Poster Store review posters | tips

door Daphne - verdraaid mooi
poster tips beauty

Mijn vriend en ik wonen alweer twee jaar in onze eerste echte koopwoning. Alleen vonden we het een flinke uitdaging om bepaalde wanden te decoreren. We zijn heel kritisch en weten vooral goed wat we niét willen. Daarom hebben we even geleden lege lijstjes gekocht voor wanden die wel wat aankleding konden gebruiken, om ze dus later zelf in te vullen. Posterstore.nl is zo’n webshop die posters aanbiedt in verschillende formaten. Nadat ik zelf al meerdere keren tussen de designs gesnuffeld had, kreeg ik een mail of ik wat items wilde uitzoeken. De timing kon niet beter! Ik vertel je er meer over, laat je mijn keuzes zien uit de verschillende thema’s (de mode posters zijn echt leuk als je van beauty houdt!) en laat je zien dat je niet af hoeft te gaan op een bepaalde grootte. Daarom lees je hier de Poster Store review met wat handige tips én een kortingscode.

Afmetingen posters bepalen | Tips

Ik ga even bij het begin beginnen hoe wij hebben bepaald welk formaat waar leuk zou zijn. Ik ben onwijs jaloers op mensen die zo’n gevoel voor styling en inzicht hebben dat ze precies weten welk formaat passend is. Helaas mis ik dat gevoel en heb het daarom anders opgelost: met A4 papiertjes! Plak ze aan elkaar op het formaat dat jij denkt dat leuk is als wanddecoratie en speel ermee! Zo krijg je al meer gevoel wat het uiteindelijke resultaat zal worden op de fotowand. Ik had natuurlijk al eerder elders fotolijsten gekocht, maar ook bij Poster Store kun je betaalbare kiezen uit verschillende kleuren, materialen en formaten van Scandinavisch design.

poster store review-5

Over afmetingen gesproken: staar je niet blind op bepaalde afmetingen uit de webshop. Veel posters bevatten een passe partout, zo’n witrand rond de poster. Die kun je er natuurlijk aan laten, maar dat geeft je ook de mogelijkheid om de poster te verknippen, zonder dat je al teveel van het design mist. Is dat knippen lastig? Nee joh! De poster is namelijk ‘gewoon’ van papier en daarom gemakkelijk met een keukenschaar te verkleinen. Dat papier is trouwens duurzaam geproduceerd en van hoge kwaliteit.

Ben je eruit en ga je je fotolijsten ophangen? Gebruik dan afplaktape bij het bepalen van je hoogte. Daar kun je puntjes en lijntjes op zetten zonder dat je beschadigingen krijgt aan je wand bij het afmeten.

Thema’s en designs kiezen

Nadat je jouw juiste afmetingen lijsten bepaald hebt, begint het eigenlijk pas: het kiezen van thema’s en designs. Bij Posterstore.nl is er altijd wel iets voor ieders smaak en stijl. Daarbij zetten zij iedere dinsdag een nieuwe poster collectie online. Ik heb gekozen voor twee thema’s voor twee verschillende kamers: de slaapkamer en de beautykamer.

Slaapkamer

In de slaapkamer hebben we boven het hoofdbord van het bed al een canvas hangen in een beach thema met strandslippertjes. Daarom wilden we graag in het mediterrane thema blijven en daarom zijn we gaan zoeken tussen de natuur posters en de architectuur posters. Daarbij wilden we ook een passende ‘slaapkamerquote’. Op de wand tegenover het bed hangen 3 fotolijsten met de afmetingen van 40 x 60 cm. Ik koos daarom drie posters uit met afmetingen van 50 x 70 cm.

poster store review

Van links naar rechts: Santorini Bloemen Poster | Always Kiss Me Goodnight Poster | Bloem Deur Poster. Alle drie € 24,95 per stuk.

poster store review-1

Ik heb van huis uit meegekregen dat je elkaar altijd een nachtkus moet geven of een kus wanneer de ander uit huis gaat. De quote ‘Always Kiss Me Goodnight’ is daarom dé perfecte quote voor onze slaapkamer!

