure kleuren. Dat zorgt voor reflecties die je nog nooit eerder hebt gezien volgens Pupa. Je ziet ook goed het verschil tussen de vochtige (links) en de droge swatch. Bij de vochtige swatch komt de metallic look veel meer tot zijn recht.

Extreme kajal | € 17,95

pupa the dark side of beauty extreme kajal review-1

Dit creamy oogpotlood is verkrijgbaar in zes tinten, waarvan ik tint 004 Extreme Butter aan je laat zien. Door de zachte en romige textuur kun je de kajal gemakkelijk aanbrengen op de waterlijn. De combinatie van diverse oliën en wassen zorgen voor een maximale gladheid, homogeniteit en blendbaarheid.

Heb je meerdere kajals van Pupa, dan kun je ze door de herkenbare looks gemakkelijk uit elkaar houden. Zowel de dop als de achterkant heeft dezelfde kleur als de tint aan de binnenzijde. Hier komt het mysterieuze effect van de collectie wel wat minder tot zijn recht dan bij de oogschaduw.

pupa the dark side of beauty extreme kajal swatch 004 extreme butter review

Op de afbeelding hierboven zie je de swatch van de tint Extreme Butter. De intense kleuren met hoge pigmentatie geven een intens effect op de waterlijn in slechts één applicatie. Daarbij is het effect veegvrij. In eerste instantie lijkt de tint mat, maar toch zijn er wat fijne glitters toegevoegd.

Look & review Pupa The Dark Side of Beauty

Als eyeliner bracht ik de oogschaduw vochtig aan. Droog bracht ik de tint onder de ogen aan. In de waterlijn kun je de kajal zien. Daarnaast is het glanzende deel in mijn binnenste ooglid ook de kajal, maar dan uitgeblend.

pupa the dark side of beauty review-1

Het pigment van de oogschaduw is vochtig aangebracht zo bizar, dat je het effect niet eens heel goed ziet op de look-foto. Op de swatchfoto zelf, kun je het effect veel beter beoordelen. Droog geblend, lijkt de oogschaduw op een normale oogschaduw die je normaal gezien gebruikt. De magie vindt dus daadwerkelijk plaats wanneer je je penseel vochtig maakt. De lichtkleurige kajal maakt de look weer wat liever en zachter. Deze tint zorgt er ook voor dat je ogen optisch groter lijken. De kajal is zo zacht als boter en brengt daarom ook onwijs gemakkelijk aan. Na een aantal minuten is het product ‘opgedroogd’ en blijft het onwijs goed zitten op je waterlijn.

Kortom: het zijn twee toppers waar je alle kanten mee op kunt. Zeker de oogschaduw is een must-have voor je Halloween looks!

De oogschaduws zijn dermatologisch getest, de kajal potloden zijn oftamologisch getest een beiden zijn vrij van parabenen. Je shopt de collectie binnenkort op Pupa.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Rachel 8 oktober 2020 - 10:20

Je hebt er een prachtige look mee gemaakt, ziet er goed uit.. prachtig ook die paarse shimmer.

Reply
Tessa 8 oktober 2020 - 19:52

Wat een onwijs gave look heb je met deze mooie producten gemaakt

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl 11 oktober 2020 - 16:37

Oeeh! Die look is echt zo mooi! <3
Die shimmer is ook echt tof.

Liefs
X

Reply
Deb 13 oktober 2020 - 09:25

Vind dat het kajal potlood een super mooi effect geeft. Dat zou ik ook wel eens willen proberen. De oogschaduw vind ik eerlijk gezegd alleen mooi wanneer ie nat wordt aangebracht.

Reply

Plaats een reactie