Olaz Cleanse lijn review

door Daphne - verdraaid mooi
olaz cleanse lijn review

Een poos geleden vroeg ik op Instagram: hoe goed reinig jij je huid? Ik schrok ervan hoeveel van jullie je huid niet goed reinigen. Dat is zo zonde en slecht voor je huid, want het staat dagelijks in contact met invloeden van buitenaf. Zonder die dagelijkse reiniging gaat de textuur en gezondheid van je gezichtshuid achteruit en wordt het verouderingsproces versnelt. Dat wil toch niemand? In dit artikel lees je de review over Olaz Cleanse lijn, samen met de Schuimende Reinigingsgel, Reinigingsmelk en de Refresh & Glow Reinigingstonic. Ook test ik gelijk de Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes.

Provitamine B5

De drie Cleanse producten die ik je laat zien, zijn verrijkt met provitamine B5, oftewel panthenol. Het maakt de huidbarrière stabiel, waardoor het beter vocht vasthoud en de huidelasticiteit verbeterd wordt. Daarnaast stimuleert provitamine B5 de aanmaak van nieuwe cellen en kalmeert het je huid, waardoor je huid sneller herstelt bij wondjes, er gezond uitziet en roodheid en jeuk vermindert. Je huid wordt geëgaliseerd en verzacht en zo worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Verder is het een antioxidant dat je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

olaz cleanse lijn review-1

Op de afbeelding hierboven zie je alvast de textuur van alle Olaz producten.

Olaz Cleanse schuimende reinigingsgel | € 6,99

De reinigingsgel verwijdert onzuiverheden, vuil en vervuiling. Daarnaast reinigt, zuivert en verfrist het je huid en lost het make-up op zonder je huid uit te drogen. De formule hydrateert je huid diep, verzorgt en zorgt ervoor dat het zacht en soepel aanvoelt. Het is namelijk verrijkt met vitamine E, B3 en provitamine B5.

olaz cleanse schuimende reinigingsgel review

De textuur is gelachtig en romig, maar verandert in een rijkelijk en verfrissend schuim bij contact met water. Hierbij respecteert het de huidbalans zonder de huid uit te drogen of de poriën te verstoppen. Je gebruikt het door zachtjes in te masseren op een vochtig gezicht en hals en daarna grondig te spoelen met water. Er staat bij dat je direct contact met ogen moet verwijderen, dus ik neem aan dat het dus niet te gebruiken is voor je oogmake-up.

olaz cleanse schuimende reinigingsgel review-1

De gel heeft een frisse geur en een romige textuur die zacht schuimt. Het verwijdert mijn gezichtsmake-up goed en snel. Daarna voelt mijn huid soepel, zacht en zeker niet trekkerig. Daarnaast kun je de gel gemakkelijk doseren door de tube en is het geschikt voor de normale huid.

Olaz Cleanse make-up oplossende reinigingsmelk | € 6,99

Deze reinigingsmelk reinigt de huid van onzuiverheden, vuil, vervuiling en make-up. Ook mascara en foundation. Daarnaast wordt de huid gevoed en verzacht, voor een fluweelzachte een soepele huid. De formule is verrijkt met vitamine E, B3 en provitamine B5.

olaz cleanse make up oplossende reinigingsmelk review

Je brengt de melk aan op een wattenschijfje en wrijf dan zachtjes over het gezicht en de hals. Ook kun je het rechtstreeks aanbrengen en in de huid masseren en daarna met water afspoelen of met een wattenschijfje verwijderen.

olaz cleanse make up oplossende reinigingsmelk review-1

Het verbaasde me hoe goed de melk bestand is tegen een flinke laag mascara. Ik bracht het aan met een wattenschijfje, liet het even ‘weken’ op mijn ogen en haalde dan mijn oogmake-up weg. Daarbij prikt het niet aan mijn ogen en voelt het onwijs zacht en mild aan. De reinigingsmelk is praktisch geurloos, vooral geschikt voor de droge huid en werkte op mijn huid dus perfect.

