Pink Gellac Blooming Gel review

door Daphne - verdraaid mooi
pink gellac blooming gel review

Houd je van leuke creaties maken op je nagels en wil je jouw design snel en gemakkelijk omtoveren tot een uniek nail art kunstwerkje? Dan is de nieuwe Blooming Gel van Pink Gellac misschien wat voor jou. Na prachtige kleurencollecties en nailcare producten komt het merk nu met een product dat je helpt bij het creëren van prachtige nail art. Ik vertel je hoe het werkt, geef je inspiratie door zes designs te laten zien en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Pink Gellac Blooming Gel review.

pink gellac blooming gel review-2

Helemaal nieuw is de blooming gel trouwens niet, want als je googelt, dan kom je nail arts tegen met een blooming gel van verschillende andere merken. Misschien leuk om te kijken als je inspiratieloos bent of via een YouTube video wilt zien hoe het werkt. Pink Gellac geeft zelf als voorbeeld om er marbles, bloemen en snakeprints mee te maken.

pink gellac blooming gel review-1

Het kwastje is hetzelfde net als alle andere kwastjes van het merk en de textuur is vergelijkbaar met de Ultra Shine.

Hoe gebruik je de Blooming Gel?

  1. Breng de base coat en een Pink Gellac kleur naar keuze aan en hard beide lakjes 60 seconden uit in de LED lamp.
  2. Breng dan een laagje Blooming Gel aan, maar laat het nog niet uitharden.
  3. Kies een Pink Gellac kleur naar keuze en laat dit in de natte Blooming Gel druppelen. Dan wacht je tot de gellak is uitgevloeid en je het gewenste resultaat bereikt hebt. Laat het dan 60 seconden uitharden in de LED lamp.
  4. Finish de nagel af met de (Ultra) Shine en laat ook deze laag 60 seconden uitharden in de LED lamp.

Nail art creaties Blooming Gel

Voor het creëren van onderstaande nail arts, heb ik vier tools gebruikt, namelijk twee soorten penselen, een dotting pen en een stukje plexiglas. Dat laatste gebruikte ik om wat van de gekozen tint op te laten druppelen, zodat ik het goed op de nagel kan doseren. Hieronder vertel ik je welke tools ik heb gebruikt met de cijfers 1 t/m 3.

pink gellac blooming gel nail art tools

Design 1 | reptielenhuid
pink gellac blooming gel nail art snake pink
Basis: 2 laagjes 299 Coco White
Schubben: 182 Dynamic Pink
Tool 3

Dit is de makkelijkste nail art die ik gemaakt heb, want je stempelt een paar druppeltjes op verschillende plekken en het spreidt zich als een soort waterverf over de nagel. Hoe langer je wacht met uitharden, hoe meer de roze druppels uitlopen.

Design 2 | speelse lijnen
pink gellac blooming gel nail art
Basis: 2 laagjes 299 Coco White
Lijnen: 306 Blissed Mauve
Tool 2

Bij dit design was ik aan het spelen met het trekken van lijnen. Stempel je penseel iedere keer licht in de gekleurde tint en zet een horizontaal lijntje naar het midden. Herhaal de stap aan de andere zijde en dan is dit het resultaat.

Design 3 | rose quartzpink gellac blooming gel nail art rose quartz

Basis: twee laagjes 305 Pearly Nude
Marble lijnen: 299 Coco White
Tool 1

Ik ben dol op de rose quartz steen en dit wilde ik dan ook heel graag op de nagel creëren. Zorg ervoor dat de nagel erg nat is door de Blooming Gel en zet langs verschillende zijdes wat trillerige lijnen voor dat speelse effect. Is de lijn nog net wat te hard? Breng dan met het penseel nog wat extra Blooming Gel aan, zodat het op de gewenste plek nog wat meer uitloopt. De sparkle in de tint Pearly Nude zorgt absoluut voor de extra touch in dit design.

Design 4 | marble green
pink gellac blooming gel nail art marbleBasis: 2 laagjes 299 Coco White
Marble lijnen: 303 Mermaid Green
Tool 2

Ik kan het bijna zelf niet geloven dat ik voor het marble effect maar één tint gebruikt heb. Dit is daarom ook een goed voorbeeld wat je met de Blooming Gel kunt creëren door te spelen met de hoeveelheid gel. Ik heb sommige lijnen lang uit laten lopen en hier en daar wat extra Blooming Gel aangebracht. Net voor ik het uit liet harden, bracht ik juist nog wat harde lijnen aan. Ook met dit design creëer je een extra touch door de sparkle uit de tint Mermaid Green.

Design 5 | ombre
pink gellac blooming gel nail art ombre
Basis: 2 laagjes 105 Blush Orange
Topkleur: 306 Blissed Mauve
Tool 2

Bij dit design wilde ik kijken in hoeverre ik een ombre effect zou kunnen creëren. Dat heb ik gedaan door het zetten van brede en smalle lijnen, waarbij ik in het midden van de nagel wat extra Blooming Gel aangebracht heb. Zo creëerde ik daar juist een subtiel effect, terwijl Blissed Mauve aan beide uiteinden wat meer zichtbaar is.

Design 6 | sparkling pink
pink gellac blooming gel nail art pink glitter
Basis: 3 laagjes 254 Sparkling Nude 3 laagjes
Lijnen: 296 Laced Cream & 281 Regal Red
Tool 2

Bij dit design wilde ik de marble techniek combineren met juist wat strakkere lijnen en meerdere, soortgelijke tinten. Door de blooming gel vloeide de rode- en crèmekleurige tint in elkaar over, waardoor er een nieuwe, roze tint ontstond. Daartussen heb ik wat hardere rode en lichte lijnen gezet. Om de basis sparkle niet teveel te verliezen door het design, heb ik die tint er ook nog als lijnen tussen gezet.

Review Pink Gellac Blooming Gel

Nail art creaties met normale nagellak doe ik vrij vaak, maar met gellak en dan de blooming gel techniek was voor mij compleet nieuw. Ik heb veel geduld voor nail art met normale nagellak. Alleen phoe… Wat heeft de blooming gel techniek mijn geduld op de proef gesteld. Maar toen ik het eindelijk door had en er meer mee gespeeld had, bleef ik maar designs uitproberen en werkte het echt verslavend!

Het ziet er in de nail tutorials van Pink Gellac zo makkelijk uit, maar ik ben vaak opnieuw begonnen om deze creaties te maken. Mijn tip is daarom ook om het eerst te leren en uitproberen op een nagelwiel, net als ik. Zodat je vaak opnieuw kan beginnen, zonder dat je veel van je eigen nagels vraagt. 

Ik bracht een dun laagje aan bij de meeste creaties. Hoe dikker je de Blooming Gel aanbrengt, hoe sneller de kleur uitloopt en hoe sneller het te dicht bij je nagelriemen komt. Daarbij is een dun laagje ook meer dan voldoende. Hier en daar kun je net als ik natuurlijk nog een extra lijntje zetten voor een speciaal effect. 

Ook als je niet zo thuis bent in nail art, zou ik het toch een kans geven en er echt geduld mee hebben. Je kunt namelijk zulke mooie designs creëren in een, in principe, makkelijke manier dat iedereen haar nail art naar een hoger level kan tillen. Wat ik namelijk ook zo ideaal vind ten opzichte van normale nagellak, is dat je kunt blijven schaven aan je design tot je het in de lamp uithard. Daarvoor blijft het toch wel nat en kun je aanpassingen blijven doen.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn nail art designs vindt!

De Pink Gellac Blooming Gel is verkrijgbaar op pinkgellac.nl voor € 15,00. Benieuwd naar andere kleuren van Pink Gellac? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

6 reacties

bychristiana 9 februari 2021 - 13:18

Ik ben eigenlijk helemaal niet thuis in de wereld van nail-art! Ik kwak (meestal een rode) lak op mijn nagels en klaar;-) Maar ik vind je creaties met deze blooming gel wel erg tof, design 6 is mijn favoriet.

Reply
Evy (@huidhex)) 9 februari 2021 - 18:01

Dat rose quartz design is echt prachtig!

Reply
Babs 10 februari 2021 - 17:00

Wat een prachtige nailart heb je gemaakt, vooral design 1 en 3 vind ik top!
Ik ga hier maar niet aan beginnen, ik ben gek genoeg zo onhandig met nailart en ik begrijp dat dit een level hoger is om te doen.

Reply
Rachel Kromdijk 16 februari 2021 - 19:27

Wauw wat heb je dit super mooi gedaan zeg.. dit zou je zo op mijn nagels mogen creëren.

Reply
theNextG1rl 21 februari 2021 - 11:01

Dit ziet er echt heel tof uit! Ik zet hem op mijn wishlist! ❤

Reply
Anna Maria Atanasova 13 juni 2021 - 02:35

I bought the blooming gel but I don’t know why for me it does not work well. It does not wash off the color a bit as it’s shown here. Am I using it right? I went to the store in the Hague and even there it did not work that well. Any tips or a video I can see to make the rose quartz?

Reply

Plaats een reactie