Payot Brume Lactée review

door Daphne - verdraaid mooi
payot-brume-lactee-review-1

Ik heb de zon weer opgezocht, maar natuurlijk niet zonder zonnebescherming. Deze keer test ik een product die van zichzelf al hele zonnige tinten op de verpakking heeft, namelijk de Payot Brume Lactée met SPF 30. Door de verpakking word ik al blij van het product, maar hopelijk ook door de werking ervan!
payot-brume-lactee-review-2

De Payot Brume Lactée heeft een handige spray, die zowel recht als ondersteboven werkt. Het product blijft niet sprayen als je de dop ingedrukt houdt, maar stopt na één nevel. Op mijn hand lijkt het niet bepaald op een fijne nevel, maar dat komt omdat ik het product van dichtbij heb opgesprayd om de melkachtige textuur goed te kunnen laten zien. Het is een hele luchtige textuur die prettig uitsmeert en niet plakt. Ook laat het geen witte waas achter op de huid.

payot-brume-lactee-review

Volgens Payot geeft dit product een optimale bescherming tegen zonnestralen met de onzichtbare, verfrissende en niet plakkende sluier. Het bevat Antioxidant en beschermt tegen UVA- en UVB-stralen met de juiste selectie van UVA- en UVB-filters om zo goed mogelijk de oceanen te beschermen. Daarnaast bevat deze zonnebescherming erythrulose. Dit ingrediënt stimuleert het bruiningsproces voor een goudbruine teint in kortere tijd.

Onzichtbaar en niet-plakkend is dit product zeker, maar verfrissend zou ik het niet noemen. Het voelt zeker prettig aan op de huid, maar ik krijg er geen verfrissend gevoel van. Verder heb ik deze zonnebescherming vooral getest op mijn decolleté en schouders, omdat ik daar het snelst rood-bruin word. Zeker niet snel echt egaal bruin. Toch kan mijn huid daar dus wel echt egaal bruin worden heb ik gemerkt met dit product! Daar ben ik erg blij om! Deze travel edition gaat daarom zeker mee in het vliegtuig naar Spanje.

Maand van tevoren starten met smeren

Payot heeft niet alleen een zonnebescherming, maar ook producten die bestemd zijn voor en na het bruinen. Zo kun je volgens Payot optimaal profiteren van de zon én beter bruinen. Ik begin met het beschermen van de huid net voor ik de zon in ga. Met de Payot Sunny Magic Mousse à Bronzer begin je al een maand voor blootstelling aan de zon met het voorbereiden van de huid. Dit product egaliseert het huidoppervlak dankzij de bloedsinaasappel AHA’s en versnelt het bruiningsproces door het sinaasappelextract. Een stuk bekender proces, is het verzorgen van de huid na het zonnen. Dat kan met de Payot Refreshing Gelée Coco aftersun. Deze gel is verrijkt met een extract van kokoswater en aloë vera. Dit kalmeert en hydrateert de huid. Deze aftersun verlengt ook nog eens het behoud van de kleur.

payot-brume-lactee-review-3De Payot Brume Lactée is verkrijgbaar in twee formaat tubes, namelijk een handig reisformaat van 100 ml voor € 27,50 en 150 ml voor € 32,50.  Online is de 150 ml variant onder andere verkrijgbaar bij Douglas. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Tessa 24 juni 2019 - 07:38

wat handig dat het in een spray vorm is

Reply

Plaats een reactie