Payot Blue Techni Liss review

door Daphne - verdraaid mooi
payot blue techni liss review

Je moet je huid niet alleen beschermen tegen de stralen van de zon, maar ook van al die beeldschermen. Ook wel ‘blauw licht’ genoemd. In dit artikel review ik twee producten uit de Payot Blue Techni Liss lijn en vertel ik je over de effecten van blauw licht.

Door onze huid overmatig bloot te stellen aan beeldschermen en te weinig aan natuurlijk daglicht, raakt onze interne biologische klok van slag. Dat is af te lezen van ons gezicht door vroegtijdige rimpels, een vale teint en een gedehydreerde huid.

De Blue Technical’s Liss lijn bestrijdt de effecten van de desynchronisatie van de bioritmen van de huid en vermindert het effect van blauw licht op de huid. Ze beschermen overdag de huid en regenereren het ’s nachts. De formule bevat dan ook een symbiose tussen blauwe monnikspeper en extract van malrove. Daarnaast bevat het twee hyaluronzuren (verknoopt en met een hoog moleculair gewicht) die de huid egaliseert en diep opvult.

Review Payot Blue Techni Liss Jour SPF 30 | € 42,95 – 40 ml

payot blue techni liss jour spf 30 review

Deze dagcrème met SPF 30 strijkt de rimpels glad en bestrijdt blauw licht van beeldschermen en dagelijkse agressies, dankzij haar beschermende werking tegen UVB- en UVA-straling.  Het resultaat is een gladdere huid, waarbij de jeugdigheid behouden blijft.

payot blue techni liss jour spf 30 review-1

De geur is fris-fruitig en warm door de geurnoten peer en witte roos. De tube bevat een pompje met een vrij dunne opening. Zo kun je hygiënisch werken én de crème gemakkelijk doseren. Vooral dat laatste is bij deze variant erg prettig, omdat de geltextuur vrij dun is en erg lijkt op een lotion. Daarom smeert het ook makkelijk uit, trekt het snel in de huid en zorgt het direct voor een zacht aanvoelende huid. Daarbij matcht het goed met mijn foundation zonder dat je eerst moet wachten tot de lotion ingetrokken is.

payot blue techni liss jour spf 30 review-2

Review Payot Blue Techni Liss Nuit | € 48,95 – 50 ml

Deze nachtcrème zorgt ervoor dat je de volgende ochtend ontspannen gelaatstrekken en een uitgeruste huid hebt. Daarnaast worden de rimpels en lijntjes gladgestreken.

payot blue techni liss nuit review

Ik laat je hier een mini variant zien van 15 ml, maar online is de crème verkrijgbaar in een 50 ml variant. De textuur is eerst een diepblauwe gel, maar bij contact met de huid verandert het in een olie. Dat zorgt voor een ultra-comfortabele finish en een heerlijk zachte nacht. Het potje heeft een beschermkapje, waardoor niet al het product in het dekseltje terecht komt.

De formule is verrijkt met microalgen: chrono-herstellende werkstoffen. Die zijn in het donker werkzaam om de huidcellen in ruststand te zetten en te regenereren. Daarnaast bevat het AHA van hibiscus dat zorgt voor het effect van een nieuwe huid.

payot blue techni liss nuit review-1

Let op dat je niet teveel product pakt, want je hebt maar weinig nodig voor een prettig aanvoelend resultaat. Door de olie krijgt je huid ook nog eens een natuurlijke glow. Het trekt wat minder snel in dan de dagcrème en daarom breng ik mijn nachtverzorging het liefst ruim voor ik ga slapen aan. Zo kan het goed intrekken zonder dat er een deel verloren gaat aan mijn kussen.

Online kun je de lijn shoppen op parfumdreams.nl. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Klik dan hier. Benieuwd naar reviews van andere Payot producten? Klik dan hier.

Bescherm jij jouw huid tegen blauw licht?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 7 januari 2021 - 10:59

Ik heb toevallig ook producten uit deze lijn van Payot gebruikt, ik vond de oogcreme vooral heel fijn!

Reply

Plaats een reactie