Pink Gellac vegan nail care review

door Daphne - verdraaid mooi
Pink Gellac vegan nail care review

Ben jij dol op vegan nailcare? Dan word je van deze nieuwe items van Pink Gellac blij! De prep booster, base en shine heb je al eens voorbij zien komen op mijn blog, maar sinds kort hebben deze producten een vernieuwde formule. Ze zijn namelijk 100% vegan en HEMA free! Ik vertel je er meer over en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Pink Gellac vegan nail care review.

Pink Gellac vegan nail care review

Wat is HEMA free?

Ik heb via Google gezocht wat ‘HEMA free’ daadwerkelijk betekent. Helaas kom ik geen Nederlands artikel tegen die daar meer duidelijkheid over geeft, maar op Engelse websites zag ik de volgende informatie. Kleine disclaimer: ik durf dus niet met zekerheid te zeggen of de informatie 100% klopt. HEMA, oftewel Hydroxyl Ethyl Methacrylaty, wordt veel gebruikt in nagelproducten en dan met name gellak die je uit moet harden onder de lamp. Door de hechtende eigenschappen blijven de gels beter aan de nagel plakken en kun je zo langer van je manicure genieten. Alleen is HEMA een allergeen product dat dus allergische reacties kan opwekken. Dat komt doordat het formaat van de moleculen zo klein is, dat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. 

Pink Gellac vegan prep booster

pink gellac vegan prep booster

De prep booster verwijdert overtollig vet en vocht van en uit je nagels. Zo zorg je voor een optimale basis en hechting van de producten en kun je extra lang genieten van je manicure. Breng het aan, laat het zo’n 30 seconden aan de lucht drogen en jouw nagels zijn ready voor de base coat.

Pink Gellac vegan base

pink gellac vegan base

De base is een basis die je aanbrengt voor de kleurlaag. Het zorgt voor een optimale hechting aan de nagel (zeker in combinatie met de prep booster), zodat je 14 dagen lang kunt genieten van je manicure. Breng een dun laagje aan en laat het 60 seconden uitharden in de LED lamp. Deze nieuwe formule kun je extra gemakkelijk van je nagels weken, namelijk binnen acht minuten.

Pink Gellac vegan shine

pink gellac vegan shine

De shine breng je als laatst aan en zorgt voor een hoge glans, die je nagels wekenlang laat shinen. Breng een dun laagje aan en laat het 60 seconden uitharden in de LED lamp. Daarna voelt de shine laag nog sticky aan, maar dat laagje verwijder je met de cleaner. Tegenwoordig gebruik ik de shine trouwens ook liever dan de ultra shine variant, omdat die net wat buigzamer en daarom liever is voor de nagels.

Review Pink Gellac vegan nail care

Eigenlijk kan ik vrij kort zijn. Ik merk in gebruik geen verschil met de normale, niet vegan producten. Als je dan toch niets merkt, kun je natuurlijk beter voor de vegan varianten gaan. Je kunt de producten snel en egaal lakken door het bekende, brede kwastje met het afgeronde uiteinde.

De Pink Gellac vegan nail care prep booster, base en shine shop je op pinkgellac.nl voor € 15,00 per stuk.

Eerder reviewde ik al de starter kit van Pink Gellac. Toen vertelde ik al over het gemak van deze do it yourself gellak en liet ik je zien hoe de gellak er na twee weken op mijn nagels uit zag. Wil je je geheugen nog even opfrissen? Lees dan hier de review terug. Benieuwd naar andere kleuren van Pink Gellac? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

theNextG1rl 14 oktober 2021 - 18:23

Fijn dat je geen verschil merkt. Er is gelukkig steeds meer keuze in vegan producten, op alle gebieden!

Reply
Rachel kromdijk 14 oktober 2021 - 19:52

Wat een leuke en creatieve foto’s heb je gemaakt, klinkt goed!

Reply
Deb 17 oktober 2021 - 10:34

Mooie foto’s heb je gemaakt. Goed dat je ‘HEMA free’ hebt opgezocht. Ik had er ook nog niet eerder van gehoord.

Reply

Plaats een reactie