NIVEA Sun Sensitive review

door Daphne - verdraaid mooi
nivea-sun-review

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om zonder zorgen even in de zon te liggen. Heb jij (of misschien je kindje) een gevoelige huid en krijg je huidreacties door de zon? Dan zou de nieuwe NIVEA Sun Sensitive lijn jou moeten helpen om ook ontspannend van de zon te kunnen genieten. Ik laat je drie producten zien en geef je er mijn mening over, namelijk de NIVEA Sun Face Sensitive gezichtszonnecrème, de NIVEA Sun Kids Sensitive Protect & Play zonnemelk en de NIVEA Sun Kids Protect & Play Sensitive triggerspray.

NIVEA Sun Sensitive

De collectie van de NIVEA Sun Sensitive lijn bestaat in totaal uit zeven producten. Twee producten (zonnespray en zonnemelk) zijn geschikt voor de huid die gevoelig is voor de zon en één product (zonnecrème) speciaal voor de gevoelige gezichtshuid. Daarnaast zijn vier producten uit de NIVEA Sun Kids Protect & Play Sensitive lijn gericht op de gevoelige kinderhuid, namelijk een zonnemelk, triggerspray, roll-on en zonnespray. Zo is er altijd wel een product die bij jou of je kindje past!

Deze speciaal ontwikkelde lijn voor de gevoelige huid voor de zon, is ongeparfumeerd en verrijkt met verzachtende ingrediënten, zoals Aloë Vera. Het eerste product dat ik ga testen is de gezichtscrème en de laatste twee producten zijn speciaal ontwikkeld voor de kinderhuid. Die producten test ik ook zelf, omdat ik benieuwd ben en wil ervaren hoe het aanvoelt op mijn huid. Daarnaast heb ik een vriendin ingeschakeld met een dochtertje die het op haar huidje geprobeerd heeft, omdat ik zelf geen kind heb waarop ik het kan testen. De huid van een kind is immers veel dunner en gevoeliger dan die van een volwassenen.

NIVEA Sun Face Sensitive gezichtszonnecrème review

nivea-sun-gezicht-review

Deze zonnecrème voor het gezicht met SPF 50 biedt direct bescherming tegen zonnebrand, het vermindert huidirritaties en een trekkerig gevoel van de huid en werkt daarom ook hydraterend. De textuur zou volgens NIVEA niet vet zijn, licht aanvoelen en ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Ook is het product dermatologisch goedgekeurd.

nivea-sun-gezicht-review-2

De crème heeft een fijne textuur en smeert gemakkelijk uit. Het voelt zacht en niet vet aan en trekt snel in de huid, zonder een witte waas achter te laten. Daarnaast is de geur heel subtiel aanwezig en heeft de typische, heerlijke NIVEA Sun geur. Ik vind het een prettig product om het gelaat te beschermen tegen de zon.

nivea-sun-gezicht-review-1

De NIVEA Sun Face Sensitive gezichtszonnecrème is te koop bij diverse drogisterijen voor € 14,99 – 50 ml.

NIVEA Sun Kids Sensitive Protect & Play zonnemelk & triggerspray review

Blootstelling aan de zon is goed voor je kindje. De zon helpt het lichaam namelijk vitamine D te produceren, waardoor calciumabsorptie mogelijk is. Dat is essentieel voor het laten groeien van de botten. Alleen bescherming is zeker voor je kindje erg belangrijk. Bij kinderen werkt de aanmaak van pigment nog niet goed en is de beschermende werking van de huid nog niet volledig ontwikkeld. De huid kan zichzelf maar ongeveer vijf minuten beschermen voordat het verbrandt.

nivea-sun-kids-sensitive-review

De zonnemelk en triggerspray bieden beide hetzelfde aan voor de kinderhuid. Het biedt namelijk onmiddellijke bescherming tegen zonnebrand en helpt het risico op huidreactie, veroorzaakt door de zon te verminderen.

nivea-sun-kids-sensitive-triggerspray-review-1

Deze producten zijn speciaal gericht op de gevoelige en tere kinderhuid en zijn daarom ongeparfumeerd en extra water resistent voor de echte waterratjes. Ook fijn om te weten is dat deze producten op huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd zijn.

nivea-sun-kids-sensitive-review-2

De zonnemelk is niet te dun en niet te dik, waardoor je het snel en makkelijk in kunt smeren. Wel zo fijn voor de ongeduldige kindjes, die niet kunnen wachten om verder te spelen. Als je het wat dikker insmeert, heeft het een witte waas, die vrij snel daarna intrekt. Ondanks dat het ongeparfumeerd is, ruik je de milde NIVEA geur nog wel. Dat doet me zelf denken aan de heerlijke, lange zomerdagen!

nivea-sun-kids-sensitive-review-1

De substantie van de triggerspray is een stuk dunner dan de zonnemelk en dat merk je goed met het uitsmeren ervan. Ook hier is dezelfde NIVEA geur aanwezig. Er zit trouwens een slot op de spray. Zo kan je kindje er niet mee vandoor gaan en het als ‘waterpistool’ gebruiken.

nivea-sun-kids-sensitive-triggerspray-review-3

Ik houd persoonlijk meer van de substantie van de zonnemelk dan van de triggerspray. Alleen vond het dochtertje van mijn vriendin de triggerspray veel leuker. Het insmeren van de huid werd op die manier echt leuk. Haar huid reageerde goed op de producten. Of het daadwerkelijk extra water resistent is, hebben we niet echt kunnen testen. Nadat ze het water uit kwam, is ze natuurlijk meteen opnieuw ingesmeerd. Dat raadt NIVEA trouwens ook zelf aan!

nivea-sun-kids-sensitive-triggerspray-review-2

Ik ben dan wel geen kind, maar goede bescherming is voor alle leeftijden tenslotte. Daarom zul je mij deze zomer ook nog wel met deze items zien, want ook ik kan geen genoeg krijgen van de heerlijke zee. Dan is de extra water resistente formule ook voor mij van toepassing!

De NIVEA Sun Kids Protect & Play Sensitive triggerspray is te koop voor € 22,99 – 300 ml en de NIVEA Sun Kids Sensitive Protect & Play zonnemelk is te koop voor € 19,99 – 200 ml. Beide zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen.

Kleine tip: vaak zijn producten van NIVEA altijd wel ergens 1+1 gratis. Dan is het beschermen van je huid tegen de zon nog goedkoper!

nivea-sun-review-1

Heb jij een gevoelige huid voor de zon?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

10 reacties

Angela | ilovebudgetmakeup.nl 11 juni 2019 - 11:57

Klinkt goed! Die voor kinderen heb ik over een paar jaartjes wel nodig!

Reply
Lodi 11 juni 2019 - 12:50

Ik heb geen gevoelige huis, kleur ook snel bruin, maar toch smeer ik me altijd heel goed in. Ook mijn kinderen spray ik de dag door. Ik gebruik het liefst een spray omdat dit makkelijk is, waardoor de kinderen wel even blijven staan en het fijn is als we gaan klimmen en je dus geen gladde handen heb.

Reply
Nicole Orriëns 11 juni 2019 - 14:11

Ja, ik kies altijd wel graag voor sensitive producten. Het sprayflesje lijkt me ook nog eens heel handig.

Reply
Felice Veenman 11 juni 2019 - 14:20

Nivea is he tno- non-sens merk dat heel erg goed bij mij past

Reply
Laura 11 juni 2019 - 14:20

Ik gebruik deze echt al super lang! Die sensitive is voor mij huid echt heel wat milder dan de gewone formule!

Reply
Sonja 11 juni 2019 - 19:28

Voor mijn huid lijkt mij deze ideaal, gevoeligheid ten top.

Reply
Bergfamilie 11 juni 2019 - 20:28

Ik koop altijd producten voor de gevoelige huid, maar kijk bij zonnebrand wel altijd heel serieus naar de ingrediënten. Ik hou daarbij deze lijst aan: https://www.dr-jetskeultee.nl/lijst-goede-en-slechte-zonnefilters/
Ik heb zo’n vermoeden dat Nivea daar niet doorheen komt… maar misschien zit ik ernaast?

Reply
Deb 11 juni 2019 - 22:04

Wat een heerlijke zomerse foto’s!Vooral de zonnecrème voor het gezicht lijkt me fijn omdat ik zelf ook een gevoelige huid heb. De Nivea geur vind ik ook heerlijk. Echt zo’n vertrouwd en cosy geurtje vind ik het.

Reply
Deb 11 juni 2019 - 22:04

Ps. en voordat ik het vergeet te zeggen, wat zijn je nagels mooi!

Reply
Miranda de Jong 12 juni 2019 - 09:30

Ik zie als overblijfouder regelmatig kindertjes op school die verbrand zijn in het weekend. Ik vraag me dan altijd af waarom dat toch moet gebeuren? Er is zoveel op de markt waarmee je je kind(eren) kunt beschermen tegen de zon. Is het de laksigheid van mensen? Is het het financiële plaatje? Of is het gewoonweg onwetendheid?
Ik hoop in elk geval dat wij als bloggers toch mensen over de streep weten te trekken om zich in te smeren!

Reply

Plaats een reactie