PJR Care nagellak review

door Daphne - verdraaid mooi
PJR care review nagellak

Producten testen van Nederlandse bodem vind ik altijd extra leuk. Zeker als je ziet wat je ook in ons kleine landje kan bereiken. PJR Care Nail Polish is zo’n merk, dat pas in 2018 opgericht is. Ik duik verder in dit merk en test wat lakjes en daarom lees je hier de PJR Care nagellak review.

PJR care nagellak review

PJR Care Nail Polish is ontstaan uit de behoefte voor een eco-vriendelijke, high-end nagellak zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit en kleur. Het is gebaseerd op passie voor kleur en vol toewijding aan de natuurlijke schoonheid. De lakjes zijn vrij van 10 tot 14 gifstoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. De gekleurde lakjes en de base en top coat die ik ga testen zijn vrij van de volgende 10 gifstoffen: Toluene, Ditbutyl, Phthalate (DBP), Formaldehyde, Formaldehyde Resin, Camphor, Parabens, Xylene, Ethyl Tosylamide en Benzophenones. Verder bevat het geen van dieren afkomstige ingrediënten en is het daarom vegan en cruelty free. Ook zijn alle lakjes halal.

PJR care nagellak review-1

De nagellak is water- en zuurstof doorlatend. Verder zijn de kleuren volgens PJR Care rijkelijk, chip-resistent en gemakkelijk aan te brengen op de nagel. Ze zouden dekken met één tot twee lagen en drie tot zeven dagen mooi blijven. Voor de draagtijd van de nagellak is het van belang om je nagels aan het uiteinde te sealen, zodat het minder snel de kans krijgt om te chippen.

PJR care nagellak review-2

Als basis kun je de base coat aanbrengen. Wil je een echt gellak effect? Dan adviseert het merk gebruik te maken van de mirror top coat. De base coat zorgt ervoor dat de nagellak goed hecht aan de nagel en voorkomt dat je nagels kleuren door de gekleurde lak. Breng die aan op een schone en vetvrije nagel. Je kunt je nagels vetvrij maken met nagellakremover. De mirror top coat beschermt de nagellak tegen vervagen en verkleuren en zorgt voor een beschermende laag over de gelakte nagels. PJR Care geeft als tip dat wanneer er na een paar dagen krasjes op de lak zitten, die nog geen echte beschadigingen zijn, nog een laagje van de mirror top coat aan te brengen om de glans terug te krijgen.

PJR Care It is mine swatch

PJR care it is mine swatch

Deze kleur staat voor vrijheid en neutraal. Het is een zandkleurige nude tint, die naar de warme roze kant neigt.

PJR Care Filled with light swatch

PJR care filled with light swatch

Deze kleur staat voor neutraal, rustig en van goede wil. Het is een beige nude tint, die onopvallend is bij je look, maar je look ook juist compleet maakt. Het past overal bij! Ten opzichte van de tint It is mine, is deze tint wat meer bruin nude.

Kleur: Beige (nude)

Staat voor: Neutraal, rustig en van goede wil.

PJR Care Today is my day swatch

PJR care today is my day swatch

Deze kleur staat voor vernieuwend, mentaal sterk, bewegelijk en opgewekt. De prachtige okergele tint past perfect bij de laatste modetrends en dekt mooi in twee laagjes.

PJR Care I am strong swatch

PJR care i am strong swatch

Deze kleur staat voor natuurlijk, rust en warmte. Deze diepe, warme, donkerbruine tint staat heel chique en kan altijd.

Review PJR Care nagellak

De kleuren van alle lakjes zijn goed gepigmenteerd en dekken al mooi na één laagje. Wil je de kleur nog wat intensiveren, dan zou ik zelf nog een laagje extra aanbrengen. Dat heb ik op de swatchfoto’s ook gedaan. De mirror top coat geeft een wezenlijk verschil in glans en ik raad je daarom aan om deze zeker aan te brengen als je een van deze lakjes aanschaft. Zonder die top coat glanst het lakje wel wat, maar dat is niets als je het met elkaar vergelijkt.

Een minpunt aan gewone nagellak is de droogtijd, alleen drogen deze lakjes onwijs snel voor een gewone nagellak. Dat vind ik persoonlijk ideaal, want zo kun je snel verder met het volgende laagje op je nagels én ben je veel sneller klaar. Na drie dagen ging de eerste nagel chippen. De andere nagels waren trouwens nog perfect, dus misschien had ik met die nagel net pech. Ook op dat gebied maakt het merk dus zeker haar beloftes waar. Het enige wat ik minder vind aan deze lakjes, is het kwastje. Die is vrij smal en loopt aan het einde recht af. Daarom kan ik niet zo snel en egaal werken als dat ik zou willen. Het kwastje doet zo een beetje af aan de kwaliteit van de lakjes zelf en dat vind ik zonde, want verder vind ik de lakjes en de mirror top coat echt een aanrader!

Je shopt de PJR Care nagellak op de gelijknamige site pjrcare.nl. De gekleurde lakjes kosten € 12,95 en de base en top coat kosten € 9,95 per stuk. Hoeveel ml je ervoor terug krijgt, kan ik je niet zeggen want dat heb ik nergens vermeld zien staan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Nicky 11 maart 2020 - 09:25

Ik heb helaas nog geen kennis met dit merk gemaakt. De eerste 2 kleurtjes vind ik prachtig, ga zeker een kijkje op de site nemen.

Reply

Plaats een reactie