Olaz Cleanse refresh & glow reinigingstonic | € 6,99

De tonic kun je het beste gebruiken na de reinigingsmelk, want het reinigt en verwijdert de laatste restjes make-up en onzuiverheden, zoals overtollig talg. Daarnaast verfrist, verzacht en hydrateert het de huid voor een zachte, soepele en stralendere huid. De tonic bereidt je huid dus eigenlijk voor op je moisturizer. De formule is verrijkt met aloë vera-extract en pro-vitamine B5, maar bevat geen alcohol.

olaz cleanse refresh glow reinigingstonic review

Je brengt de tonic aan op een wattenschijfje, waarnaar je het zachtjes over het gezicht en de hals haalt. Hier staat niet specifiek bij dat het geschikt is voor ogen, dus dat risico heb ik niet genomen. Ik vind het een erg positief punt dat deze tonic alcoholvrij is. Mijn huid voelt zacht en glad aan en haalt de laatste restjes make-up en reinigingsmelk weg. Ook deze variant heeft een lichte geur en is geschikt voor alle huidtypen. Ik zou nog wel willen achterhalen of deze tonic ook geschikt is voor op de ogen, maar ik heb het tot nu toe nog nergens kunnen vinden.

olaz cleanse refresh glow reinigingstonic review-1

Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes | € 7,99 – 30 st.

Misschien is het je opgevallen… Op de verpakking staat geen Olaz, maar Olay. Zo wordt het merk onder andere in Amerika genoemd. Deze reinigingsdoekjes hebben een zacht reinigende en exfoliërende textuur. Ze verwijderen onzuiverheden, zoals vuil, olie en make-up (zelfs mascara), door middel van meer dan 3.000 exfoliërende, zachte vezelcellen. Daarbij egaliseert, verzacht en hydrateert het voor een stralende huid. Na gebruik zou je dus geen droge huid hebben. De formule is zeepvrij en bevat ultra kalmerende ingrediënten, zoals druivenpitextract en glycerine.

olaz daily facials gezichtsreinigingsdoekjes review

Deze reinigingsdoekjes zijn door water geactiveerde, droge doekjes. Ze zitten dus droog in de verpakking en moet je zelf natmaken met water, zodat dan de formule geactiveerd wordt. Masseer het dan even tussen je handen om het schuim te activeren. Let op dat je de doekjes na gebruik niet doorspoelt, maar gewoon in een prullenbakje gooit.

olaz daily facials gezichtsreinigingsdoekjes review-1

Het verwijdert mijn normale make-up gemakkelijk, maar heeft wel met mascara meer moeite. Niet zoveel moeite dan bij ‘reguliere’ reinigingsdoekjes trouwens, want het weekte door de combinatie van water wel wat van mijn wimpers. Alleen om alles te verwijderen, moest ik wat meer druk zetten en dat doe ik liever niet voor het behoud van gezonde wimpers. Verder zou het mijn huid ook hydrateren, maar dat gevoel had ik niet. Ik wilde toch graag snel een moisturizer aanbrengen. Wel vind ik het concept leuk en ideaal voor op reis. Het neemt weinig ruimte in en je hebt alleen water nodig om het product te gebruiken. Deze doekjes zijn geschikt voor de normale huid, maar er is ook een variant speciaal voor de gevoelige huid.

Olaz is verkrijgbaar bij Kruidvat. Benieuwd naar een fijne Olaz huidverzorging? Lees dan de Olaz Regenerist Retinol24 review.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 10 november 2020 - 09:24

Ik hoor dat op mijn werk ook bijna dagelijks als ik vraag waarmee danwel hoe mensen hun huid op dit moment reinigen; niet, of met alleen water, of met een toner…Tja, dan kun je daarna wel een (dure) crème gebruiken, maar daar heb je dan toch niet zo veel aan;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 10 november 2020 - 14:50

Ik reinig mijn huid ook altijd. Dat deed ik zelfs al in de pubertijd, als ik uit was geweest en wat te veel had gedronken haha. Zelfs dan haalde ik al mijn make-up eraf. Heb toch het idee dat dat bijdroeg aan mijn gave huid 🙂

Reply
Joke 13 november 2020 - 11:28

Jammer dat er parfum in zit, voor mij een no-go.

Reply

Plaats een reactie