Beautykamer

Deze beauty-addict heeft haar eigen beautykamer! Lucky me! Hier kan ik los gaan met typische girly beauty designs, zonder dat ik rollende ogen zou krijgen van mijn vriend. Deze kamer is dan ook mijn favoriete plek in het huis en vind je alles wat met beauty te maken heeft. Niet zo gek dat het thema daarop afgestemd moest zijn. Daarom zocht ik tussen de quotes- en mode posters.

poster beauty mode

Posters boven de drie beautykasten: Vintage Camera Girl Poster | Coco Chanel Poster. Beiden 30 x 40 cm en € 14,95 per stuk.

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik regelmatig persoonlijke verhalen deel over mijn chronisch en onzichtbaar zieke leven. Krachtige en betekenisvolle quotes zijn voor mij daarom heel belangrijk. “Beauty begins the moment you decide to be yourself”, van Coco Chanel past daarom onwijs goed bij mij. Vanuit die gedachte is mijn blog ook ontstaan. Niet voor niets sta ik voor mijn eigen quote: “Je bent mooi zoals je bent, hoe je ook bent en wat je ook hebt.”

poster beauty mode-1

Posters op de schoenenkast:
Pink Flowers Poster: origineel 21 x 30 cm en geknipt naar 20 x 25 | € 9,95
Make It Count Poster: 21 x 30 cm | 9,95
Pink Dress Poster: origineel 40 x 30 en geknipt naar 15 x 20 | € 14,95
Window High Heels Poster: origineel 30 x 40 cm en geknipt naar 21 x 30 | € 14,95

poster beauty mode-2

Net als bij de quote van Coco Chanel vind ik ook de quote die op mijn schoenenkast staat heel pakkend. Mijn leven is niet perfect en ik kan helaas niet doen wat ik wil, maar ga niet bij de pakken neer zitten. Maak er binnen jouw grenzen wat moois van. Verder heb ik de Pink Dress Poster enorm verkleind. Ik wilde een poster met roze details. Verknipt paste die poster perfect bij wat ik in mijn hoofd had. Dus nogmaals: kijk verder dan het oorspronkelijke formaat!

Review Poster Store

De webshop vind ik overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Door de verschillende thema’s, kun je jouw favoriete posters gemakkelijk en snel vinden. Daarbij kun je ze filteren op kleur, layout en formaat. De levering duurt volgens de webshop zo’n twee tot vier werkdagen. Ik heb de posters 1 september in de middag besteld en ontving ze 7 september via GLS. Precies vier werkdagen dus. Je ontvangt jouw posters in een stevige kartonnen koker die aan beide zijden goed afgedicht is. Door de koker hebben de posters geen kans gehad om te kreuken en komen ze dus veilig aan. Tussen de verschillende formaten zaten wat dunne papiertjes, niet tussen elke poster.

poster store review-3

Dan de kwaliteit van de posters zelf. De kleurechtheid van de designs op de webshop en de daadwerkelijke posters is heel erg goed. De kleuren zijn niet vaal, maar zijn sprekend en kleurvast. Het papier is stevig en laat zich makkelijk op maat knippen. Hieronder vind je daarom voor jouw beeld de Santorini Bloemen Poster foto van erg dichtbij gemaakt. De witte achtergrond op de quote foto’s lijken trouwens wat minder wit dan dat ze in werkelijkheid zijn. De tinten van de gekleurde posters komen wel goed overeen.

poster store review-2

En dan nog een laatste tip: Heb je zelf nog geen idee wat je wilt en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Scroll dan eens door de fotowand inspiratie pagina, waarbij je ideeën kunt opdoen voor jouw eigen fotowand. Wij hebben na twee jaar dan eindelijk mooie fotowanden, waar we allebei erg blij mee zijn!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook wat leuks bestellen op Posterstore.nl? Gebruik dan de volgende kortingscode en krijg 35% korting op alle fotolijsten en posters (excl. selection): verdraaidmooi. Deze code is geldig tot en met 30 oktober 2020.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Rachel 2 oktober 2020 - 09:49

Ik ben ook gek op posters, ik vind het alleen jammer dat je weer zoveel gaten in je muur moet boren.. (als je ze speels wilt ophangen) anders krijg je van die koorden die allemaal door elkaar heen lopen op je muur, dat is ook weer zowat.

Reply

Plaats een reactie