Paula’s Choice 2% BHA Body Spot Exfoliant review

door Daphne - verdraaid mooi
paula's choice 2% bha body spot exfoliant review

Ik heb gelukkig een vrij makkelijke huid, maar mijn vriend helaas niet. Dat is wel makkelijk met het verdelen van de skincare producten die ik ontvang. 😉 Waar ik hem trouwens ook steeds een beetje enthousiaster over kan maken en dat komt goed uit! Ik kreeg namelijk van Paula’s Choice een product speciaal voor de acné-gevoelige huid. Je raadt het al… Ik heb mijn vriend lief aangekeken en hij wilde de producten weer voor me testen. Daarom lees je hier de Paula’s Choice 2% BHA Body Spot Exfoliant review.

Deze exfoliant gaat puistjes en rode bultjes tegen en maakt de huid gladder door het verwijderen van dode huidcellen. Daarom helpt het ook bij het verminderen van bultjes en puistjes op het lichaam, zoals op je rug. Naast exfoliëren, hydrateert dit product de huid ook en die combinatie zorgt voor een verbetering van de huidstructuur. Als je het product regelmatig gebruikt natuurlijk.

Het product zit in een tube, waardoor je het gemakkelijk kunt doseren en hygiënisch kunt werken. Wel zo fijn als je een acné-gevoelige huid hebt. Daarbij verliezen de essentiële ingrediënten zo niet hun werkzaamheid.

Ingrediënten uitgelicht

Salicylzuur/BHA (nummer 5 in de lijst) is toch wel het belangrijkste ingrediënt. Deze exfoliant werkt sterk kalmerend en verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak en binnenin de porie. Daarom is het ideaal om puistjes en mee-eters te bestrijden. Toegevoegde antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, die onder andere veroorzaakt worden door zonlicht en luchtvervuiling. Zo gaat het ook huidveroudering tegen en laat het de huid kalmeren. Kamillebloesemextract (8) heeft een redelijke antioxidanten werking en sterk kalmerende eigenschappen.

Op de productpagina van Paula’s Choice vertelt ze verder over ieder ingrediënt wat het doet. Ik licht onder de afbeelding nog wat ingrediënten toe die hoog in de lijst staan, zodat je in dit artikel al een goed beeld krijgt.

paula's choice 2% bha body spot exfoliant ervaring

Na Aqua staat Butylene Glycol. Dat is een textuurverbeteraar die tegelijkertijd zorgt voor de hydratatie van de huid. Cetyl Alcohol (3)  is een vette (en dus goede!) alcohol dat verzachtend werkt en een textuurverbeteraar is. PPG-14 Butyl Ether (4) werkt huidherstellend. Dimethicone (6) is een silicone dat je huid verzacht en voorkomt vochtverlies. Tocopheryl Acetate (7), oftewel de antioxidant vitamine E, houdt de huid in goede conditie en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Epilobium Angustifolium Extract (9) is een antioxidant dat de huid kalmeert. Wil je de lijst verder uitpluizen? Kijk dan op de afbeelding hierboven of ga naar de website van Paula’s Choice. 

Review Paula’s Choice 2% BHA Body Spot Exfoliant 

Je kunt de exfoliant op twee manieren gebruiken. Je kunt het dagelijks op grote delen van je schone lichaamshuid aanbrengen om het gladder te maken en te exfoliëren. Of je brengt het puur aan op de ruwe, onzuivere huiddelen. Let wel op dat je je huid beschermt met minimaal SPF30 wanneer je huid overdag blootgesteld wordt aan de zon. Ondanks dat de formule is ontwikkeld voor je lichaam, kun je het ook op je gezicht gebruiken. Let wel op dat je het product niet te dicht rond je ogen aanbrengt.

paula's choice 2% bha body spot exfoliant review-1

Mijn vriend zijn gezicht is door de juiste skincare aanzienlijk verbeterd, maar op zijn lichaam (en dan vooral op zijn schouders en rug) zitten nog best wat pukkeltjes, waar we het product perfect op konden testen. Daarom heeft hij het vooral gebruikt op gerichte plekken waar al kleine ontstekingen zaten. Hij merkte al snel dat die plekjes veel sneller verminderden en verdwenen dan zonder het product. Ook ontstonden geen nieuwe pukkeltjes op de plekken die hij behandelde. Het product trekt snel in de huid, waardoor hij het ook gemakkelijk ’s ochtends snel kon gebruiken. Naast dat het product zijn huid kalmeerde, werd zijn huid ook verzacht.

De Paula’s Choice 2% BHA Body Spot Exfoliant shop je op paulaschoice.nl voor € 31,00 | 210 ml. Je kunt ook kiezen voor de mini. Die is € 12,00 | 60 ml. Paula’s Choice is cruelty free.

Lees ook de andere Paula’s Choice reviews! Ben je benieuwd naar het prachtige verhaal van Paula’s Choice en de achtergrond van het merk? Lees dan even de Paula’s Choice skincare review terug, want daar vertel ik je er alles over!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Rachel Kromdijk 17 maart 2021 - 16:57

wauw dit klinkt wel als een super product zeg! Wat fijn dat je het ook zo goed kon testen en dat de pukkeltjes wegblijven!

Reply
theNextG1rl 18 maart 2021 - 10:07

Het deed voor mijn huid jammer genoeg niets zichtbaars, maar het is wel een fijn product om te smeren!

Reply

Plaats een reactie