Olaplex: jouw redder in ‘haarnood’

door Daphne - verdraaid mooi
olaplex redder haarnood tegen haarproblemen gezond haar

Door al het stylen wordt mijn haar tussen de wasbeurten door vaak vrij droog. Alleen om een goed product te vinden dat je haar niet zwaar maakt en er niet vet uit laat zien, vond ik een hele uitdaging. Totdat ik kennismaakte met Olaplex. Op nummers zes en zeven werd ik als eerste verliefd, maar al gauw kwamen daar nummer vier en vijf bij. In dit artikel deel ik de liefde van dit merk met jou en vertel ik je alles over deze producten. Zo vindt ook jij jouw redder in haarnood. 

Olaplex herstelt beschadigd en aangetast (geverfd) haar van binnenuit voor gezond, mooi, glanzend en zacht haar.

Voedende olie | No7 

Olaplex No7 Bonding Oil is een sterk geconcentreerde, gewichtloze en voedende olie dat echt wonderen doet voor je haar. Het verhoogt de glans, kracht en zachtheid én is een hittebeschermer tot 330 graden.

olaplex no7 bonding oil voedende olie haar niet vet gewichtloos

Ik gebruik gemiddeld drie druppels en breng het aan vanuit de lengtes van het haar naar de punten toe. Zodra ik het aangebracht heb, voelt mijn haar mega zacht aan, heeft het een gezonde glans en zijn de droge punten nergens meer te bekennen. Daarbij is mijn haar daarna niet vet (en voelt het ook niet zo aan) en blijven de golven in mijn haar, die ik aanbracht met een stijltang, gewoon zitten. Het verzwaart je haar dus echt niet.

Leave-in-crème | No6 

No7 werkt al fijn tegen statisch haar, maar wanneer je grover geschut nodig hebt en een intense zachtheid wilt, dan is de Olaplex No6 Bond Smoother perfect. Die is namelijk nog net sterker wat betreft het elimineren van pluizend haar, maar alsnog verzwaart het je haar niet.

olaplex no6 bond smoother leave in creme tegen statisch haar

Het is een sterk geconcentreerde, hydraterende leave-in-crème dat je haar tot wel 72 uur zacht en glad maakt. Daarbij versnelt het je droogproces tijdens het föhnen. 

Met mijn lange haren is het formaat van een erwt meer dan voldoende. Twijfel je? Dan geldt echt less is more. Als mijn haar echt een intense boost kan gebruiken, dan gebruik ik dus de No6 in plaats van No7. Alleen bij No6 blijven mijn golven tussen de wasbeurten door net wat langer zitten en heb je natuurlijk je hittebescherming. 

Olaplex No4 en No5 | shampoo en conditioner

Na de intens positieve ervaring over de producten na het douchen, kroop ik onder de douche met nummers 4 en 5: de shampoo en conditioner. Nee, het zijn geen drogisterij-prijzen, maar ook deze formules zijn zo geconcentreerd dat je zeker drie keer langer doet met deze flacons.

olaplex no4 shampoo no5 conditioner duurzaam herstelt haar tegen pluis

Eigenlijk belooft Olaplex weer hetzelfde: herstelt en vernieuwt beschadigd haar, gaat pluis tegen, hydrateert, geeft glans… Kortom: de perfecte producten om samen te gebruiken. Als ik wil dat mijn haar echt doet wat ik wil en er intens gezond uitziet, dan gebruik ik deze producten. 

Na een paar maanden bijna aaneengesloten deze producten gebruikt te hebben, kan ik je zeggen dat Olaplex mijn redder in haarnood is. Ohja… En behalve de shampoo heb ik de producten nog niet opnieuw moeten kopen. Lekker duurzaam!

Wat is jouw redder in haarnood?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

7 reacties

Natascha - Beautyopinie 5 november 2021 - 13:14

Het gekke is dus (en ik ben geloof ik 1 van de weinigen) dat dit dus echt helemaal niets doet met mijn haar. Een paar producten vond ik in het begin nog wel oké maar gezien de prijs die ik er voor betaal vind ik andere producten het toch meer waard haha. Maar redden? hmmmm dat is denk ik een fijne olie.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 08:58

Oh wat jammer! Dat hoor je inderdaad niet vaak, maar niet elk product werkt voor iedereen.

Reply
Deb 5 november 2021 - 13:58

Ik ben nu wel heel benieuwd! Inderdaad zijn het flinke prijzen. Ik houd het in de gaten tijdens de black Friday, dan heeft Notino vaak ook wel goede acties. Dan is het net iets leuker om in te gaan slaan.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 november 2021 - 08:58

Ja daar zit ik ook al op te wachten! Ik houd van leuke acties 😬

Reply
bychristiana 6 november 2021 - 09:22

Ik heb precies dezelfde shampoo en conditioner nu in gebruik, ik vind ze fijn, maar het zijn niet mijn ‘holy grails’ 😉

Reply
Claudia 17 november 2022 - 22:56

Zitten er siliconen in de shampoo en conditioner? Vandaag had ik een haar scan waarbij er tot mijn schrik onwijs veel siliconen in mijn haar blijkt te zitten. Ik heb altijd gedacht dat olaplex (gebruik het nu bijna 1 jaar) geen siliconen bevat, maar zie nu toch verschillende reactie hierover

Reply
Anja 23 november 2022 - 14:05

Er zouden in Olaplex geen siliconen mogen zitten: “De producten van OLAPLEX zijn 100% vegan en is vrij van sulfaten, siliconen, ftalaten, DEA en aldehyde. ” Maar nu ik jouw reply lees Claudia, begin ik heel erg te twijfelen.

Omdat ik al een tijdje vind dat mijn haar niet mooi valt, best droog en pluizig is, wilde ik van mijn reguliere haarproducten (die ik altijd gewoon bij de drogist koop) overstappen naar producten zonder rommel zoals parabenen, sulfaten, siliconen etc. Ik las over Olaplex en dat leek mij een heel goed merk.
Vandaag echter maakte ik via de kapster kennis met shampoo en conditioner van het merk Milk Shake. Even terugkijken op de site van Daphne (3 januari 2019). Volgens mij zijn dit heel fijne producten. De Moisture Plus lijn is (zoals op de site van Daphne staat) te koop bij de professionele kapper of via de webshop van z.one store.

Reply

Plaats een reactie