ORLY Breathable review

door Daphne - verdraaid mooi
ORLY Breathable review

Eind december testte ik de ORLY Nail Treatment lijn en liet ik je al kort de Breathable lijn zien. Daar ga ik vandaag dieper op in, want ik ga deze lijn testen. Ook vertel ik je alles over deze bijzondere lakjes en ga ik drie tinten voor je swatchen. Daarom lees je hier de ORLY Breathable review met swatches van de Orchid You Not, Here Flora Good Time en de Rearview.

3-in-1 formule: base coat, kleur en top coat in één

De Breathable lijn is een 3-in-1 formule met een base coat, kleur en top coat in één, waarbij je nagels tegelijkertijd verzorgd worden. Net als bij de contactlens technologie (Advanced Oxygen Technology) laat deze lak vocht en zuurstof door tot in de nagels. Zo wordt de groei voor gezonde nagels gestimuleerd, worden je nagels versterkt en beschadigde nagels herstelt. Ook voorkomt deze formule het chippen en loslaten van de lak. Verder is het verrijkt met arganolie, vitamine B5 en vitamine C dat je nagels verzorgt. 

ORLY Breathable treatment + color review

De lijn heeft een 13-free formule en zijn dus vrij van 13 chemische stoffen die je vaak in nagellak tegenkomt, namelijk: Toluene, Formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde Resin, Camphor, Ethyl Tosylamide, Xylene, Triphenyl Phosphate (TPP), MEHQ/HQ, MIT, Parabens, Animal Derived Ingredients of Gluten.

Het kwastje is lekker breed en heeft een afgerond uiteinde, zodat je gemakkelijk snel, precies en egaal kunt lakken.

Swatches ORLY Breathable

Orchid You Not

nagellak orly breathable orchid you not swatch

Orchid You Not komt uit de nieuwe Super Bloom Breathable collectie en is een lila paarse tint met een glanzende crème finish. Ik heb drie laagjes aangebracht om het resultaat van de foto te creëren. Het is namelijk een semi transparante lak, die je dan ook kunt gebruiken voor een gemakkelijke nail art. Bijvoorbeeld voor over een zwarte tint voor een bijzondere finish met slechts één laagje.

Here Flora Good Time

nagellak orly breathable here flora good time swatch

Here Flora Good Time komt net als bovenstaande lila tint, uit de nieuwste Super Bloom collectie, die geïnspireerd is op een onverzadigde wonderlijke tuin. Deze lime groene tint doet me dan ook aan die jonge blaadjes denken, die de tuin weer levend en lente proof maken. Het friskleurige lakje heeft prachtig subtiele, lichtgroene shimmers, die vooral met het zonnetje op je nagels goed tot hun recht komen. Op de foto draag ik twee laagjes.

Rearview

nagellak orly breathable treatment color rearview swatch

Rearview zou je al wat langer kunnen kennen, want die komt uit de State of Mind Breathable collectie van 2020. Het is een koele champagne shimmer tint met een metallic finish, die perfect in twee laagjes dekt. Zeker bij lakjes als deze is het brede kwastje van ORLY perfect, zodat je mooie rechte lijnen kunt lakken voor bovenstaand effect.

Review ORLY Breathable

Wat een gemak is die 3-in-1 formule! Van mij mogen ze het trouwens 4-in-1 noemen, omdat je je nagels ook nog eens verzorgt. De droogtijd is net wat langer dan bij de sneldrogende top coat die ik normaliter gebruik, maar gelukkig is het alsnog binnen de norm die ik graag wil. Verder krijg ik vaak snel beschadigingen op mijn nagels wanneer ik geen top coat aanbreng en chipt de lak ook beduidend sneller. Dat is gelukkig bij deze lijn van ORLY niet zo en daar merkte ik vooral aan dat het écht een 3-in-1 formule is. Ook verkleuren mijn nagels niet, waar je vaak zonder gebruik van een base coat mee op moet passen. Dat heb ik niet alleen met bovenstaande lakjes getest, maar ook met een rode nagellak die ik al van deze lijn heb. Dat zit dus ook goed!

Als je geen uren met je manicure bezig wilt zijn, gezonde nagels wilt behouden, maar wel een leuke kleur op je nagels wilt hebben, dan is deze lijn echt perfect voor je. Ook wanneer je droge of zwakke nagels hebt en het nodig is om ze echt even te laten ademen in plaats van afsluiten, werkt de lijn perfect. Doordat je met de lakjes je nagels alsnog kunt hydrateren, is het voor veel soorten nagels geschikt en hoef je je nagels niet per se een ‘adempauze’ te geven. Je hoeft dus nooit meer met ‘kale’ nagels te lopen!

De ORLY Breathable lijn is verkrijgbaar op bransus.eu voor € 15,95 | 18 ml in veel verschillende tinten. Het is cruelty free, vegan en halal.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 12 mei 2021 - 09:08

Ik vind Orchid You Not erg mooi!

Reply
elisemayanne 12 mei 2021 - 21:17

Mooie kleuren! Vooral de champagne kleur!

Reply
Deb 12 mei 2021 - 21:58

Ik ken de Breathable lijn van ORLY en ben al jaren een grote fan. Vind dit echt hele fijne lakken en gebruik ze regelmatig tussen het swatchen om mijn nagels mee te verzorgen en tegelijkertijd een mooie kleur te dragen. Ik vind ze echt ideaal.

Reply

Plaats een reactie