Pink Gellac Starterset LED review

door Daphne - verdraaid mooi
pink-gellac-starterset-led-review-1

Nadat ik de vernieuwde starterset premium mocht testen, ontving ik van Pink Gellac ook hun vernieuwde starterset LED. Daarin zit onder andere een compacte LED lamp, alles wat je nodig hebt om thuis gel nagellak aan te brengen én te verwijderen en natuurlijk een prachtige pink tint. Je leest hier de Pink Gellac Starterset LED review, waarin ik je er alles over vertel!

pink-gellac-starterset-led-review

De krijgt de set thuisgestuurd in een compacte doos, waardoor het direct duidelijk wordt hoe weinig ruimte je nodig hebt om gel nagellak thuis aan te brengen. Hieronder som ik even kort op wat er in de doos zit. Als je verder scrolt, dan laat ik je de items uitgebreid zien en geef ik direct wat meer informatie over hoe Pink Gellac werkt.

 • LED lamp
 • Primer 15 ml
 • Base Extend 15 ml
 • Ultra Shine 15 ml
 • Bokkenpootje
 • Nagelvijl 180-240
 • Remover pocket 10x
 • Cleaner pocket 10x
 • 182 Dynamic Pink 15 ml
 • Gratis online cursus 4x
 • Handleiding

pink-gellac-starterset-led-review-6

In de bijgevoegde handleiding staat alle belangrijke informatie en er wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om de perfecte manicure te creëren én om het juist weer te verwijderen.

Voorbereiding Pink Gellac

Natuurlijk sta je te popelen om direct te beginnen met het lakken van je nagels, maar een goede voorbereiding is erg belangrijk om twee weken lang geen omkijken te hebben naar je nagels.

Bij de voorbereiding heb je het bokkenpootje, de nagelvijl en de cleaner nodig. Eerst duw je de nagelriemen terug met het bokkenpootje. Dan maak je de nagels volledig vetvrij door de glans op de nagels te polijsten met de roze kant van de nagelvijl. Daarna ontvet je de nagels grondig met een cleaner pocket.

pink-gellac-starterset-led-review-2

Voor je de basislak aanbrengt, kun je als optie de primer aanbrengen voor een betere hechting van de gel nagellak. Deze optie is vooral voor de natuurlijke nagel die slecht hecht. Aangezien de primer gratis bij de starterset zit, zou ik deze optie zeker hoe dan ook toepassen. Je hoeft de primer alleen langs de randen van de nagel aan te brengen en dus niet over de hele nagel, anders is de gel nagellak lastig te verwijderen. De primer kun je gewoon 10 seconden aan de lucht drogen.

Pink Gellac aanbrengen

Na de voorbereiding, kun je eindelijk gaan starten met het aanbrengen van de gel nagellak! Voor ik van start ga, wil ik je nog wel een paar tips meegeven. Met dit koude weer is het niet aantrekkelijk, maar lak je nagels nooit buiten. Ook niet bij een raam en plaats de flesjes niet naast de LED lamp. Anders verhardt de inhoud en dat is natuurlijk zonde. Verder moet je de nagellak voor gebruik niet schudden, maar minimaal 30 seconden tussen de handpalmen rollen. Anders ontstaat er teveel lucht en dat is niet goed voor de houdbaarheid van je lakjes. Ook is het verstandig om minimaal 30 minuten van tevoren contact met water te vermijden. Let op dat je ook het uiteinde van de nagels goed lakt om chippen te voorkomen. Dit wordt trouwens ook heel duidelijk uitgelegd en getoond tijdens de online cursus.

pink-gellac-starterset-led-review-3

Het lakken van je nagels met gellak gaat in drie stappen, je brengt namelijk eerst de Base Extend aan, dan de kleur en dan de Ultra Shine. Je brengt eerst een dun laagje Extend Base aan. Zorg ervoor dat je 1 mm afstand houd van de nagelriemen en de top van de nagels zorgvuldig aflakt om lifting te voorkomen. Dit geldt trouwens ook voor de overige stappen. Dan hard je de Base Extend 60 seconden uit onder de LED lamp. Dan breng je je favoriete kleur aan en laat je die laag ook 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Als je een mooie, egale dekking wilt, dan zou ik nog een tweede laagje kleur aanbrengen.

Zodra je de Base Extend en de kleurlak hebt uitgehard onder de lamp, voelt het nog plakkerig aan. Dit is de bedoeling, dus verwijder het niet! Als laatst breng je een dun laagje Ultra Shine aan en laat je ook die laag 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Tadaa… Je hebt nu zelf thuis gel nagellak aangebracht! Appeltje eitje toch? Nadat je de Ultra Shine hebt uitgehard, mogen de nagels trouwens niet meer plakkerig aanvoelen. Als dat wel het geval is, moet je ze nog een keer onder de lamp houden. Het kan dan namelijk zijn dat je een net wat te dikke laag aangebracht hebt en het dus wat langer de tijd nodig heeft om uit te harden. Neem de nagels in ieder geval niet af met de cleaner, want anders worden ze dof en dat is zonde.

pink-gellac-starterset-led-review-4

Het kwastje van alle Pink Gellac lakjes is trouwens erg breed. Hét ideale kwastje om snel egaal te kunnen lakken en zo nog sneller klaar te zijn met je thuis-manicure.

