Pink Gellac Premium Starterset review

door Daphne - verdraaid mooi
Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-12

Dat ik fan ben van Pink Gellac heb je al meer dan eens kunnen lezen op mijn blog. Toen ik daarom werd gevraagd om de vernieuwde starterset te reviewen, inclusief de nieuwe lamp en de nieuwe Base Extend basislak, moest ik niet lang nadenken. Daarom lees je hier de Pink Gellac Premium Starterset Premium Vogue review in de Uncovered Collection variant.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review

De Starterset Premium krijg je thuisgestuurd in een gigantische vierkante Pink Gellac box. Ter illustratie heb ik een potje gelnagellak ernaast gezet, zodat je een idee krijgt van het formaat. Vanuit daar is het een feestje met openmaken en er zo laagje voor laagje meer producten tevoorschijn komen. Hieronder som ik even kort op wat er in de box zit en als je verder scrolt, dan laat ik je de items uitgebreid zien. Daarnaast geef ik direct wat meer informatie hoe Pink Gellac werkt.

 • Pink Gellac Pro LED Lamp
 • 105 Blush Orange 15 ml
 • 166 Vintage Nude 15 ml
 • 168 Elegant Taupe 15 ml
 • 228 Creamy Mauve 15 ml
 • Cuticle Oil 15 ml
 • Primer 15 ml
 • Base Extend 15 ml
 • Ultra Shine 15ml
 • Cleaner 100 ml
 • Remover 100 ml
 • 50 Luxe Nail Wipes
 • 3 Orange Woodsticks
 • Nagelvijl 180-240
 • Polijstblok
 • Nagelwiel

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-1

Bij de eerste laag vertelt Pink Gellac direct wat zij belooft met deze lakjes en krijg je de login code voor gratis cursussen, tips en instructies. Ideaal voor de beginnelingen!

Voorbereiding op Pink Gellac

In de starterset zitten diverse verzorgingsproducten die je nodig hebt voor en tijdens het aanbrengen van de Pink Gellak en voor het verwijderen van de gellak.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-7

Voor je begint met het aanbrengen van de Pink Gellac moet je je nagels eerst voorbereiden. Duw eerst de nagelriemen terug met de Orange Woodstick. Maak daarna de nagels volledig vetvrij door de glans op de nagelplaat te polijsten met het polijstblok en vijl de nagels in de gewenste vorm met de nagelvijl. Dan is het van belang dat je de nagels grondig ontvet met de Pink Cleaner op een Nails Wipe.

De Orange Woodsticks zijn de houten bokkenpootjes. Die kun je niet alleen gebruiken voor het terugduwen van de nagelriemen, maar ook voor het verwijderen van de gellak voordat je deze onder de lamp uithard als het in de nagelriemen gelopen is. Je vindt er drie in deze set.

Met het polijstblok worden de nagels op de juiste manier voorbereid. Door te scrubben worden de dode huidcellen op een zachte wijze van de natuurlijke nagel verwijderd. Daarnaast verwijdert dit blok de glanzende vetlaag zonder de natuurlijke nagel te beschadigen. Ook maakt het polijstblok de nagel weer egaal na het verwijderen van de Pink Gellak.

De Pink Cleaner ontvet de nagels en verwijdert de plaklaag na de gewone topcoat. Als je wilt dat de Pink Gellak lang blijft zitten, is het van belang om je nagels goed te ontvetten met deze nagellak cleaner. Bij deze starterset ontvang je een flesje van 100 ml.

De Pink Remover gebruik je bij het verwijderen van de Pink Gellac bij voorkeur in combinatie met de Pink Remover Wraps. Wikkel deze om de nagels en haal het er na 10 tot 15 minuten weer met een draaiende beweging vanaf. Na die tijd is de Pink Gellac van de nagel losgekomen en zo makkelijk te verwijderen met een bokkenpootje. Bij deze starterset ontvang je een flesje van 100 ml.

De Nail Wipes gebruik je voor het grondig reinigen van de natuurlijke nagel in combinatie met de Pink Cleaner. Daarnaast gebruik je ze in combinatie met de Pink Remover en aluminiumfolie voor het verwijderen van de Pink Gellak. Het voordeel van deze doekjes ten opzichte van gewone wattenschijfjes is dat deze doekjes pluisvrij zijn. Je ontvangt er vijftig bij deze set.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-9

Het bijgevoegde Nagelwiel vind ik vooral een leuke gadget. Je kunt het als oefenmateriaal gebruiken als je de gellak voor het eerst gaat aanbrengen of voor het uittesten van Nail Art. Ik vind het zelf vooral leuk om daar de ontvangen kleuren op te swatchen om zo een goed beeld te krijgen van iedere kleur.

