Omdenken: maak het jezelf thuis zo gemakkelijk mogelijk

door Daphne - verdraaid mooi
chronisch-ziek-chronische-pijn-thuis-vergemakkelijken-makkelijk-maken

Als je chronisch ziek bent, dan kan dat voor isolement en eenzaamheid zorgen. Je kunt zelfmedelijden hebben. Dat is natuurlijk ook wel eens lekker en het is zeker ook niet leuk als de muren op je af komen, maar je kunt proberen om te denken. Bedenk eens voor jezelf welke tools je het leven thuis, binnen die muren, zo aangenaam mogelijk maken. Ik zal je helpen met het delen van enkele (elektronische) tools van mij.

Ik heb vaak weinig energie en kracht om dingen buitenshuis te ondernemen. Daarom investeer ik in dingen die me het leven binnenshuis zo gemakkelijk en fijn mogelijk maken.

Mezelf schandalig verwend

Persoonlijke contacten kosten tijd en energie. Dat laatste heb ik lang niet altijd en daarom ben ik zeker geen kei in het snel terug Whatsappen. Toch is het wel belangrijk om in contact te blijven met de buitenwereld. Daarom vind ik het fijn om met mijn telefoon, nu nog een iPhone 7, maar straks de hopelijk iPhone Xr, in verbinding te staan met familie en vrienden.

In verbinding staan met de buitenwereld, doe ik niet alleen met de iPhone Xr, maar ook met mijn MacBook Pro en iPad. Toen ik vorig jaar ziek thuis kwam te zitten en vrij weinig meer kon, heb ik mezelf gigantisch verwend en deze dingen voor mezelf gekocht. Ik dacht bij mezelf dat als ik dan toch aan huis gekluisterd ben, dan maar met goede apparatuur waarop ik alles kan doen wat ik wel kan en wil. Als jij dit nu aan het lezen bent, zit jij dus nu op iets wat ik hiermee heb kunnen verwezenlijken: het maken van mijn blog! Dat maakt dan ook weer dat ik natuurlijk mijn artikelen en reviews zo snel mogelijk wil delen. Dus misschien bega ik straks weer een guilty pleasure en ga ik gewoon toch de nieuwe iPhone Xr bestellen.

Van je huis een thuis met accessoires

Als je dan toch al zo weinig buiten komt, zorg er dan wel voor dat je je veilig en vertrouwd voelt in je eigen huis of kamer. Met warmte en gezelligheid kun je van jouw huis, je thuis maken. Daarom vind ik accessoires belangrijk om er je huis mee op te leuken. Ik ben dol op vaasjes en potjes en alles wat er rond staat. Liefst in de kleuren wit, beige en roze. De laatste kleur tot grote frustratie van mijn vriend. Maar hé, ik word blij van die dingen haha.

Ansichtkaartjes versta ik ook onder accessoires. Af en toe krijg ik van geliefden een kaartje. Soms met prachtig lange verhalen, soms met de woorden ‘dikke kus, knuffel en ik hou van je’. Beide betekenen net zo veel voor me en maken me zo ontzettend blij, ontroerd en dankbaar. Die kleine dingen zorgen voor een extra hart onder de riem en laat ik maar wat graag extra lang op de dressoirkast staan. Stiekem zou ik zelf ook veel vaker een kaartje moeten sturen naar die geliefden om ze te laten weten dat ik ze dankbaar ben en ik ook zielsveel van hen houd. Daar hoef ik niet eens de deur voor uit, dus dat moet mijn excuus niet zijn om het niet te doen.

Kortom: je kunt jouw leven aangenamer maken. Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen. Vind je dat toch nog moeilijk en weet je niet goed hoe je jouw uitlaatklep kunt creëren? Lees dan dit artikel eens terug. Hopelijk helpt het je!

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTubeDit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

11 reacties

Anja 18 oktober 2018 - 09:28

Fijn dat je op je eigen manier toch contact kunt houden met mensen en dat je deze mogelijkheden ziet. Soms zie je mensen die zich gewoon neerleggen bij een bepaalde situatie en dat is ook niet goed.

Reply
alexa 18 oktober 2018 - 09:35

Denken in mogelijkheden in plaats van in dingen die niet kunnen! Kaartjes sturen zijn heel leuk, zeker omdat het wat ouderwetser is.

Reply
Saar Vandegaer 18 oktober 2018 - 09:46

Dat wordt soms echt nog te weinig gedaan die kaartjes. Ik ben er zelf ook wel schuldig aan. Leuke kaartjes zijn altijd zo deugddoend en fijner dan een sms-je.

Reply
Tessa 18 oktober 2018 - 12:41

Post is altijd een fijne manier om contact te onderhouden met mensen. Ik schrijf zelf veel brieven naar mijn (buitenlandse) vriendinnen. We sturen ook wel appjes, maar een handgeschreven brief of kaart vinden is net wat leuker!

Reply
Amy 18 oktober 2018 - 18:25

Ik ben zelf ook chronisch ziek en vind het toch soms nog lastig om er goed mee om te gaan, zeker op pijnlijke dagen. Dit zijn handige tips!

Reply
Debby | Barcelonamom 19 oktober 2018 - 16:31

Wat goed dat je zo positief de dingen bekijkt en gelijk heb je dat je het thuis zo aangenaam mogelijk moet maken. Nog een tip: neem een abonnement op een tijdschrift zodat er regelmatig iets bij je in de bus valt…

Reply
Manuela 19 oktober 2018 - 19:45

Met een positieve instelling bereik je veel meer. Om te beginnen dat je zelf beter in je vel komt te zitten. En je punt over kaartjes heb je helemaal gelijk in. Je merkt het ook rond de feestdagen dat veel mensen geen kaartjes meer sturen maar iedereen lekker onpersoonlijk via social media fijne feestdagen wensen. Sinds vorig jaar hebben wij ook geen kaarten meer gestuurd. Erg jammer.

Reply
Chantal 20 oktober 2018 - 14:26

Wat goed om te zien dat je zo positief ingesteld bent, hier kom je zo ontzettend ver mee. Die kaartjes zijn ook zo leuk! Ik vind het altijd leuk om dit soort kaartjes te geven.

Reply
Steffie 23 oktober 2018 - 08:56

Kanjer!! ❤️❤️

Reply
Saskia 26 oktober 2018 - 11:02

Zelf inderdaad de slingers ophangen. Met een positieve insteek is de helft al gedaan/gelukt vind ik altijd 🙂

Reply
Mario 17 januari 2019 - 14:36

Goed bezig. Ik heb ook een tijd thuis gezeten, maar ik heb het eigenlijk nooit zo gehad. Ik weet niet waarom, maar ik vermaak mij altijd wel. Soms vind ik het ook heerlijk om een tijdje lekker alleen te zijn. Muziekje aan, beetje opruimen, lekker op de laptop aan het werk. Kreeg alleen soms wat last van mijn rug omdat ik zoveel zat. Daar hadden we dan gelukkig de fysio weer voor 🙂

Reply

Plaats een reactie