ORLY Nail Treatment review | bonder, glosser & cuticle oil

door Daphne - verdraaid mooi
orly treatment review

Dat we onze handen nog steeds stuk moeten wassen, wil niet zeggen dat je geen verzorgde nagels kunt hebben. Ik ga mijn nagels verwennen met drie nail treatment producten van ORLY, waar ik je alles over ga vertellen en geef je natuurlijk mijn mening. Daarom lees je hier de review over de ORLY Bonder (base coat), Argan Cuticle Oil en Glosser (top coat).

Bij Kruidvat vind je zeven producten van de Nail Treatment lijn. Ze zijn allemaal cruelty free, vegan en 9-free geformuleerd. Dat betekent dat de volgende (chemische) stoffen (die je vaak tegenkomt in nagellakproducten) hier niet in zitten: Toluene, Formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde Resin, Ethyl Tosylamide, Xylene, MEHQ/HQ, MIT en parabenen.

orly treatment review-1

De lakjes zijn allemaal verpakt in een kartonnen doosje met daarop meer informatie, de gebruiksaanwijzing en ingrediënten. De lakjes zelf zitten in een doorzichtig glazen potje met een paarse, rubberen dop.

ORLY Bonder | € 10,95

orly bonder review

Deze base coat is al meerdere malen verkozen tot de nummer één base coat ter wereld. Dan ligt de lat natuurlijk hoog! Een bijzonder ingrediënt is rubber. Dat zorgt er dankzij de stroeve textuur voor dat je nagellak lang blijft zitten en niet afbladdert.

orly bonder review-1

Dit lakje breng je aan als basis voor je kleurnagellak. Zo hecht de kleur beter en voorkom je dat je nagels zullen verkleuren. Daarnaast fungeert speciaal deze base coat als een soort dubbelzijdig tape. Het heeft dus een goede hechting aan de natuurlijke nagel en aan de kleurlak. Dat bevordert de langdurige draagbaarheid, waardoor je nagellak tot wel twee weken perfect blijft zitten. Het kwastje is lekker breed, waardoor je gemakkelijk, snel en precies kunt lakken. Mijn mening geef ik een stukje verder in het artikel met de Glosser.

ORLY Glosser | € 10,95

orly glosser review

Deze top coat breng je aan nadat je je nagellak hebt aangebracht. Dit lakje heeft namelijk een hoog glanzende finish die de nagellak beschermt en je nagels sterker maakt. Zo is je kleur beschermd, levendig en glinsterend. Daarnaast verlengt het de draagbaarheid van de lak en is het geschikt voor nail art.

orly glosser review-1

Ook hier is het kwastje weer lekker breed. Op de foto’s lijkt er niet veel verschil te zitten tussen de glanzende base- en top coat, maar dat verschil is in het echt heel duidelijk zichtbaar. De glans is onwijs intens en werkt inderdaad goed met nail art. Daarnaast drogen zowel de base- als top coat erg snel. Of de base- en top coat er ook echt voor zorgen dat je nagellak tot twee weken blijft zitten, lijkt me wat overdreven. Ik redde  de manicure één week, zonder dat de nagellak chipte. Dat vind ik zelf een prima score.

ORLY Argan Cuticle Oil review | € 12,95

Deze nagelriemolie voedt en hydrateert de nagelriemen en nagels. De ingrediënten bevatten een rijke mix van arganolie, jojobaolie en vitamine E. Daarnaast brengen de oranjebloesem- en wildekersenextract je nagels en nagelriemen in topconditie.

orly argan cuticle oil review

Je gebruikt het door je nagelriemen en nagels in te wrijven met olie. ORLY geeft als voorkeur om dit iedere avond te doen voor gezonde nagels en nagelriemen. Het kwastje is net wat smaller en stugger dan de andere kwastjes, maar hierdoor kun je het juist gemakkelijk aanbrengen bij je nagelriemen. De olie is zeker niet vettig en trekt snel in. Hierdoor is het ook een fijne olie voor overdag, die trouwens een heerlijk zachte citrusgeur heeft. Ik stelde via Instagram Stories de vraag of mijn volgers vaak nagelriemolie gebruiken. Veruit de meeste van jullie zeiden ‘nee, maar wel handcrème’. Gezonde nagelriemen bevordert een gezonde groei van de nagels. Daarom vind ik het echt een aanrader en must-have!

Vind je een base- en top coat veel te veel moeite en ga je liever voor een all-in-one product? Ga dan voor de ORLY Breathable lijn, want dat is een base coat, kleur en top coat in één!

orly breathable love my nails swatch

De ORLY nail treatment lijn is verkrijgbaar bij Kruidvat filialen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 28 december 2020 - 08:09

Fijne producten! Ik merk dat in combinatie met bonder de nagellak een stuk langer goed blijft zitten dan zonder. Zelf draag ik niet zo lang nagellak, maar bij mijn dochter blijft nagellak met bonder bijna 2 weken zitten. En ze is er ook niet echt super zuinig op, daar heeft ze de leeftijd natuurlijk ook nog niet echt naar 😂.

Reply
bychristiana 30 december 2020 - 12:06

Ik heb toevallig van de week mijn make-up helemaal uitgezocht en aardig wat weggegooid, zo ook een nagelriemenolie van Essie die niet meer heel goed rook;-) Jouw artikel herinnert me er aan dat ik weer voor een nieuwe moet gaan kijken.

Reply

Plaats een reactie