Pink Gellac Peel Base review

door Daphne - verdraaid mooi
pink gellac peel base review

Ben je dol op gel nagellak, maar vind je het niet fijn om je nagels in aceton te moeten weken om alles er weer af te krijgen? Dan is de nieuwe lancering van Pink Gellac misschien wel iets voor jou! Hier heb je namelijk alleen een bokkenpootje voor nodig, maar kun je alsnog een week genieten van je manicure. Ik testte het en daarom lees je hier de Pink Gellac Peel Base review met de Peel Base en Prep Booster.

Pink Gellac belooft met deze set dat je geen beschadigingen krijgt op de nagelplaat. Daarnaast blijft het minstens zeven dagen zitten op de nagels van je hand en zo’n 14 dagen op je teennagels. Volgens Pink Gellac is deze techniek extra geschikt voor tieners vanaf 14 jaar.

Pink Peel Base & Prep Booster aanbrengen/verwijderen

Als je deze techniek toe wilt passen, dan heb je twee producten van Pink Gellac nodig, namelijk de Prep Booster en de Pink Peel Base. Verder heb je een polijstblok, bokkenpootje, een kleur naar keuze en de Shine/Ultra Shine nodig. Ik neem je stap voor stap mee hoe je het aan kunt brengen én verwijderen. Voor het aanbrengen volg je de volgende stappen:

  • Ruw de nagels lichtjes op met een polijstblok.
  • Breng de Prep Booster aan over je nagels om het vocht uit je nagel te trekken en laat het 30 seconden aan de lucht drogen. Zijn je nagels wat vetter, breng dan twee laagjes aan. Dit zorgt namelijk voor een optimale hechting van de Pink Peel Base.
  • Breng een dun laagje van de Pink Peel Base aan en laat deze 30 seconden aan de lucht drogen.
  • Breng een Pink Gellac kleur naar keuze aan en laat die één minuut uitharden in de LED lamp.
  • Breng de Shine / Ultra Shine aan en laat deze één minuut uitharden in de LED lamp.

pink gellac peel base review-3

Wil je het weer verwijderen? Neem dan een bokkenpootje en probeer voorzichtig een begin te maken tegen de zijrand van de aangebrachte gellak. Wanneer er een stukje loslaat, kun je de gellak er gemakkelijk aftrekken.

Beloftes & review Pink Gellac Peel Base

De kwastjes zijn zoals je gewend bent van het merk: lekker breed en met een afgerond uiteinde. Beide producten zijn erg dun, waardoor je met het grootste gemak een dun laagje aan kan brengen. Let erop dat de Pink Peel Base snel droogt. Dus werk snel en ga niet meerdere keren over dezelfde plek, anders verpest je de mooie, egale laag.

pink gellac peel base review-1

De kleur hecht zich mooi aan de Pink Peel Base. Sterker nog: ik vind dat de kleur tijdens het aanbrengen mooier blijft liggen dan bij de normale Base Extend. Daar had de kleur namelijk nog wel eens de neiging om naar het midden van de nagel te verschuiven als je je nagels niet snel genoeg onder de lamp deed.

Na drie dagen waren bij mij de eerste kleine beschadigingen zichtbaar aan beide wijsvingers. Die gebruik ik het vaakst en daar ging het wat kartelen. Niet echt chippen, want het was zo minimaal dat het voor anderen niet zichtbaar was. Alleen ik wil het er wel even bij vermelden. Na zeven dagen was het inderdaad tijd om de lak eraf te peelen. Al zat het er bij de vingers die ik het minst gebruik, zoals mijn pink en ringvinger, nog prima op. Dat verwijderen ervan ging echt makkelijk. Zonder aceton en zonder weken, heel fijn!

pink gellac peel base review-2

Kortom: ik vind deze techniek onwijs fijn. Zeker omdat ik als beautyblogger zoveel kleuren nagellak heb, dat ik niet twee weken wil wachten tot ik een nieuwe kleur aan kan brengen. En ik ben vast niet de enige beautylover die met dit ‘probleem’ zit. Daarbij kan de aceton mijn nagelriemen niet meer aantasten en dan vooral uitdrogen.

Eerder reviewde ik al de starter kit van Pink Gellac. Toen vertelde ik al over het gemak van deze do it yourself gellak en liet ik je zien hoe de gellak er na twee weken op mijn nagels uit zag. Wil je je geheugen nog even opfrissen? Lees dan hier de review terug. Benieuwd naar diverse kleuren van Pink Gellac? Klik dan hier.

De Pink Gellac Peel Base Set is verkrijgbaar op pinkgellac.nl voor € 25. De Pink Peel Base en Prep Booster zijn ook los verkrijgbaar voor € 15 per stuk.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

8 reacties

Deb 2 juni 2020 - 08:44

Deze producten ben ik momenteel ook aan het testen. Ze lijken me zo ontzettend handig en hierdoor ga ik misschien ook wat vaker gel nagellak dragen. Ik heb al gemerkt dat het langer blijft zitten dan met de peel off base-coat die ik normaliter gebruik.

Reply
Bettie 2 juni 2020 - 10:32

Eat fijn dat je dit zonder aceton kunt verwijderen. Ik heb daar altijd zo’n hekel aan (die geur). Dit klinkt dus wel heel aantrekkelijk

Reply
Merel 3 juni 2020 - 20:44

Heb je ook foto’s van hoe je nagels eruit zagen op dag 1 tot en met 7? Hoe is je nagel eraan toe als je de lak verwijderd hebt? Trek je geen natuurlijke nagel mee?

Reply
Desiree lindelauf 8 juni 2020 - 17:16

Mijn nagellak blijft plakkerig als hij onder de lamp is geweest
Wat doe ik fout

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2020 - 17:21

Je doet niks fout. Dat hoort zo! Na de kleurlak gebruik je een top coat om alles te hechten en beschermen. Sommige top coats blijven plakken en dat is ook normaal. Dan haal je de plaklaag weg met de cleaner.

Reply
Mar 13 juni 2020 - 11:15

Ik heb het ook gebruikt maar krijg het heel erg moeilijk van mijn nagels verwijderd.. Heb je tips?

Reply
Yasmine 10 juli 2020 - 13:08

Denk je dat dit ook geschikt is voor handen die het hard te voortduren krijgen? Ik ben mechanieker en mijn handen en nagels zien bijgevolg stevig af. Gewone gellak bovenop een gellaag houdt meer dan goed, maar aangezien ik dit allemaal zelf doe en graag ook eens wat rapper wissel van kleur zou ik de peel base bovenop mijn gel willen gebruiken. Ik heb enkel schrik dat ik mijn nagels te vaak zou moeten herdoen omdat de peel base al omzeep zou zijn na een paar dagen bij intensief gebruik.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 10 juli 2020 - 13:24

Dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen, omdat ik niet in dezelfde situatie zit/zat bij het testen van de peel off base. Ik denk dat ze er wel eerder af zullen gaan dan bij mij, omdat ik minder met mijn handen werk. Alleen zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

Reply

Plaats een reactie