Payot My Payot review | Peeling Éclat & New Glow

door Daphne - verdraaid mooi
payot my payot review

Ik heb je bij The Power Of Makeup al laten zien hoe ik eruit zie zonder make-up. Zeker wanneer ik veel op bed moet liggen, is mijn huid dof en vaal en draagt dat niet bij aan de uitstraling van mijn huid. Ook juist een hectische levensstijl heeft een nadelig effect op je huid. Ik test daarom twee producten van Payot voor een stralende huid, vol met energie. Daarom lees je hier de Payot My Payot review met de Peeling Éclat & New Glow.

Payot My Payot Peeling Éclat review – € 23,50

Nadat je je huid gereinigd hebt, kun je deze vitaminerijke essence aanbrengen. Het exfolieert de huid op zachte wijze en zorgt dag in dag uit voor een huidvernieuwend effect voor een gladde, frisse en stralende huid. De gel-in-water textuur is een combinatie van een lotion en een crème en geeft een heerlijk fris gevoel bij het aanbrengen.

payot my payot peeling eclat review

Op de afbeelding hieronder zie je alle ingrediënten, waarvan ik wat actieve bestanddelen zal uitlichten:

  • Goji- & Açaibessen helpen de huid te versterken in de natuurlijke afweer, om je te beschermen tegen dagelijkse agressies en om de uitstraling een boost te geven.
  • Sinaasappelextract is rijk aan vitamine C die helpt bij het neutraliseren van de vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor een doffe teint. Zo kan de huid weer gaan stralen.
  • Glycolzuur geeft de celvernieuwing een boost, zodat je een egale en heldere huidtextuur krijgt.

payot my payot peeling eclat review-3

Je brengt het ’s ochtends en ’s avonds aan met een wattenschijfje of met je vingertoppen na het reinigen en voordat je je dagelijkse verzorging aanbrengt. Ik breng het zelf aan met mijn vingertoppen, zodat ik optimaal van het product kan genieten, zonder dat het verloren gaat in het wattenschijfje.

payot my payot peeling eclat review-2

De essence ruikt heerlijk naar sinaasappel en is goed te doseren met de doseerdop die het product druppelsgewijs uit de flacon laat gaan. Direct na het aanbrengen voelt de huid heel fris en licht tintelend aan, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je huid geëxfolieerd wordt. Het smeert gemakkelijk uit (met je vingers!) en trekt snel in de huid. Wanneer ik het met een wattenschijfje aanbreng, krijg ik dat gevoel veel minder, maar kijk vooral zelf wat voor jou het beste werkt. Ik heb zelf het gevoel dat ik dit als onderhoudsproduct zal gebruiken voor een mooie, dagelijkse glow en een heerlijk gladde huid en de New Glow kuur (die ik verder in dit artikel review) als booster zal gebruiken op de momenten dat ik het extra kan gebruiken.

payot my payot peeling eclat review-1

Payot My Payot New Glow review – € 36,00

Dit is een glans boostende kuur van slechts tien dagen, waarmee je korte metten maakt met een vale teint en tekenen van vermoeidheid. Het is sterk geconcentreerd met pure vitamine C en herstelt de doffe, vermoeide huid naar een verhelderde en meer geperfectioneerde huid.

payot my payot new glow review-3

Op de afbeelding hieronder zie je alle ingrediënten, waarvan ik wat actieve bestanddelen zal uitlichten:

  • Goji- & Açaibessen. Die doen in dit product hetzelfde als bij de Peeling Éclat.
  • Pure vitamine C, maar liefst 12%. Dit antioxidant biedt spectaculaire resultaten voor de uitstraling van de huid. Het neutraliseert vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de grauwheid van de teint en een ongelijkmatige huidtextuur. Daarnaast zorgt het voor een stralende, gladdere huid.

payot my payot new glow review-1

De vitamine C is in eerste instantie nog niet toegevoegd aan de kuur. Die voeg je zelf toe door de activator op de kop in te drukken, waardoor de vitamine C in poedervorm in het serum valt. Zo behoud je de optimale houdbaarheid van de vitamine C. Schud dan het product goed totdat het poeder volledig is opgelost en dan kun je de dop vervangen door de pipetdop.

Voor mijn gevoel lijkt het alsof ik het serum al gebruikt had, aangezien het nog maar iets over de helft vol zat op de foto’s. Alleen ik vermoed dat Payot dit expres gedaan heeft om ruimte te creëren, zodat je de poeder goed kunt vermengen met het serum.

Je brengt gedurende tien dagen iedere avond vier tot vijf druppels aan op het gezicht en de hals voor de dagelijkse verzorgingsproducten. Het serum wordt volgens Payot gemakkelijk opgenomen door de huid. Let op: dit product is niet geschikt voor de gevoelige huid.

payot my payot new glow review-2

Ik heb nog nooit een product met vitamine C gebruikt, waarbij ik de vitamine C zelf nog door het product moest mengen. Eigenlijk vind ik het een geniaal idee, want alleen zo weet je zeker dat niet alles al vervlogen is voor je het product gaat gebruiken. Het ruikt heerlijk citrusachtig, smeert goed uit over de huid en voelt in eerste instantie een beetje sticky aan op de huid. Dat verdwijnt snel en laat een heerlijk zachte, glowy huid achter. Daarnaast is mijn huid absoluut minder dof en krijgt het door deze kuur een hele mooie, natuurlijke glow. Ik ga zo’n tiendaagse kuur zeker vaker inlassen wanneer mijn huid wel een oppepper kan gebruiken.

Wil je weten waar het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Klik dan hier. Benieuwd naar reviews van andere Payot producten? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Iris 19 augustus 2020 - 09:44

Heel interessant dat je zelf moet mengen! Volgens mij is het sowieso best lastig een stabiel vitamine C serum te vinden/ontwikkelen… Dus mooi dat het nu zo kan. Ben wel benieuwd naar deze producten, glycolzuur vind ik ook altijd een mooi effect geven op de huid.

Reply
Tessa 19 augustus 2020 - 16:23

Dat klinkt goed. Ik vraag me af of mijn gevoelige huid hier goed op zou reageren

Reply
Deb 23 augustus 2020 - 10:04

Bijzonder dat je het ingrediënt zelf nog moet mengen. Het lijken me enorm interessante producten, maar ik heb een gevoelige huid wat betekent dat ik ze helaas beter niet kan gebruiken. Bij de kuur wordt dat er expliciet bij gezegd, maar de peeling éclat bevat naast een harde alcohol en daar ben ik toch een beetje voorzichtig mee.

Reply
bychristiana 24 augustus 2020 - 10:40

Ik ben vooral erg benieuwd naar de essence. Ik heb eerder een essence van Payot gehad waar ik super enthousiast over was. Die had ik zelfs mee naar Frankrijk toen we daar gingen trouwen;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 25 augustus 2020 - 19:33

De geur is ook fijn he? Ik ben heel benieuwd naar de peeling want die ken ik nog niet 🙂

Reply

Plaats een reactie