Pink Cosmetics Next Generation Wax review

door Daphne - verdraaid mooi
pink cosmetics next generation wax review stripaway wax

Voor het harsen van donshaartjes op mijn gezicht gebruikte ik vroeger altijd waxstrips van de drogist, die goed werkten tot ik mijn huid beter ging verzorgen met intens hydraterende producten op oliebasis. Vanaf dat moment trok ik soms de bovenste huidlaag mee met een lelijke schaafplek als gevolg; ook na het goed reinigen en ontvetten van de huid. Dat was niet alleen heel pijnlijk, maar ook heel slecht voor je huid. Daarom ben ik me vanaf dat moment aan verdiepen in filmwaxen, waarbij je de wax verwarmt in een waxverwarmer. En wat een verschil! Vandaag laat ik je waxparels zien, waarmee je al haartjes vanaf 1 mm kunt verwijderen. Scroll daarom snel veder voor de Pink Cosmetics Next Generation Wax review in de variant Berry Bomb.

pink cosmetics next generation wax review berry bomb

Voor je begint met waxen, is het belangrijk om je huid voor te bereiden en na te behandelen, zodat je het beschermt, kalmeert en regenereert. Daar heb je uiteraard heel wat speciale producten voor, maar daar ga ik in dit artikel niet verder op in. Ik wil je er alleen wel op attent maken, omdat het een heel belangrijk onderdeel is van waxen.

Normaliter heb je natuurlijk eigenlijk een opleiding nodig voor zo’n behandeling, maar bij deze wax is geen ervaring vereist en is het daarom ideaal voor beginners zoals ik. Ik heb namelijk geen opleiding of cursus gevolgd, maar gebruik het dan ook maar alleen op mijn eigen huid.

pink cosmetics next generation wax ingredienten berry bomb review

De voordelen en zones waar je het kunt gebruiken

Met de Next Generation Wax kun je je gezicht, oksels en intieme zone waxen vanaf een haarlengte van 1 mm, inclusief je nek, neus, oren en je gehele genitale gebied. Je huid wordt tijdens de behandeling optimaal beschermd dankzij de hypoallergene samenstelling en verzorgd door de waardevolle oliën in de wax. Daarbij is het zacht voor de huid dankzij de lage aanbrengtemperatuur en blijft het, ook nadat het afgekoeld is op de huid, flexibel. Zo breekt het niet op de huid. Je hebt dan ook geen vliesstrips nodig, maar trekt de wax gewoon zo van je huid.

Met één zak onthaar je 100 paar wenkbrauwen, 80 bovenlippen of 30 oksels. Je doet dus echt wel even met zo’n 800 grams zak. 

Review Pink Cosmetics Next Generation Wax Berry Bomb

De berry geur is in de zak vrij heftig, maar zodra het opgewarmd is, is de geur echt een stuk minder intens. Gelukkig is het ook nog in andere varianten verkrijgbaar, namelijk: chocolate, coconut, aloe vera, mr. grey (wat?😅) en lavender. Ook handig om te weten: de wax kun je vrij makkelijk verwijderen met een olie. Ik had per ongeluk net een stukje wenkbrauw mee gepakt, omdat de wax nog net wat te vloeibaar was, maar met een olie heb ik de haren kunnen redden.

pink cosmetics next generation wax review wax parels

Sinds dat ik gestopt ben met de ontharingsstrips heb ik al verschillende waxparels geprobeerd. Het is sowieso een verademing, doordat ik mijn huid niet beschadig, het zoveel makkelijker gaat en minder troep geeft. Alleen wat me het meeste opviel aan de wax van Pink Cosmetics is de elasticiteit van de wax. Het maakt niet uit of je een dunne of dikke laag aanbrengt, want het blijft sowieso soepel. Ook als je het een paar minuten op je huid laat zitten. Daardoor gaat het heel makkelijk en vrijwel pijnloos van mijn huid. Het laat geen residu achter en ik ben nadien geen tomaat. Daarbij pakt het echt de kleinste haartjes mee, waardoor ik echt optimaal kan ontharen. Echt hele fijne waxparels!

Pink Cosmetics StripAway Wax

Naast waxparels heb je bijvoorbeeld ook stripwax-rollers. Die verwarm je in een speciale wax heater, die ervoor zorgt dat de wax een stroperige, dunne consistentie wordt die soepel aan te brengen is. Dankzij de hoge kleefkracht verwijdert het zowel zachte als hardnekkige haren op grote gebieden, zoals je armen, benen, borst en rug. Ik heb zelf niet zo’n wax heater, dus die heb ik niet voor je kunnen testen.

pink cosmetics stripaway wax

De producten van Pink Cosmetics kun je als consument niet rechtstreeks kopen, omdat het een merk is dat gevoerd wordt in beautysalons. Alleen op Amazon zijn de producten wel vrij verkrijgbaar. Daar shop je de Pink Cosmetics Next Generation Wax voor € 34,60 | 800 g. Beide producten zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie