NYX Suede Matte lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
NYX-Suede-matte-lipstick-review

NYX Cosmetics organiseerde in december op haar Instagrampagina de 24 days of gifts, waarbij je iedere dag kans maakte op mooie prijzen. Ik deed ook mee en won drie Disco Mix giftsets. In iedere set vind je een lipstick met een bijpassende lip liner. De sets waren helaas alleen tijdens de feestdagen verkrijgbaar, maar gelukkig zijn alle tinten ook los te koop. Daarom vroeg ik op Instagram aan jullie of jullie toch een review wilde zien en echt iedereen stemde op JA. Speciaal voor jullie vind je hier de NYX Suede Matte lipstick review samen met de Suede Matte Lip Liner review.

NYX-Suede-matte-lipstick-review-1

Kijk eens wat een beauty’s! De tinten van links naar rechts: Girl, Bye – Spicy – Electroshock. De verpakkingen van de lipsticks vind ik prachtig. Op de matglazende huls vind je een prachtig detail dat direct de kleur van de lipstick prijsgeeft, namelijk een hartje. De kleur loopt in een lijntje door naar achteren, zodat je altijd snel kan zien welke kleur je vast hebt.

NYX-Suede-matte-lip-liner-review

De lip liners zien er wat meer basic uit dan de lipsticks, maar laten alsnog snel zien welke kleur je vast hebt. De achterzijde is namelijk gekleurd. Het is een potlood dat je gewoon kunt slijpen, zodat je altijd kunt zorgen voor een goede, scherpe punt.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-review

Natuurlijk laat ik je de tinten ook op mijn lippen zien, maar eerst swatch ik ze naast elkaar. Met maar éen veeg, krijg je al zo’n bizar goed pigment zonder dat je al teveel kracht moet zetten. Dat belooft veel goeds!

NYX Suede Matte lipstick Girl, Bye swatch

NYX-Suede-matte-lipstick-review-girl-bye-1

Girl, Bye is een bordeauxrode tint.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-girl-bye-review

De lipstick brengt gemakkelijk aan en geeft een mooie, egale dekking.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-girl-bye-review-1

Deze tint vind ik perfect voor de herfst en winter. Ik vind het zowel een elegante, als klassieke en sexy tint en draag deze kleur erg graag.

NYX Suede Matte lipstick Spicy swatch

NYX-Suede-matte-lipstick-review-spicy-1

Spicy is een felrode tint.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-spicy-review-1

Ook bij deze tint is de dekking goed. Het brengt gemakkelijk en egaal aan en de tint is inderdaad spicy!

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-spicy-review

Ik denk dat rood de kleur is die ik het vaakst draag en het mooist bij me vind staan. Ik voel me er goed bij, mijn tanden lijken optisch witter en de kleur kan echt altijd.

NYX Suede Matte lipstick Electroshock swatch

NYX-Suede-matte-lipstick-review-electroshock-1

Van Electroshock krijg je bijna een shock, zo fel roze!

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-electroshock-review

Deze tint was het lastigst om egaal aan te kunnen brengen. Dat kun je ook terugzien aan de binnenzijde van de lippen.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-electroshock-review-1

De kleur is fantastisch en bijna fluoriserend roze. Alleen ik vind me er niet mee staan. Het is geen kleur voor mij en mijn tanden lijken er optisch geler door. In alle opzichten dus geen favoriet helaas.

Review NYX Suede Matte lipstick

Volgens NYX zien de lipsticks er niet alleen schattig uit, maar zijn ze ook super zacht en licht. Ze zouden de lippen dekken met een prachtige, powdery-matte finish. De lip liners kun je volgens het merk soepel aanbrengen en zijn de perfecte matte basis voor de lipsticks. Je kunt de lipstick en lip liner als duo of op zichzelf dragen, maar volgens NYX bieden beide varianten sowieso een urenlange, zachte en matte dekking die nooit droog aanvoelt.

Ik vind de lipsticks een fijne formule hebben. Ze zijn mega dekkend, zacht en je voelt de lipstick bijna niet zitten. De finish is inderdaad powdery-matte en zorgt daarom ook voor een lange houdbaarheid van de lipstick. NYX spreekt over een ‘urenlange’ dekking en daarom vind je hieronder een foto van de tint Spicy na vijf uur dragen, waarbij ik geluncht heb.

NYX-Suede-matte-lipstick-swatch-spicy-review-2

Je zou denken dat ik de lipstick net op heb hè?! Eet je niet al te vette maaltijden, dan hoef je echt uren niet om te kijken naar deze lipstick. Een simpele lunch overleeft de lipstick gemakkelijk, evenals de drankjes tussendoor. Daarbij blijven de lippen zacht en niet droog aanvoelen. Hetzelfde geldt voor de lip liner. Die voelt zacht, maar niet te zacht aan, waardoor je een mooie rechte lijn kunt zetten zonder dat je meteen je scherpe punt kwijt bent of juist te hard moet drukken.

Voor mij is het echt een topduo!

De NYX Suede Matte lipstick kost € 9,59 en de NYX Suede Matte Lip Liner kost € 4,23. Beide zijn verkrijgbaar bij Douglas. Wil je liever een andere kleur? Je kunt kiezen uit talloze varianten.

Beide producten zijn vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tessa 18 februari 2020 - 12:52

Erg fijn vind ik deze. Heb zelf ook de kleur girl bye

Reply
bychristiana 19 februari 2020 - 07:52

Ik ben al jaren fan van de round lipsticks van NYX. Enkele jaren geleden begon Douglas met het verkopen van NYX, dus daar was ik toen heel blij mee. Nu hebben ze echter de collectie round lipsticks flink verkleind en kan ik mijn favoriete kleurtje niet meer krijgen. Heel jammer! Van de matte kleurtjes die jij laat zien vind ik Spicy vooral erg mooi.

Reply

Plaats een reactie