Paula’s Choice Skin Recovery Masker review

door Daphne - verdraaid mooi

Ondanks dat we niet echt een geweldige zomer gehad hebben, is het nu toch alweer een poos herfst; compleet met guur herfstweer. Je huid heeft vaak andere huidbehoeften dan met warm weer en in mijn geval kan mijn huid wel een vochtboost gebruiken. Juist nu ben ik dan ook extra fan van hydraterende maskers. Het masker wat ik je vandaag laat zien, lijkt me daarom echt top. Ik ga je er alles over vertellen, pluis de ingrediëntenlijst uit en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Paula’s Choice Skin Recovery Masker review.

Het masker heeft een rijke crème textuur dat de zeer droge, gevoelige en schilferige huid kalmeert en hydrateert. Daarom is het ook geschikt voor de rosacea-gevoelige huid. Daarnaast wordt de vochtbalans van de huid herstelt en laat het de huid comfortabel aanvoelen. 

paula's choice skin recovery masker textuur review

Je kunt het masker op regelmatige basis gebruiken of iedere dag als een intensieve nachtcrème. Zo geef je je huid tijdens bijvoorbeeld de koude wintermaanden wat extra’s. Als masker breng je een dikke laag aan op de droge plekjes of op je hele gezicht. Laat het dan zo’n 20 minuten zitten en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. Breng daarna een exfoliant, serum en/of dag- of nachtcrème aan. Volgens Paula’s Choice kun je het zelfs gebruiken als nachtcrème voor droge handen.

Ingrediënten uitgeplozen

Het crème masker bevat een mix van plantaardige oliën, antioxidanten en essentiële vetzuren. De geurstofvrije en plantaardige teunisbloemolie voedt de huid en kalmeert het sterk. Olijfolie is een plantenolie met vetzuren die de droge huid voedt. Fosfolipiden, vetachtige stoffen die bestaan uit glycerol, vetzuren en fosfaat, werken hydraterend en huidherstellend.

Op de productpagina van Paula’s Choice vertelt ze verder over ieder ingrediënt wat het doet. Ik licht onder de afbeelding nog wat ingrediënten toe die hoog in de lijst staan, zodat je in dit artikel al een goed beeld krijgt.

paula's choice skin recovery masker ingredienten review

Na Aqua staat Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate (2) dat hydrateert en verzacht. Butylene Glycol (3) is een textuurverbeteraar dat vochtverlies tegengaat en hydrateert. Glycerin (4) werkt vochtinbrengend, hydraterend en verzacht en beschermt de huid. Sorbitan Stearate (5) is een emulgator en textuurverbeteraar. Caprylic/Capric Triglyceride (6) werkt hydraterend, verzachtend en verzorgend en kan gebruikt worden als verdikkingsmiddel van de textuur. Cetearyl Alcohol (7) is een vette alcohol dat de huid hydrateert, verzacht en verzorgt. Glyceryl Stearate (8) is een emulgator en textuurverbeteraar dat je huid zacht en prettig laat aanvoelen. Dicaprylyl Ether (9) is een textuurverbeteraar dat de huid verzacht en het gladmaakt. Ethyl Macadamiate, oftewel macadamia notenolie (10), verzacht en verzorgt de huid.

Review Paula’s Choice Skin Recovery Masker

Dat mijn huid toe was aan een vochtboost, merkte ik pas echt bij het maken van onderstaande selfie. Ik kreeg de tijd niet om de foto te nemen of de helft van de crème was al verdwenen in mijn huid. Dat mijn huid na het maskertje opgeknapt was, komt dan ook niet als een verrassing. Is je huid toe aan een heerlijke treatment? Dan draag je de crème gewoon de hele nacht. Je huid ziet er ’s ochtends zo goed uit en voelt zo prettig aan.  Ik houd dit product lekker dicht bij me deze winter.

paula's choice skin recovery masker review hydrating treatment mask

Het Paula’s Choice Skin Recovery Masker shop je op paulaschoice.nl voor € 26,00 | 118 ml. Bekijk ook andere Paula’s Choice reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 27 oktober 2021 - 08:26

Oh dit masker lijkt mij ook heerlijk! Ik vind het altijd fijn wanneer je dit soort maskers ook als nachtcrème kan gebruiken.

Reply
Natascha 27 oktober 2021 - 15:51

Dit lijkt mij ook een heerlijk masker! Fijn in de gure wintermaanden, dan kan mijn huid dit altijd extra goed gebruiken.

Reply

Plaats een reactie