Pupa Petalips Soft Matt lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
pupa petalips lipstick review

Kun je je de prachtige lipstick nog herinneren uit de Pupa Glamourose spring collection van vorig jaar? Die was helaas limited edition, maar Pupa brengt nu een lipstick uit in maar liefst zestien kleuren met dezelfde formule. Ik vertel je er alles over, swatch drie tinten en geef je nog eens mijn mening. Daarom lees je hier de Pupa Petalips Soft Matt lipstick review.

De Petalips lipstick combineert het comfort en de hydratatie van een lipbalm met de finish en dekking van een matte lipstick. De formule heeft voedende en verzachtende eigenschappen voor heerlijk gehydrateerde lippen. Het matte effect is langdurig zichtbaar.

pupa petalips soft matt lipstick review

Natuurlijk zit de lipstick weer in het herkenbare Pupa doosje met daarop meer informatie over de lipstick en de ingrediënten. De flacon zelf heeft een spiegeleffect en je opent en sluit de lipstick met een kliksluiting. Heb je net als ik meerdere tinten, dan vind je aan de onderzijde het kleurnummer.

Alle tinten zijn geïnspireerd op de meest elegante en verfijnde bloemen en dat zie je ook terug in de namen van de lipsticks. Hieronder zie je drie harde swatches en één zachte swatch, dat een enkele veeg is. Zo krijg je een goed beeld hoe goed je de kleur kunt opbouwen. Alle tinten van links naar rechts: 004 Cherry Blossom | 007 Delicate Lily | 015 Dahlia Petal.

pupa petalips lipstick swatch review

De textuur voelt fluweelzacht aan, swatcht prettig en geeft direct een matte finish.

Swatches & review Pupa Petalips Soft Matt lipstick

004 Cherry Blossom

pupa petalips lipstick swatch 004 cherry blossom review pupa petalips lipstick swatch 004 cherry blossom review-1

007 Delicate Lily

pupa petalips lipstick swatch 007 delicate lily review pupa petalips lipstick swatch 007 delicate lily review-1

015 Dahlia Petal

pupa petalips lipstick swatch 015 dahlia petal review-1 pupa petalips lipstick swatch 015 dahlia petal review

De lipstick blijft zo’n drie tot vier uur mooi en na het eten en/of drinken kun je het gemakkelijk bijwerken. Ook op de lippen heeft de lipstick een poederachtige textuur. Hierdoor kun je de dekking wel volledig opbouwen, maar heeft het geen extreem strak resultaat en blijft het er natuurlijk uitzien. Wil je wel zo’n scherpe lijn, dan adviseer ik je om een passende lipliner te gebruiken in combinatie met de lipstick. De finish is al direct na het aanbrengen mat, maar zo voelt de lipstick niet aan. De textuur voelt namelijk erg licht aan op de lippen en zelfs zo dat je niet voelt dat je een lipstick op hebt, maar je lippen blijven wel gehydrateerd aanvoelen. Leuk dat Pupa na de Glamourose lijn nu zestien nieuwe tinten heeft uitgebracht!

De Pupa Petalips Soft Matt lipstick is vanaf medio maart 2021 verkrijgbaar op pupa.nl en bij verschillende Pupa verkooppunten voor € 16,50 per stuk. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde fysieke verkooppunt is? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 25 februari 2021 - 07:20

Dahlia petal vind ik erg mooi! De textuur ziet er ook goed uit. Ik draag nu eigenlijk alleen geen ‘heftige’ kleurtjes in verband met die mondkapjes , ik heb nog zoveel mooie ongedragen rode lipsticks in de la liggen, zonde;-)

Reply
Tessa 25 februari 2021 - 20:19

Wat een prachtige kleuren! Stiekem zou ik ze alle drie wel willen!

Reply
Deb 26 februari 2021 - 08:49

Mooie kleuren! Delicate Lily vind ik wel een kleur voor mij. Ik draag nu alleen niet zoveel lipstick meer vanwege die vervelende mondkapjes 😷.

Reply
Natascha - Beautyopinie 1 maart 2021 - 13:17

Cherry blossem vind ik super mooi! Zou ik ook dragen 🙂

Reply

Plaats een reactie