Pink Gellac Premium Vogue Starterset review | Elegant

door Daphne - verdraaid mooi
pink gellac premium vogue starterset review-1

Hét gellak merk Pink Gellac zit niet stil. Nadat ze begin dit jaar al met Sustainable Manicure sets kwamen, heeft het merk nu haar luxe Premium Vogue startersets in een nieuw jasje gestoken. Ik laat je één van de drie nieuwe sets zien én swatch de vier warme, classy tinten uit de Elegant collectie. Daarom lees je hier de Pink Gellac Premium Vogue Starterset review in de Elegant editie.

Alles uit de starterset zit verpakt in een gigantische kartonnen kubus van 25 x 25 cm. De vorige box was een glanzend kartonnen, roze box met een lintje waaraan je kon trekken. Deze is net wat saaier, door de kenmerkende kartonnen kleur met wat roze opdruk, maar deze verpakking is gemaakt van 100% gerecycled papier. Dan mag het van mij ook wat saaier zijn. 😉 Zodra je de deksel opent, komen alle items laagje voor laagje tevoorschijn. Het blijft dus een feestje om open te maken! In de starterset vind je, behalve een instructieboekje, de volgende items:

 • Pink Gellac Pro LED lamp
 • 109 Lipstick Red 15 ml
 • 166 Vintage Nude 15 ml
 • 235 Ruby Red 15 ml
 • 240 Salmon 15 ml
 • Cuticle Oil 15 ml
 • Primer 15 ml
 • Base Extend 15 ml
 • Ultra Shine 15 ml
 • Cleaner 100 ml
 • Remover 100 ml
 • Luxe Nail Wipes 50 st.
 • Nagelvijl 180-240
 • Polijstblok
 • Nagelwiel

Ik vertel je in dit artikel meer over de voorbereidingen, het aanbrengen én verwijderen. Daarnaast geef ik je meer info over de Pro LED lamp. In een eerdere review heb ik je al eens laten zien hoe de lak er na twee weken op mijn nagels uitziet én hoe mijn nagels eruit zien nadat ik de gellak verwijderd heb. Die foto’s vind je hier terug. Ik kan wel blijven kletsen hoe goed ik het merk vind, maar een foto zegt toch net wat meer hè?! Daar vind je ook over alles hele uitgebreide informatie.

pink gellac premium vogue starterset review-6

Pink Gellac Pro LED Lamp

Je hebt de 15W Pro LED Lamp nodig om de Base Extend, kleurlak en Ultra Shine te laten drogen. Het design is elegant, net als de kleurtjes. De lamp schakelt aan en uit wanneer je drie seconden op de aan-uitknop drukt. De lichtjes gaan aan, zodra je je hand of voet onder de lamp houdt door de automatische sensor. Je hoort één piepje wanneer je je hand terugtrekt en twee piepjes wanneer de uithardtijd voorbij is. Je hebt keuze uit drie verschillende uithardtijden, namelijk 30, 60 en 120 seconden. Die kun je instellen door kort de aan-uitknop aan te raken.

pink gellac pro led lamp review

De lamp heeft een perfect formaat voor zowel je handen als je voeten. Aan de onderzijde zitten vier anti-slip rubberen voetjes, zodat de lamp niet weg kan glijden. Daarnaast kun je hygiënisch werken door de magnetisch verwijderbare bodem.  Die ‘klik’ je er gemakkelijk vanaf, zodat je alles goed schoon kunt maken. Wel zo fijn als je zowel je handen als je voeten een manicure/pedicure geeft. Alleen is het snoer maar 1,20 meter lang, dus dat is niet veel.

pink gellac pro led lamp review-1

Nagels voorbereiden op Pink Gellac & verwijderen

Je kunt niet direct beginnen met het lakken van je nagels, want om een optimale hechting te creëren, moet je ze goed voorbereiden. Je hebt ter voorbereiding de volgende items nodig: orange woodstick, polijstblok, Pink Cleaner, nail wipes en de nagelvijl.

Vijl eerst je nagels in de gewenste vorm en lengte en duw de nagelriemen terug met de Orange Woodstick (houten bokkenpootje). Maak dan de nagels volledig vetvrij door de glans op de nagelplaat te polijsten met het polijstblok. Ontvet de nagels grondig met de Pink Cleaner die je aanbrengt op een nail wipe en zorg ervoor dat ook je omgeving stofvrij is voor je verder gaat met het aanbrengen van de lak.

pink gellac verwijderen

Let op dat je voor het verwijderen van je gellak écht alle stappen goed volgt. Ik krijgt regelmatig berichten van mensen die de lak er niet goed af krijgen, waarbij blijkt dat ze een stap overgeslagen hebben. Voor het verwijderen van de gellak heb je de volgende items nodig: orange woodstick, polijstblok, Pink Remover, nail wipes en de nagelvijl.

Wil je het verwijderen vergemakkelijken? Week je handen dan vooraf in een warm badje met olie. Vijl eerst voorzichtig de Ultra Shine laag af met de nagelvijl een let erop dat je de randen ook meedoet. Masseer je nagelriemen in met Cuticle Oil voor extra bescherming van je nagelriemen. doordrenk dan een nail wipe royaal met de Pink Remover en leg deze op de nagelplaat. Wikkel je vingertoppen strak in met aluminiumfolie en laat de Pink Remover zo’n 10 tot 15 minuten inweken. Verwarm je handen met een handdoek tijdens het inweken, zodat de Pink Remover beter intrekt. Wanneer de tijd voorbij is, draai je de aluminium folie met de nail wipe in een roterende beweging van de nagels af. Verwijder dan voorzichtig de overgebleven gellak met de orange woodstick en het polijstblok.

