Paula’s Choice Omega+ Complex oogcrème review

door Daphne - verdraaid mooi

Eind vorig jaar gooide ik mijn hele skincare routine om voor producten van Paula’s Choice. Zowel ikzelf als mijn huid werden erg blij van de producten en de ingrediënten. Helaas zijn die ondertussen op, maar ik heb niet lang hoeven treuren. Ik ontving namelijk weer mooie producten hier lees je de Paula’s Choice Omega+ Complex oogcrème review.

Ben je benieuwd naar het prachtige verhaal van Paula’s Choice en de achtergrond van het merk? Lees dan even de Paula’s Choice skincare review terug, want daar vertel ik je er alles over!

De verpakking is weer net zo fijn in gebruik als de eerder geteste tubes door het pompje. Zo kun je hygiënisch werken, het product goed doseren en zo verliezen de essentiële ingrediënten niet hun werkzaamheid. Wel zo fijn, zeker omdat de huid rondom de ogen erg dun is. De crème versterkt, voedt en hydrateert de huid rondom de ogen voor zichtbaar minder fijne lijntjes en laat een doffe huid weer stralen. 

Ingrediënten uitgeplozen

Door de toevoeging van omega-vetzuren 3, 6 en 9 geef je de tere huid rondom je ogen voeding en diepe hydratatie en wordt het natuurlijk herstelvermogen van je huid ondersteund. Het is daarom niet alleen geschikt voor de normale, maar zeker ook voor de droge en gevoelige huid. Ook ceramiden ondersteunen de huid, omdat het de natuurlijke huidbarrière herstelt en versterkt. Deze stof komt van nature al voor in de buitenste huidlagen en spelen daarom ook zeker een belangrijke rol voor de vochtbindende eigenschappen. Niacinamide (vitamine B3) werkt sterk huidherstellend en vermindert de zichtbaarheid van grove poriën en fijne lijntjes aanzienlijk. Ook verheldert het een doffe en oneffen huid. Antioxidanten kalmeren een geïrriteerde huid en verhelderen de donkere kringen onder de ogen. Dat laatste kan ik niet testen, omdat die bij mij helaas genetisch zijn en alleen maar kunnen verdwijnen met concealer.

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en op de productpagina van Paula’s Choice vertelt ze over ieder ingrediënt wat het doet. Ik licht onder de afbeelding nog wat ingrediënten toe die hoog in de lijst staan, zodat je hopelijk ook hier een goed beeld krijgt.

paula's choice omega+ complex oogcreme ingredienten review

Na Aqua staat Caprylic/Capric Triglyceride, dat verzachtend en herstellend werkt. Butylene Glycol (3) zorgt voor hydratatie en is een textuurverbeteraar. Neopentyl Glycol Diheptanoate (4) werkt verzachtend. Cetyl Palmitate (5) verzacht, verzorgt en maakt de huid glad. Nylon-12 (6) is een textuurverbeteraar. Propanediol (7) hydrateert de huid. Wil je de lijst verder uitpluizen? Kijk dan op de afbeelding hierboven of ga naar de website van Paula’s Choice.

Review Paula’s Choice Omega+ Complex oogcrème

Pomp een klein beetje oogcrème uit de tube en maak het soepel tussen je vingers, omdat de textuur van de crème zo eenvoudiger aan te brengen is. Masseer dan de crème zachtjes en met cirkelende bewegingen in rondom de ogen. Let op dat je direct contact met de ogen vermijd. 

paula's choice omega+ complex oogcreme review-1

De huid rondom mijn ogen is van nature helaas vrij droog. Ik merk bijvoorbeeld gelijk wanneer ik die tere huid niet verzorg, omdat de droogtelijntjes dan sneller zichtbaar zijn en de concealer niet mooi op de huid pakt. Vooral dat laatste is voor mij altijd een goede test of de concealer goed is voor mij. Deze oogcrème komt door de test! Ik vind het eerlijk gezegd altijd lastig om te bepalen of de crème echt de rimpeltjes/lijntjes vermindert, maar door een goede voeding en hydratatie valt het wel minder op.

De textuur is vrij vol, maar toch heb je erg weinig product nodig. Eigenlijk zelfs minder dan één pompje. Ondanks de volle (maar wel luchtige) textuur trekt het snel in de huid, waardoor ik vrijwel direct mijn make-up kan aanbrengen. Het maakt de huid heel zacht en het voedt en hydrateert het. De crème glanst niet erg, maar matteert de huid ook zeker niet. Daarom ziet het er natuurlijk uit.

De Paula’s Choice Omega+ Complex oogcrème shop je op paulaschoice.nl voor € 36,00 | 15 ml. Je kunt ook kiezen voor de mini. Die is € 16,00 | 5 ml. Paula’s Choice is cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 18 juni 2021 - 09:42

Ik ben een grote fan van Paula’s Choice en pluis bij dit merk dan ook bijna niet meer de ingrediëntenlijstjes door omdat ik ze 100% vertrouw. Deze oogcreme heb ik nog niet gehad maart wel een andere (clininal ceramide enriched firming) van Paula’s Choice.

Reply
bychristiana 19 juni 2021 - 08:07

Ik ben ook altijd heel trouw met het gebruik van oogcreme! Ik geloof niet echt dat ze lijntjes of rimpeltjes verminderen, maar wel dat het heel goed is om ook de huid rondom de ogen goed gehydrateerd te houden.

Reply

Plaats een reactie