Pink Gellac Starter Kit review

door Daphne - verdraaid mooi
Pink-Gellac-review-starter-kit-4

Nagellak… Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Een mooie nagellak laten je nagels er zo verzorgd en fraai uit zien, maar je moet er zoveel geduld mee hebben. Ik denk dat altijd te hebben, tot het moment dat ik denk dat de nagellak wel uitgehard is en het verpest door eraan te gaan voelen. Daar gaat mijn geduld. Dat moet toch makkelijker kunnen? Met de gellak van PinkGellac.nl zou het zo gepiept moeten zijn. Dat wil ik proberen met de Pink Gellac Starter Kit.

Pink-Gellac-review-starter-kit-2

PinkGellac.nl heeft diverse formaten Starter Kits, waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Ik heb de Starter Kit LED L ontvangen. Dit pakket bestaat uit:

 • Pink Gellac LED Lamp
 • Primer
 • Pink Gellac Base2
 • Pink Gellac Ultra Shine
 • Kleur 182 Dynamic Pink
 • 3 kleuren naar keuze
 • Nagelvijl met grove en fijne kant
 • Woodstick
 • 10 Remover pockets
 • 10 Cleaner pockets
 • Handleiding
 • 4x gratis online cursus

Pink-Gellac-review-remover-cleaner-pocket-starter-kit

Pink Gellac LED lamp

Pink-Gellac-review-starter-kit-3

De LED Lamp is compact en neemt daarom niet veel ruimte in beslag. Je kunt vier nagels per keer laten drogen. Als je de lamp aan zet, geeft deze na 30 seconden een signaal en na 60 seconden doven de LED lampen. Als je bij een volgende ronde de lamp weer terug aan wilt zetten, kan dat gemakkelijk met een drukknop aan de bovenzijde van de lamp. Veilig voor je nagels dus!

Voorbereiding

Pink-Gellac-review-primer-base-shine

De bijgevoegde handleiding loost je stap voor stap door het proces heen. Het is belangrijk om je goed te houden aan de voorbereiding, zodat de gellak naderhand goed kan blijven hechten. Duw eerst je nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de woodstick. Verwijder daarna de dode huidcellen en oneffenheden van de nagel door je nagels op te ruwen met de roze kant van de bijgeleverde vijl. Gebruik vervolgens de andere kant van de vijl, de witte zijde, om de nagels in de gewenste lengte en vorm te vijlen. Als laatst gebruik je de Pink Cleaner om de nagels grondig te ontvetten. Let goed op dat je hierbij ook de zijkant van de nagels goed mee pakt.

Voor je de basis aanbrengt op de nagels, kun je optioneel eerst de Primer gebruiken. De Primer zorgt voor een betere hechting van de gellak. Je brengt het aan op de toppen van je nagels en laat het 10 seconden aan de lucht drogen. Ik heb deze stap ook toegepast. De Primer zit tenslotte niet voor niks in de Starter Kit!

Pink Gellac Aanbrengen

Als basis breng je eerst een dun laagje Base2 aan. Zorg hierbij dat je zeker 1 mm afstand houdt tussen de gellak en de nagelriemen. Dit geldt ook bij de andere stappen. Zo voorkom je onder andere dat er voortijdig lucht onder kan komen en je niet optimaal kunt genieten van je nagels. Per ongeluk toch uitgeschoten? Verwijder het dan met de woodstick voor je de Pink Gellac laat uitharden. Deze eerste laag hard je slechts 15 seconden uit onder de LED lamp.

Breng vervolgens een dun laagje kleur aan en laat deze 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Ik heb deze stap twee keer uitgevoerd om een egale, diepe kleur te krijgen. Daarna maak je de nagels af met een dun laagje Ultra Shine. Deze hard je ook weer 60 seconden uit onder de LED lamp. Als laatste verwijder je de plaklaag van de nagels met de Pink Cleaner. Na deze stap ben je al helemaal klaar en kan je direct alles met je nagels doen zonder op te moeten passen!

Ontvangen kleuren

Hieronder kun je de vier prachtige kleuren bekijken die bij de Starter Kit zaten. De 182 Dynamic Pink is de standaard kleur bij de Starter Kits. De andere kleuren kun je zelf kiezen.

Pink-Gellac-review-182-235-115-226

182 Dynamic Pink

Pink-Gellac-review-182-Dynamic-Pink

Pink-Gellac-review-182-Dynamic-Pink-3

Als je me een beetje kent, is dit geen verrassing: I LOVE PINK! Deze dieproze kleur is prachtig!

226 Neutral Lila

Pink-Gellac-review-226-Neutral-Lila

Pink-Gellac-review-226-Neutral-Lila-2

Normaal gezien heb ik altijd ruzie met het aanbrengen van dit soort lichte kleuren. Ik krijg snel strepen en het lukt me niet om zo’n kleur egaal aan te brengen. Daarom was ik in eerste instantie ook bang hoe deze kleur op mijn nagels zou komen, maar je ziet het zelf: de kleur zit er perfect egaal op. Het kan dus toch met een lichte kleur!

235 Ruby Red

Pink-Gellac-review-235-Ruby-Red

Pink-Gellac-review-235-Ruby-Red-2

Ik vind rood altijd chique en elegant, zeker ook op nagels. Een musthave kleur voor iedere vrouw!

115 Army Green

Pink-Gellac-review-115-Army-Green

Pink-Gellac-review-115-Army-Green-2

Dit is een stoere legergroene kleur. Ik draag zo’n kleur vaak bij zwarte kleding, maar ook bij juist hele felgekleurde kleding, zoals een roze jurkje. Dan steekt de kleur mooi af.

De test! Hoe lang blijft Pink Gellac écht zitten?

Pink Gellac belooft dat je de gellak gemakkelijk aanbrengt, de lak 14 dagen blijft zitten en je nagels glanzen als nooit te voren. Dat ga ik testen!

Dag 1:

Pink-Gellac-review-115-Army-Green-2-voor

Dag 14:

Pink-Gellac-review-115-Army-Green-2-voor-na

Je ziet op de tweede foto duidelijk uitgroei, maar vooral ook dat ik na 14 dagen nog steeds chipvrije en mooi, glanzende nagels heb!

Pink Gellac Verwijderen

De Pink Gellac is na de 14 dagen test duidelijk geslaagd, maar hoe zit dat met het eraf halen van de Pink Gellac. Ik was hier wel wat huiverig voor. Hoe zien mijn nagels eruit? Zijn ze beschadigd?

Voor het verwijderen, vijl je eerst met de witte kant van de nagelvijl de Ultra Shine coat eraf. Verwijder daarna de Pink Gellac door de nagels in te weken met de Gellac Remover Pocket en het overgeblevene eraf te halen met de woodstick.

Mijn nagels zien er nog exact zo uit als voor de Pink Gellac! Ze hebben het volledig overleefd, helemaal super! Een ander bijkomend voordeel is dat mij nagels eindelijk een stuk langer zijn dan normaal. Mijn nagels klappen redelijk snel dubbel en dat is funest voor je nagels. Daarom vijl ik ze altijd kort om dit te voorkomen. De Pink Gellac nagellak voelt sterk aan. Hierdoor krijgen mijn nagels ook eens de kans om wat langer te groeien.

Mijn ervaring met Pink Gellac

Het viel me direct op dat er gelukkig geen typische, sterke nagellakgeur aan de Pink Gellac zit. De Pink Gellac is wat dikker dan normale nagellak. Toch breng je de gellak met het brede kwastje gemakkelijk, egaal en met een vloeiende beweging aan en laat het geen dikke laag achter op de nagels. Je hoeft ook niet lang te wachten voor de lak volledig verhard is. Daarom kun je dus direct doen wat je wilt doen.

Ik heb in die 14 dagen wel een paar schrikmomenten gehad bij dingen die normaal gezien killing zijn voor normale nagellak. Vooral net na het aanbrengen van de Pink Gellac deed ik automatisch nog heel voorzichtig met mijn nagels. Tot ik ze per ongeluk flink raakte en er niets aan de hand bleek te zijn. Wauw, ik moest duidelijk nog even omschakelen. Toen kwam het eerste ‘haarwasmoment’. Hét moment waar gewone nagellak me in de steek laat. Ik keek na het douchen heel voorzichtig naar mijn nagels en was met stomheid geslagen dat mijn nagels er nog even perfect uit zagen als daarvoor. Weer een wauw moment. Verder krijg ik bij gewone nagellak vaak krassen en beschadigt de nagellak snel. Bij Pink Gellac is de gellak na 14 dagen nog steeds krasvrij. Als ik de afgelopen weken terug kijk, lijkt het echt te mooi om waar te zijn, maar het is toch waar!

Het bestaat dus echt dat je gemakkelijk thuis je nagels kunt lakken met Pink Gellac en het echt doet wat het belooft. Ik ben fan! Zeker richting de zomervakantie, waarbij ik snel mijn nagels wil lakken en een kwartier later weer in het zwembad wil liggen. Het kan!

De Pink Starter Kit LED L is nu te koop op pinkgellac.nl met 50% korting voor € 85. Je kunt ook kiezen voor andere formaten Starter Kits. Als je al een Starter Kit hebt, kun je altijd eens een kijkje nemen bij de vele kleuren gellak en, niet minder belangrijk, de nagelverzorging.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

25 reacties

Stefaan BlogVivant 12 juni 2018 - 04:55

Geeft echt een mooi resultaat! knappe nageltjes!

Reply
Dhini 12 juni 2018 - 08:21

Hele handig sets om gelnagellak mee te beginnen. Ik ben zelf tevreden met dit setje.

Reply
NannyJenny 12 juni 2018 - 08:34

Wat een leuke set, super kleurtjes!

Reply
Marjolein 12 juni 2018 - 08:37

Yep deze is perfect! Wij gebruiken hem al jaren! Zou wel voor een grotere lamp kiezen want 4 nagels per keer vind ik wel erg onhandig….

