Payot Nutricia review

door Daphne - verdraaid mooi
payot nutricia lijn review

Echte gure, winterse dagen hebben we nog niet gehad, maar toch merk ik dat mijn huid wat extra’s van me vraagt met deze temperaturen. Het wordt namelijk wat sneller droog en daarom trekkerig, evenals mijn lippen. Tijd om die ongemakken te laten verdwijnen met producten die niet alleen inwerken op de tekenen van uitdroging van de huid, maar ook de oorzaak aanpakken door te zorgen voor de noodzakelijke voedingsstoffen. Daarom lees je hier de Payot Nutricia review met de Nutricia Baume Super Réconfortant en de Baume Lèvres Cocoon.

Payot Nutricia Baume Super Réconfortant review

Deze balm voedt volgens Payot de meest droge huid met intense voeding. Net als een winterse deken beschermt het de huid tegen uitdroging in een periode van extreme kou, waarbij de huid haar comfortabele gevoel weer terug krijgt. Het strakke gevoel en de roodheid nemen af en verdwijnen.

payot nutricia baume super reconfortant review

Je kunt de balm op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het als dag- en nachtcrème gebruiken, maar ook als masker of als noodverzorging op de zeer droge delen van je lichaam, zoals ellebogen, knieën en handen. De balm zou heerlijk op de huid smelten, die ook omhulling en een zachte verzorging geven die niet vet aanvoelt.

payot nutricia baume super reconfortant review-1

Hierboven vind je de hele ingrediëntenlijst, waarvan ik wat actieve bestanddelen zal uitlichten. In de crème zitten drie voedende plantenoliën, namelijk olie uit zoete amandel, frambozenzaad en moerasbloem. Zij voeden de huid en geven essentiële verzorging, waardoor de huidbarrière versterkt wordt. Daarnaast verhoogt de organische kokosnootolie de voedende werking door de vetten in de huid intensief aan te vullen. Zo verdwijnt het trekkerige gevoel. Shea butter helpt de huid om de droogheid te bestrijden door zijn ultra-voedende werking. Extract van Japans slangengras versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid door de synthese van vetten te stimuleren. Zo kan de huid zichzelf beschermen tegen externe invloeden.

payot nutricia baume super reconfortant review-2

Ik heb de balm op alle drie de manieren gebruikt, namelijk als crème, masker en noodverzorging. Als crème vind ik het vooral erg fijn om aan te brengen voor de nacht. In combinatie met mijn foundation als dagcrème gaat het namelijk rullen en dat is zonde van het product en mijn make-up look. Daarnaast vind ik het heerlijk om aan te brengen als masker. Zeker op de droge wangen en op mijn voorhoofd. Als noodverzorging heb ik de crème aangebracht op mijn knieën en volgens mij zijn ze nog nooit zo zacht geweest in de winter.

payot nutricia baume super reconfortant review-3

Het is een hele volle crème die zeker niet uit de pot zal lopen als je hem op zijn kant houdt. Toch smeert hij niet vol, maar juist heel makkelijk en licht uit. Wat overblijft is een onwijs zachte huid die al de hydratatie krijgt die zij nodig heeft. De trekkerige huid is weg en de balm smelt in mijn huid. Het gehydrateerde gevoel blijf je uren voelen, dus als je het ’s avonds aangebracht hebt dan sta je ’s ochtends met een zachte en gehydrateerde huid op. Daarnaast heeft het een friszoete, aangename geur die niet overheerst. Een multifunctionele balm die ieder droog huidje verdient!

Payot Nutricia Baume Super Réconfortant kost € 52,50 – 50 ml.

Payot Baume Lèvres Cocoon review

Mijn omgeving is het op den duur wel gewend: waar ik ben, is mijn lippenbalsem. Ik wijk niet van het potje zijn zijde af en blijf de hele dag door smeren. Dat ik een voedende en verbeterende lipverzorging van Payot mocht testen, is daarom echt een cadeautje voor mij.

payot baume levres cocoon review-1

Deze balm voedt, verzacht en beschermt intensief volgens Payot zelfs de meest droge of beschadigde lippen. Het omwikkelt de lippen in een cocon van zachtheid en wordt een bondgenoot voor de winter. Zelfs als het extreem koud is!

payot baume levres cocoon review

Hierboven vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik wat bestanddelen uitlicht die belangrijk zijn voor de werking van het product, namelijk: zachte amandelolie, olie uit frambozenpitten, olie van de donzige moerasbloem, biologische kokosolie, karitéboter en bijenwas.

Volgens Payot is de textuur crèmig en herstelt het de lippen, geeft het een subtiele glans en voelt het niet plakkerig aan. De subtiele geur van rozen maakt de lippen om te kussen. Breng het zo’n twee tot drie keer per dag aan op de lippen en zo nodig meer.

payot baume levres cocoon review-2

Van ieder uur mijn lippen in het potje deppen tot twee tot drie keer per dag is wat vooruitstrevend, maar dat ik minder moet smeren voor hetzelfde fijne effect is absoluut een feit! Ondanks dat mijn lippen zacht en gehydrateerd aanvoelen, heb ik niet het gevoel alsof ik iets op mijn lippen draag. Het voedt de lippen en zorgt ervoor dat ze lang fijn aanvoelen, zonder te plakken. Ik heb een new best friend voor mijn lippen gevonden. Niet de goedkoopste, maar je hebt zo enorm weinig nodig dat het zichzelf terugverdient!

Payot Baume Lèvres Cocoon kost € 19,50 – 6 gram.

Wil je weten waar het dichtstbijzijnde fysieke verkooppunt is? Klik dan hier. Ik testte eerder producten van Payot en die reviews vind je hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 9 maart 2020 - 10:56

Ja, ik heb de producten inmiddels ook in de badkamer staan. Ik vind ze heerlijk, allebei;-)

Reply

Plaats een reactie