Pink Gellac tinten, base, topcoat en nailcare

Ik heb de ‘Uncovered Collection’ ontvangen met natuurlijk vier nude tinten, die ik op de foto’s even verder in deze review voor je geswatcht heb. Geen gelnagellak zonder een goede basis, topcoat en nagelriemolie. Dus je ontvangt ook de Primer, Base Extend, Ultra Shine en Cuticle Oil bij deze set.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-8

Als je je nagels voorbehandeld hebt voor het lakken, begin je optioneel met de Primer, dan de Base Extend, dan een kleur naar keuze en als laatst de Ultra Shine. Daarna kun je je nagelriemen nog verzorgen met de Cuticle Oil. Let op dat je bij het aanbrengen van alle stappen 1 mm afstand houd van de nagelriemen. Lak ook de top van de nagels zorgvuldig af om lifting te voorkomen. Let op: bij de Base Extend en de kleurlakjes blijven de nagels plakken. Dit is normaal. Raak de nagels niet aan en verwijder het plakkerige laagje niet voor optimale hechting.

Pink Primer

De Pink Primer is voor de natuurlijke nagel die slecht hecht. Door de primer te gebruiken, zorg je namelijk voor een betere hechting van de Pink Gellac. Je brengt de primer alleen aan op de toppen van de nagels, na een grondige reiniging met de Pink Cleaner. Let op: breng de primer niet aan over de hele nagel. Doe je dat wel, dan zal het verwijderen van de Pink Gellac moeilijk gaan. Je hoeft de primer maar zo’n tien seconden aan de lucht te laten drogen.

Pink Base Extend

De opvolger van de Base2 die ik eerder reviewde is de Base Extend. Dit item is de nieuwe, snel afweerbare base die ervoor zorgt dat je gellak langer blijft zitten zonder primer en langer hecht. Daarnaast zorgt de dikkere substantie ervoor dat de nagels extra verstevigd worden. Breng een dun laagje Base Extend aan en hard het dan 60 seconden uit onder de LED lamp.

Ultra Shine

De Ultra Shine is een topcoat die je aanbrengt, nadat je de nagels de gewenste kleur gegeven hebt. Zo zijn je nagels nog beter beschermd. Deze topcoat heeft als resultaat een extra diepe en langdurige gloss. Daarnaast is de topcoat non-sticky, waardoor je geen plakkerig laagje meer van de nagels hoeft te verwijderen. Breng een dun laagje Ultra Shine aan en hard het dan 60 seconden uit onder de LED lamp.

105 Blush Orange

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-11

De Pink Gellac 105 Blush Orange is een prachtige, dekkende nude tint. De tint kun je niet alleen als losse gellak dragen, maar is ook een prachtige basis voor nail arts of een french manicure.

166 Vintage Nude

pink-gellac-166-vintage-nude-swatch

De Pink Gellac 166 Vintage Nude is een prachtige oudroze nude tint. Het is net wat donkerder dan 105, maar alsnog prachtig voor iedereen.

168 Elegant Taupe

pink-gellac-168-elegant-taupe-swatch

De Pink Gellac 168 Elegant Taupe is een hele elegante taupe tint. Ik vind het een tijdloze kleur die bij iedere look matcht.

228 Creamy Mauve

pink-gellac-228-creamy-mauve-swatch

De Pink Gellac 228 Creamy Mauve is een prachtige paarstint. Doordat de tint niet heel fel is, past het nog steeds bij de nude tinten. Deze tint matcht ook mooi met een klassieke, elegante look!

De kleuren breng je aan met een dun laagje. Het mooiste resultaat krijg je door twee laagjes aan te brengen.

Pink Gellac Pro LED Lamp review

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-3

De gellakjes drogen niet door de lucht en daarom heb je een LED lamp nodig. Bij deze Pink Gellac Premium Starterset ontvang je zo’n lamp. Ten opzichte van de eerder ontvangen LED lamp van Pink Gellac, is deze lamp een stuk groter en gebruiksvriendelijker. Je kunt er met gemak met je volledige hand of voet in.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-6

Je zet de lamp aan en uit door drie seconden op de aan-uitknop te drukken. De Pro LED lamp schakelt automatisch aan, zodra je je hand in de lamp steekt. Het schakelt uit zodra je je hand terugtrekt of als de uithardtijd voorbij is. Als je je hand terugtrekt hoor je één piepje. Als de uithardtijd voorbij is hoor je twee piepjes, namelijk één om aan te geven dat de tijd voorbij is en één zodra je je hand terugtrekt. Je kunt kiezen uit drie verschillende uithardtijden, namelijk 30, 60 en 120 seconden. Switchen tussen die drie tijden is gemakkelijk door de aan-uit knop kort aan te raken.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-5

De lamp heeft vier anti-slip rubberen voetjes voor op tafel. Zo glijd je niet weg en beschadig je het oppervlak niet. Verder heeft het een magnetisch verwijderbare bodem. Echt ideaal voor het schoonmaken van de lamp. Zo kun je nog hygiënischer werken. Het bijgeleverde snoer is 1,20 meter lang en is dus niet heel lang.