Pink Gellac aanbrengen en swatches

Heb je alle bovenstaande stappen gevolgd? Dan zijn je nagels klaar voor het echte werk! Je kunt de orange woodstick bij de hand houden om de nagelriemen eventueel schoon te maken voor je de lakjes onder de lamp doe. Hoe aantrekkelijk de zon er ook uitziet met dit zomerse weer: lak nooit buiten. Ook niet bij een raam en naast de LED lamp, want anders verhardt de inhoud. Daarnaast moet je de lakjes niet schudden voor gebruik, maar minimaal 30 seconden tussen de handpalmen rollen. Zo komen er geen luchtbelletjes in.

Primer, Base Extend, kleur en Ultra Shine aanbrengen

Bij deze starterset zit een primer. Die kun je optioneel gebruiken, maar is geen must. Wanneer je hem wilt gebruiken, breng hem dan puur aan langs de randen van de nagel in een O-vorm om chippen te voorkomen. Breng het niet aan over de gehele nagel, want anders krijg je na veertien dagen je gellak er lastig af. Laat de primer 10 seconden aan de lucht drogen. Deze stap is vooral geschikt voor de natuurlijke nagel die slecht hecht.

Dan ga je verder met de lakjes waar je wel de LED lamp voor nodig hebt. Houd bij iedere stap 1 mm afstand van de nagelriemen en lak de top van de nagels zorgvuldig af om lifting te voorkomen. Zorg er ook bij alle stappen voor dat je dunne laagjes aanbrengt.

pink gellac premium vogue starterset review-2

Breng eerst de Base Extend aan en hard het 60 seconden uit. Raak de nagels niet aan en verwijder het plakkerige laagje niet voor een optimale hechting van de vervolgstappen. Breng dan de gewenste kleur aan en laat de kleurlaag ook 60 seconden uitharden. Je kunt deze stap eventueel herhalen voor het mooiste resultaat. Verwijder ook hier het plakkerige laagje niet. Dan breng je de Ultra Shine aan en hard die ook 60 seconden uit onder de LED lamp. Deze top coat is non sticky, dus neem je nagels na het verharden niet af. Voelen je nagels nog sticky aan, hard de nagels dan nog eens extra uit.

pink gellac premium vogue starterset review-5

Je kunt thuis ook je kleuren swatchen (en oefenen met de gellak) met het nagelwiel. Zo krijg je gelijk een goed beeld van iedere kleur!

Swatches Premium Vogue Starterset Elegant

pink gellac premium vogue starterset review-3

In deze starterset zitten vier elegante, warme kleuren voor de klassieke vrouw die van klasse en afwisseling houdt. Ik laat ze alle vier aan je zien. Belangrijke informatie die Pink Gellac nog geeft over de kleurtjes is dat UV-straling, zonnebrandcrème, chloorwater, schoonmaakmiddelen en overige crèmes lichte pigmenten kunnen beschadigen en zo de kleur kunnen vervagen. Ik heb het gelukkig nog nooit gehad, maar het kan per kleur en persoon verschillen.

109 Lipstick Red

pink gellac 109 lipstick red swatch

De Pink Gellac 109 Lipstick Red is een warme, felle een classy roodtint. Echt een favoriet van me en passend bij iedere vrouw!

166 Vintage Nude

pink gellac 166 vintage nude swatch

De Pink Gellac 166 Vintage Nude is een oudroze nude tint. Voor een echte glamorous vintage Hollywood style: prachtig én gemakkelijk te combineren.

235 Ruby Red

pink gellac 235 ruby red swatch

De Pink Gellac 235 Ruby Red is net wat dieper rood dan Lipstick Red en is een chique en elegante kleur die klasse uitstraalt. Een echte sprankelende ruby diamant: puur rood zonder bruine ondertoon.

240 Salmon

pink gellac 240 salmon swatch

De Pink Gellac 240 Salmon is een peachy tint met een warm, oranje ondertoon. Ik houd van deze kleur in de zomer en past bij onwijs veel looks!

Ben je dol op verzorgde nagels, die niet snel chippen en lang mooi blijven? Dan ben je bij Pink Gellac aan het juiste adres! De stappen worden je hapklaar uitgelegd, waardoor het aanbrengen én verwijderen een peuleschil wordt. Daarbij zijn de lakjes hoog gepigmenteerd en is de kwaliteit van alle producten écht goed. Wil je niet iedere dag je nagels opnieuw moeten lakken en vind je het zonde dat je nagellak snel dof wordt en chipt? Dan raad ik je zeker aan om een starterset van Pink Gellac aan te schaffen.

pink gellac premium vogue starterset review-4

De Pink Gellac Starterset Premium Vogue is er in drie edities en schaf je nu aan met 25% korting voor € 161,00. Ben je benieuwd welke tinten ik nog allemaal geswatcht heb? Klik dan hier en laat je inspireren!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Sara 16 augustus 2020 - 22:54

Mooie set met mooie kleurtjes! Ik heb zelf nog de oude, kleine LED lamp van Pink Gellac, deze lijkt me wel fijner (en handiger voor je voeten, bijna niet te doen in dat kleine lampje).
Bij mij blijft de “eerste ronde” van een gelmanicure altijd goed zitten, maar als ik ze nadien afweek en opnieuw doe heb ik vrij snel chips. Alsof m’n nagels toch wat zwakker worden, misschien doe ik wel iets verkeerd.
Mijn favoriete kleuren zijn Cheerfull Red en Vintage Nude 😍

Reply
Deb 18 augustus 2020 - 13:28

Dit is zo’n mooie en complete set. Ik heb ‘em ook, alleen dan nog met de vorige verpakking. Ik vind de lamp ook echt top, echt de fijnste die ik tot nu toe heb gehad 👍🏻.

Reply

Plaats een reactie