Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte nachtcrème review

door Daphne - verdraaid mooi
paula's choice water-infusing electrolyte nachtcreme review

Tijdens de gure winterdagen kan mijn huid droog en trekkerig aanvoelen, maar ook tijdens de hete zomerdagen kan zonlicht mijn huid uitdrogen. Mijn vochtarme huid heeft op zo’n moment extra liefde en dus hydratatie nodig. De nachtcrème die ik je vandaag laat zien, zou zomaar de oplossing kunnen zijn. Ik testte het en daarom lees je hier de Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte nachtcrème review.

Deze nachtcrème heeft een luchtige textuur die de natuurlijke vochtbalans op peil houdt, de huid voedt en een dof uitziende huid opfrist. Doordat het rijk is aan mineralen, is het erg geschikt voor mensen die last hebben van een vochtarme huid. Die verbeteren namelijk de manier waarop de huid vocht opneemt en vasthoudt. Dat zorgt voor extra hydratatie, waardoor je huid zacht, glad en prettig aanvoelt. Ook zorgt het voor een betere huidstructuur, zonder dat je het risico loopt dat je poriën verstoppen. Daarom is de crème geschikt voor alle huidtypen, ook de acne-gevoelige.

Let op: een vochtarme huid is wat anders dan een droge huid. Een vochtarme huid heeft namelijk behoefte aan vocht, terwijl een droge huid vooral behoefte heeft aan vetten.

Ingrediënten uitgeplozen

De formule bevat diverse mineralen (elektrolyten) die tot in de diepere huidlagen de natuurlijke vochtbalans op peil houden. Magnesium (10) hydrateert de huid en herstelt een beschadigde huidbarrière. Calcium (11) beïnvloedt hoe nieuwe huidcellen worden gevormd. Kalium (9) versterkt de huidbarrière en houdt de vochtbalans op peil. Deze drie mineralen zijn verbonden met het stofje PCA (pyrrolidone carboxylic acid) dat van nature voorkomt in de huid en een belangrijke rol speelt bij het proces van hydrateren. Olijf-afgeleide vetzuren (12) verzachten de huid en maken het glad, maar voelen niet zwaar of vettig aan. Appel- en super-fruit-antioxidantencomplex (14) versterkt de huidbarrière en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Op de productpagina van Paula’s Choice vertelt ze verder over ieder ingrediënt wat het doet. Ik licht onder de afbeelding nog wat ingrediënten toe die hoog in de lijst staan, zodat je in dit artikel al een goed beeld krijgt.

paula's choice water-infusing electrolyte moisturizer review

Na Aqua staat Glycerin (2) dat vochtinbrengend werkt en de huid verzacht en beschermt. Dimethicone (3) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, verzacht en beschermt tegen uitdroging. Butylene Glycol (4) is een textuurverbeteraar dat vochtverlies tegengaat. Propanediol (5) hydrateert en maakt de huid glad. Glyceryl Stearate (6) laat je huid zacht en prettig aanvoelen. Isohexadecane (7) is een textuurverbeteraar. Stearic Acid (8) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies.

Review Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte nachtcrème

Ondanks dat de crème een luchtige textuur heeft, is hij verre van dun of waterig. Het smeert prettig uit, laat de huid direct intens zacht aanvoelen, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Je hebt daarna ook niet het gevoel dat je je huid ingesmeerd hebt, maar droog voelt je huid ook zeker niet hoor. Daarom vind ik deze crème vooral erg prettig tijdens de warme zomeravonden, waarbij soms elke vollere crème als teveel aanvoelt en direct weer over je gezicht lijkt weg te glijden.

paula's choice water-infusing electrolyte moisturizer nachtcreme review textuur

Ik weet niet of het echt de bedoeling is, maar ik heb een poos terug een make-up primer gehad die hetzelfde gevoel gaf op de huid. Alleen zonder de goede, voedende ingrediënten die dit product je biedt. Ik zou dit product daarom eigenlijk ook graag gebruiken als basis voor mijn make-up. Let op dat je ’s ochtends sowieso een product gebruikt met een SPF. 

De Paula’s Choice Water-Infusing Electrolyte nachtcrème shop je op paulaschoice.nl voor € 36,00 | 50 ml. Je kunt ook kiezen voor de mini-variant van 15 ml voor € 14,00. Paula’s Choice is cruelty free.

Lees ook de andere Paula’s Choice reviews! Ben je benieuwd naar het prachtige verhaal van Paula’s Choice en de achtergrond van het merk? Lees dan even de Paula’s Choice skincare review terug, want daar vertel ik je er alles over!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie