NIVEA Sun Protect & Hydrate review

door Daphne - verdraaid mooi

Ik test ieder jaar heel wat zonbeschermingsproducten, maar de producten van NIVEA zijn toch wel nostalgisch voor mij. Dit merk kocht mijn moeder vroeger altijd. Bij het openen van de flacon komt de geur van vroeger me al tegemoet en denk ik gelijk aan die ellenlange zomerdagen die ik met mijn moeder doorbracht op het strand. Heerlijk! Inmiddels is de formule vernieuwd en verbeterd en ga ik eens kijken of ik heimwee naar de formule van vroeger krijg of blij ben met de verandering. Daarom lees je hier de NIVEA Sun Protect & Hydrate review met twee zonnemelk producten en één zonnespray.

nivea sun review

Wist je dat…

Feitjes zijn meestal leuk, maar nu vind ik ze eerlijk gezegd vooral schokkend… Uit onderzoek in opdracht van NIVEA Sun (Beiersdorf) onder 809 Nederlanders komen heel wat opmerkelijke cijfers. Ik noem ze op.

 • 46,8% van de respondenten geeft aan zich op een zonnige dag bijna nooit in te smeren met zonnebrandcrème.
 • 82,4% neemt altijd zonnebrand mee op vakantie.
 • 78,4% neemt altijd zonnebrand mee naar het strand.
 • 40,8% neemt altijd zonnebrand mee tijdens een dagje weg.
 • 42,8% neemt altijd zonnebrand mee naar de tuin of het balkon.
 • 23,4% neemt altijd zonnebrand mee naar een festival.
 • 20,9% neemt altijd zonnebrand mee naar het terras.
 • 15,3% neemt altijd zonnebrand mee wanneer diegene buiten gaat sporten.
 • 14,1% neemt altijd zonnebrand mee als ze naar buiten gaan.
 • 74,7% van de correspondenten die zich wel insmeren naar het terras, doet dat slechts één keer.
 • 74,8% smeert zich op het strand één of twee keer in. 
 • De meest vergeten plekjes bij het insmeren zijn de oren met 39% en de lippen met 35,7%.

Wist je dat je jezelf iedere twee uur opnieuw in moet smeren? Na het zwemmen, afdrogen of zweten moet je dat nog een keer extra doen. Ook als de zonbescherming waterbestendig is.

NIVEA Sun Protect & Hydrate

Deze lijn van NIVEA beschermt je huid niet alleen tegen UVA- en UVB-stralen die huidbeschadiging door de zon en vroegtijdige huidveroudering tot gevolg veroorzaken. De formule is namelijk ook water-resistent en beschermt het de huidbarrière tegen uitdroging. Verder zorgt de lijn voor een intensieve hydratatie tot wel 48 uur en wordt het microbioom van de huid gerespecteerd. 

nivea sun protect & hydrate zonnemelk review

De formule voor minimaal 70% biologisch afbreekbaar en is onder andere verrijkt met het antioxidant vitamine E, dat een zacht gevoel achterlaat op de huid. Daarbij respecteert de formule de oceaan (en dus het koraal), want het bevat geen Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene UV-filters.

Deze zonnebrandlijn is in verschillende vormen en formaten beschikbaar, namelijk in zowel een melk als spray vorm en in de formaten 30, 50, 100, 200 en 400 ml. Dus ideale, kleine verpakkingen voor onderweg en een grote verpakking op locatie.

nivea sun protect & hydrate zonnespray review

Ingrediëntenlijsten uitgeplozen

Normaliter pluis ik per product de ingrediëntenlijst uit, waarbij ik de ingrediënten benoem en uitleg die hoog in de lijst staan. Alleen komen zoveel producten uit de lijsten overeen, dat ik het deze keer net even anders ga doen. Ik ga verschillende ingrediënten voor je uitleggen, maar je kunt zelf kijken op de foto hoe hoog dit product in een bepaalde lijst staat.

nivea sun protect & hydrate zonnemelk ingredienten review

Ingrediënten zonnemelk SPF 30 en SPF 50.

Glycerin werkt vochtinbrengend en verzacht en beschermt de huid. Isopropyl Palmitate is een textuurverbeteraar en werkt verzachtend voor je huid. Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine is een stabiele UVA- en UVB-filter met een antioxidatieve werking. Ethylhexyl Salicylate is een UVB-filter en een stabilisator. Butyl Methoxydibenzoylmethane is een UVA-filter en stabilisator. Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate verzacht de huid en houdt het in goede conditie. Alcohol Denat. is normaliter een uitdrogende alcohol, dat er dan weer wel voor zorgt dat de formule sneldrogend is en daarom perfect is voor de warme zomermaanden. Titanium Dioxide (nano) is een UV-filter dat ook een antibacteriële werking kan hebben. Behenyl Alcohol is een vette alcohol die vocht vasthoudt en daarom ook stabiliserend werkt op emulsies. C12-15 Alkyl Benzoate is een textuurversterker dat ook verzachtend werkt. Dibutyl Adipate is een textuurversterker dat verzachtend werkt en werkt positief in combinatie met UV-filters. Ethylhexyl Triazone is een UVB-filter. Cocoglycerides houdt vocht vast en verbetert de structuur van het product.

nivea sun protect & hydrate zonnespray ingredienten review

Ingrediënten zonnespray SPF 30.

In alle producten zit dus Alcohol Denat. Ik heb geen gevoelige huid en vind het persoonlijk tijdens broeierige zomerdagen alleen maar fijn wanneer een verzorgingsproduct snel intrekt. Zeker ook wanneer je naar het strand gaat en het zand overal aan kan plakken. Alleen ben je er bewust van wanneer je een erg gevoelige huid hebt. Ik vind de producten in ieder geval niet uitdrogend werken, verre van. 

Review NIVEA Sun Protect & Hydrate

nivea sun protect & hydrate zonnemelk textuur

Textuur zonnemelk

Ik zei het al in het begin van de review, maar deze producten brengen mij terug naar de heerlijke zonnige dagen die ik als kind altijd met mijn moeder had. Dat gevoel draagt dus zeker bij aan mijn mening over deze producten. Ik heb er vroeger (met de oude formule) al liters op mijn huid gesmeerd en dat wil ik opnieuw met deze producten doen! 

Qua gemak zou ik zelf eerder kiezen voor de zonnemelk, omdat je dat heel gericht aan kunt brengen. De spray is dan weer wel makkelijk en snel uit te smeren als je bijvoorbeeld op het strand staat. Die is namelijk ook net wat eerder ingetrokken. Allemaal plakken ze trouwens niet en verzachten ze de huid. Kijk dus wat voor jou het prettigst werkt, want ik raad ze allemaal aan.

nivea sun protect & hydrate zonnespray textuur

Textuur zonnespray

NVEA Sun Protect & Hydrate is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zowel in de fysieke filialen als online, zoals bij Kruidvat en Plein.nl. De adviesprijzen liggen tussen de € 4,49 en 20,99. Ik testte eerder al wat NIVEA Sun items.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 2 augustus 2021 - 10:01

Zo, dat is veel, bijna de helft van de mensen die zich niet insmeert met een zonnebrandcreme! Vroeger werden wij ook niet echt goed ingesmeerd:-( Ik kan me herinneren dat ik en mijn zussen alledrie met rood verbrande ruggetjes naast elkaar zaten in de tent als we op vakantie waren en dan aftersun kregen. Maar je kan natuurlijk beter goed smeren van tevoren;-)

Reply

Plaats een reactie