Reply
Nicole Orriëns 12 juni 2018 - 08:54

Fijn dat het de beloftes waar maakt. Ik vind je nagels er prachtig mee uitzien!

Reply
Kelly 12 juni 2018 - 09:03

Jouw nagels zien er echt super mooi uit! Misschien maar eens overwegen om dit ook te proberen. Ik heb hetzelfde gezeur altijd met normale nagellak.

Reply
Nicole Orriëns 12 juni 2018 - 09:06

N.B. mijn zusje gaat altijd naar een nagelsalon om haar nagels mooi te laten maken.

Reply
Melis 12 juni 2018 - 09:21

Wat een mooie kleuren. Zelf vind ik bordeuax erg mooi

Reply
Stephanie 12 juni 2018 - 09:50

Wat een mooie nagellak kleuren, Ik wil ook zo’n set!

Reply
Laura 12 juni 2018 - 14:30

Ik heb deze set ook! Bij mij was de glans er na een week wel meer vanaf dan bij jou, zelfs met super dun lakken en begon het ook wel al te chippen. Met normale nagellak heb ik vaak ook wel dat de lak 1,5 week prima erop blijft zitten. Nagellak vind ik dan toch zelf minder gedoe haha.

Reply
Felice Veenman 12 juni 2018 - 15:02

prachtige nagels…ik kom enorm in de verleiding…voor de winter dan he. in de zomer heb ik tuinnagels

Reply
Eva 12 juni 2018 - 15:04

Mooie kleuren! Ik ben zelf echt geen nagellak liefhebber. Af en toe doe ik een glansje er op, maar daar blijft het echt wel bij

Reply
MC Kleuver 12 juni 2018 - 18:11

Ik vind de lamp er alsnog fors uitzien. Misschien komt doordat je de foto zo mooi hebt genomen. Verdraaid mooi 😉

Reply
Dhini 12 juni 2018 - 22:32

Erg mooi kleuren. Ik heb deze set ook en om te beginnen met gel nagellak is deze straterset erg handig

Reply
Jasmijn Bult 12 juni 2018 - 23:19

Mooie kleuren! Ik hou er zelf ook niet van als het na een tijd toch weer lelijk wordt, gellak is de uitkomst, alleen het nadeel is het afhalen, het kost best wat moeite.

Reply
Kaylee 13 juni 2018 - 14:24

Hoe vet is dit?! En die kleuren.. Love it! Ik ben fan van je lila kleur hoor!

Reply
Kreanimo 13 juni 2018 - 16:17

Oh, ik en nagelak dat gaat niet zo goed samen!
Maar zoals je deze beschrijft wil ik hem wel eens proberen om te zien of het echt zo lang blijft zitten!

Reply
Macblogster.nl 13 juni 2018 - 17:52

I love gel nagellak. Ik krijg snel last van gespleten nagels en mijn nagels verdragen gel nagellak beter. Ik gebruik een peel off basecoat zodat ik de nagellak er vanaf kan trekken of het er zelfs vanaf valt. Ideaal want dan hoe ik niet te vijlen of met gel nagellak remover te werken.

Reply
Mieke | mieksmind 13 juni 2018 - 17:55

Leuk dat jij hem ook hebt, ik heb precies dezelfde set! gisteren toevallig nog bij mijn moeder aangebracht voor haar vakantie

Reply
Eke 13 juni 2018 - 19:41

Oke, vooral die 14 dagen test doet me overtuigen om deze set aan te schaffen, die lila kleur is trouwens prachtig! Hoop dat ik de tijd en het geduld ga vinden om het op te brengen, haha

Reply
tamara 14 juni 2018 - 08:11

Ik ben ook helemaal om met pink gellac gebruik alleen op mijn voeten nog andere nagellak

Reply
Annemarie 14 juni 2018 - 09:31

Mooie kleur! Ik ken de stress van het nagel lakken, ik doe op m’n handen vaak alleen een nailhardener. Die geeft een mooie glans en zorgt voor sterke nagels. Maar wel een handige kit voor mensen die er veel mee bezig zijn denk ik. 🙂

Reply
The lemon kitchen 14 juni 2018 - 22:26

pink is echt mijn favoriet

Reply
Anja 6 december 2018 - 17:52

Heb een laagje aangebracht en onder lamp 60 sec blijft plakken hoe komt dit ? Heeft iemand raad

Reply
Daphne - verdraaid mooi 6 december 2018 - 22:33

Hi Anja, bedoel je een laagje van de kleur of de topcoat? Als de kleur wat plakt nadat het onder de lamp is geweest, is dat niet erg. Dan hecht de volgende laag weer goed en maak je het vervolgens af met de topcoat. Als de topcoat plakt, houd dan je nagels nog eens een halve of hele minuut onder de lamp. Dan zal het plaklaagje wel weg gaan. Meestal is dat het geval als je een toch wat te dikke laag aangebracht hebt. Ik hoop dat het werkt. Succes! 😘

Reply

Plaats een reactie