LED lamp

De LED lamp is gemakkelijk in gebruik, zonder dat je bang moet zijn dat je je nagels raakt. Aan de achterzijde vind je een aan/uit knop. Zodra je de lamp op aan zet, dan geeft het een pieptoon en is de lamp klaar voor gebruik. Aan de bovenzijde vind je een grijze knop, waarmee je de lamp aan zet. Het brandt 60 seconden, waarbij je na 30 seconden een pieptoon hoort en de lamp na 60 seconden automatisch uitschakelt.

pink-gellac-starterset-led-review-5

De lamp heeft aan de onderzijde vier anti-slip rubberen nopjes. Zo glijd je niet weg en beschadig je het oppervlak niet. Het bijgeleverde snoer is 1,20 meter lang en is dus niet heel lang. Verder is de LED lamp compact en daarom ook gemakkelijk om mee te nemen op reis. Tegelijkertijd kun je niet alle vijf de vingers tegelijkertijd lakken en moet je de duim apart lakken van de andere vingers. Daarom gaat mijn voorkeur zelf uit naar de Pink Gellac Pro LED Lamp die standaard in de premium startersets zit.

Pink Gellac verwijderen

Voor je de gellak verwijdert, is ook hier een goede voorbereiding noodzakelijk. Eerst vijl je voorzichtig de Ultra Shine laag weg met de nagelvijl. Pink Gellac geeft als tip om je handen vooraf te weken in een warm badje met olie om het verwijderen te vergemakkelijken en je nagelriemen in te masseren met nagelriemolie voor extra bescherming. Dan verwijder je de lak door je nagels in te weken met de remover pocket. Wikkel de vingertoppen hiermee strak in en laat het 10 tot 15 minuten weken. Dan draai je met een roterende beweging de remover pockets van de nagels en verwijder je de overgebleven gellak voorzichtig met het bokkenpootje.

pink-gellac-starterset-led-review-7

Review Pink Gellac Starterset LED

Hieronder vind je de swatch van de prachtige dieproze tint 182 Dynamic Pink. Niet heel verrassend dat Pink Gellac een roze kleur standaard bij haar starterset meelevert. Een perfecte keuze, want wie vind roze nou niet mooi?!

pink-gellac-182-dynamic-pink-swatch

Een paar maanden geleden liet ik je in de Pink Gellac Premium Starterset review al zien hoe de gel nagellak er na twee weken op mijn nagels uit zag en, niet minder belangrijk, hoe mijn eigen nagels eruit zagen na het verwijderen van de gellak. Als je benieuwd bent naar die foto’s, klik dan hier. Een foto zegt meer dan 1000 woorden toch?

Pink Gellac is een aanrader voor iedereen die van haar nagels houdt. Wil je verzorgde nagels, maar er niet urenlang mee bezig zijn? Dan moet je de starterset gewoon aanschaffen. Het werkt makkelijk en snel, de kleuren zijn prachtig en alle items van Pink Gellac zijn van goede kwaliteit. Daarbij maakt het merk écht haar beloftes waar, meer dan waar eigenlijk, want de gel nagellak van Pink Gellac blijft zeker twee weken zitten. Zonder dat de nagels dof worden, zonder chippen en zonder dat je op moet letten wat je met je nagels doet. Do I need to say more?

Wil je Pink Gellac zelf ervaren? Op dit moment geeft Pink Gellac 43% korting op de Pink Gellac Starterset LED M en betaal je € 69,00. Wil je direct meer kleuren aanschaffen of een set met een grotere lamp? Dat kan ook en je vindt ze hier allemaal.

Ben je benieuwd welke tinten ik nog allemaal geswatcht heb? Klik dan hier en laat je inspireren!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

7 reacties

Esther 4 mei 2020 - 17:37

Hallo, kan je ook andere gel nagellak in combinatie met de pink gellac LED lamp gebruiken? Groetjes, Esther

Reply
Daphne - verdraaid mooi 5 mei 2020 - 08:53

Ja hoor! Gewoon de handleiding van het andere merk volgen hoe lang het lakje onder de lamp moet en dan kan dat met iedere lamp! Let op dat de duur wel kan verschillen door de wattage van de lamp.

Reply
Esther 5 mei 2020 - 09:49

Heel erg bedankt! 😁

Reply
Ilse 19 november 2020 - 09:41

Hi Daphne, mooie en duidelijke review heb je hier neergeschreven! Ik heb me net een starterset aangeschaft en eergisteren uitgetest. Tot zover ben ik heel tevreden. Toch 1 opmerking ivm je review, volgende de online cursus van Pink Gellac (waar je na aankoop toegang toe krijgt met een paswoord) moet de base extend maar 15 sec onder de LED lamp uitgehard worden, niet 60 sec. Groetjes, Ilse

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 november 2020 - 10:20

Hi Ilse, bedankt voor je berichtje! De Base Extend moet toch echt 60 seconden onder de lamp. Hebben ze het in de video niet over de Base2? Die moet namelijk wel maar 15 seconden.

Reply
Ilse 19 november 2020 - 10:34

Klopt helemaal wat je zegt! Ik heb de video opnieuw bekeken, ze tonen heel kort het flesje en daar staat Base2 op. In de handleiding staat wel degelijk 60 sec. Excuses, maar zo heb ik nu ook door dat ik het de volgende keer 60 sec moet doen ipv 15 sec, wat toch een groot verschil is! Dankjewel!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 november 2020 - 20:15

Geen probleem hoor, we komen er samen wel uit! Veel plezier met je set! 😘

Reply

Plaats een reactie