Pink Gellac review

Leuk die tekst met hoe Pink Gellac werkt, maar een foto zegt natuurlijk meer! Daarom zie je hieronder twee foto’s. De eerste foto is direct na het aanbrengen van de Pink Gellac gemaakt en de tweede na twee weken.

Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-11Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-11.2

Zoals je kunt zien zit de gellak er nog perfect op. Natuurlijk is het wat uitgegroeid, maar ook dat valt niet enorm op door de nude tint. Geen nagel is beschadigd, gechipt of doffer geworden. Ze zitten er gewoon nog perfect op!

Ik merk zeker verschil tussen de oude Base2 en de Base Extend. En dat heb ik gemerkt door mijn eigen fout. Bij één nagel had ik namelijk tegen de nagelriem aan gelakt, waardoor de gellak iets omhoog was komen te staan. Als ik deze fout maakte bij de oude Base, dan verloor ik mijn gellak logischerwijs snel. Bij de Base Extend bleef de nagel alsnog zitten tot de beloofde 14 dagen. Daar stond ik behoorlijk van te kijken! Verder blijf ik gewoon fan van Pink Gellac. De kleuren zijn prachtig, het werkt makkelijk en snel én blijft lekker lang zitten wat je ook doet en hoe vaak je ook in het water gaat met je handen.

Misschien ben je benieuwd hoe mijn eigen nagels eruit zien na twee weken Pink Gellak op mijn nagels gedragen te hebben. Die foto zie je hieronder. Hier heb ik de gellak verwijderd, mijn nagels egaal gemaakt en weer op de gewenste lengte gevijld. Met andere woorden: helemaal klaar om weer een lakje op te doen!
pink-gellac-verwijderen

Wil je Pink Gellac zelf ervaren? Op dit moment geeft Pink Gellac 20% korting op de Pink Gellac Starterset Premium Vogue. Daarom is de set geen € 199,00, maar € 159,00.

Ben je benieuwd welke tinten ik nog allemaal geswatcht heb? Klik dan hier en laat je inspireren! 
Pink-Gellac-starterset-Premium-Vogue-review-2

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

8 reacties

Tessa 8 augustus 2019 - 09:38

fijn om te horen dat je zo enthousiast bent. de kleuren zijn erg mooi

Reply
Deb 8 augustus 2019 - 16:11

Lijkt me een hele fijne en handige set. Goed ook dat je makkelijk met je voet onder de lamp kan, dat was bij de vorige kit toch een beetje krap. Ik ga ‘em binnenkort ook uitproberen en ben benieuwd.

Reply
theNextG1rl 12 augustus 2019 - 15:08

Ik denk er af en toe ook over om over te stappen naar gelnagels, dan is zo’n starterset wel erg handig!

Reply
Riek Muijen 15 december 2019 - 23:31

Zat te kijken op de website toen zag ik je blog staan wat gaaf deze nagellak

Reply
Meineke van den Berg 23 mei 2020 - 20:45

Ik zou graag een cursus of workshop willen doen voor Gel-lak plaatsen. We kan mij vertellen wat ik verder moet doen. Ik woon in Amsterdam noord dus het liefs in of rondom Amsterdam.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 24 mei 2020 - 18:51

Bij een starterset van Pink Gellac zit een online cursus.

Reply
Lies 23 juli 2020 - 19:22

Hoe heb je de lak verwijderd? Bij mij lukt dat steeds niet. Ik krijg er met geen mogelijkheid beweging in na 30 minuten weken in een doordrenkte nailwipe in alu folie!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 3 augustus 2020 - 12:11

Het is heel belangrijk om alle stappen goed te volgen. Dus ook het afvijlen van de bovenste laag van de gellak voor je het gaat weken. Dan moet het eigenlijk lukken. Goed laten weken en niet teveel tussendoor kijken of het al gelukt is, zodat de verwijderaar goed de kans krijgt om zijn werk te doen.

Reply

Plaats een reactie