NIVEA Styling Looks review

door Daphne - verdraaid mooi
NIVEA-styling-looks-review

Je wilt je haar beschermen tegen externe invloeden, maar tegelijkertijd ook stijlen naar jouw wens. Wat past het beste bij jouw haar en waarmee creëer je jou beste coupe zonder dat je haar beschadigd wordt of producten elkaar tegenwerken? NIVEA komt met een nieuwe collectie haarstyling producten die perfect op elkaar afgestemd zijn per categorie haar. Ik heb stijl haar en de producten die daarvoor geschikt zijn, ga ik testen! Je leest hier de NIVEA Styling Looks review.

Haarstyling routines per look

Voor ik de items ga reviewen, wil ik je nog wat meer informatie geven over deze nieuwe lijnen. Je kunt kiezen uit vier haarstyling routines die op maat gemaakt zijn voor een bepaalde look, namelijk steil, volume, krullen en textuur. Iedere productlijn bestaat uit drie stappen, namelijk prep, form en finish. Per lijn kun je niet uit drie, maar uit vier à vijf verschillende producten kiezen. Zo blijf je trouw aan je persoonlijke styling routine, omdat ieder haartype immers anders is en vraagt om een eigen aanpak. Tegelijkertijd heb je het gemak en het voordeel van producten die zijn ontwikkeld om elkaar te versterken.

Steil
Als je je haren stijl, dan weet je dat de uitdaging is om het vochtgehalte van je haar niet aan te tasten. Daarom is een goede bescherming tegen hitte van je föhn en/of stijltang onmisbaar. Tel daar hydratatie bij op en je begrijpt hoe NIVEA je helpt om die gezonde glans te behouden.

Volume
Deze routine geeft je haarwortels een lift en geeft meer structuur aan het haar. Zo creëer je gemakkelijk een frisse, volle look door de unieke root liften formule.

Krullen
Met deze routine pak je iedere krul afzonderlijk aan voor een veerkrachtige, glanzende, pluisvrije coupe. Hydratatie en definitie zijn immers belangrijk bij de verzorging van krullen.

Textuur
Heb je kort haar? Dan helpt deze routine je om het beste uit je korte haar te halen. Zo heb je nooit meer het probleem dat je je haar niet meer in model krijgt en houdt. De geavanceerde producten in deze routine zorgen voor een ultra sterke fixatie tot wel 24 uur lang.

NIVEA Straight Pre-Styling Mist review

De prep-fase is de eerste stap in de haarstyling routine. De producten uit deze routine hebben de werking van een primer. Dat is de verzorgende basis die ervoor zorgt dat alle stappen die je daarna zet, meer effect hebben. Daarnaast gaat het schade door borstelen, föhnen en stylen tegen. Uit die eerste stap laat ik je de NIVEA Straight Pre-Styling Mist zien.

NIVEA-straight-pre-styling-mist-review

In deze eerste fase kun je kiezen tussen Styling Primer, die beschermt het haar tegen de hitte van een föhn, en de Pre-Styling Mist. Ik ga de laatste optie aan je laten zien. De mist heeft een verzorgende lichte olie en beschermt en minimaliseert het breken van fijn haar. Verder biedt het een hittebescherming tot 220 graden, waardoor het een goede optie is als je een stijltang gebruikt. Ik gebruik altijd een stijltang, dus voor mij is de keuze snel gemaakt.

NIVEA-straight-pre-styling-mist-review-1

Je brengt de mist aan op 25 cm afstand op vochtig haar op de lengte en de puntjes. Steil vervolgens je haar met een föhn en een borstel. Als je de tweede stap overslaat, kun je na stap 1 als je haar droog is ook een stijltang gebruiken, maar ik laat je natuurlijk alle stappen zien zoals NIVEA het aanraadt.

NIVEA-curl-styling-primer-review-3

Producten die kappers op je haar gebruiken, ruiken net altijd iets lekkerder dan de producten die je thuis gebruikt is mijn ervaring. Tot ik de geur rook van deze mist, heerlijk! Uit de sprayflacon komt een krachtige mist. Je sprayt het gemakkelijk en snel over het gehele haar en voelt wat sticky aan. Het verschil tussen mijn haar föhnen met en zonder dit product is dat mijn haar met dit product veel minder snel pluist en alle kanten op waait tijdens het föhnen. De voorste lokken van mijn haar doen altijd waar ze zin in hebben en dat komt nooit overeen met waar ik zin in heb. Alleen merkte ik nu al duidelijk dat die lokken veel steiler vielen toen ik die aan het föhnen was met mijn borstel als hulptool.

NIVEA-straight-pre-styling-mist-review-2

De NIVEA Straight Pre-Styling Mist kost € 5,99 – 150 ml. Het is geschikt voor alle haartypen.

NIVEA Straight Anti-Frizz Creme review

De form-fase is de tweede stap in de haarstyling routine. Hier ga je aan de slag met de echte styling van het haar. Met de juiste spray, mousse of crème geef je het kapsel de gewenste vorm. Uit deze stap laat ik je de NIVEA Straight Anti-Frizz Creme zien.

NIVEA-Straight-Anti-Frizz-creme-review

De Straight Anti-Frizz Creme heeft een formule met een verzorgende lichte olie. Hiermee hydrateer je je haar en reken je af met pluizende, opstandige haren. Daarbij heeft het een anti-statisch effect en maakt de crème het haar glad. Met dit product krijg je volgens NIVEA een silky-smooth look.

NIVEA-Straight-Anti-Frizz-creme-review-1

Schud het product voor gebruik en breng het aan op vochtig haar. Föhn je haar en gebruik daarna een stijltang. Wil je een extra gladde look? Breng dan een kleine hoeveelheid aan op droog haar.

NIVEA-Straight-Anti-Frizz-creme-review-3

Na stap 1 heb ik mijn haren, zoals je ziet, wat droger geföhnd voor ik stap twee aan ging brengen. Dit product heb ik puur aangebracht op ongeveer de laatste tien tot vijftien centimeter van mijn haar. Let op als je haar in lagen geknipt is, dat je de kortere lokken ook mee verzorgt! De crème is heel zacht en verzorgt mijn haar voelbaar. Je hebt erg weinig nodig voor een mooi, glad en pluisvrij resultaat. Voor ik verder ging met het föhnen van mijn haar, kon ik mijn haar al steiler stijlen met puur dit product. Toen het wat langer in mijn haar zat en ik mijn haar verder ging föhnen, was mijn haar door dit product nog steeds voelbaar zacht, maar ook wat sticky. Dat vind ik zelf ideaal als je je haar in een bepaald model wilt laten vallen. Daarnaast vind ik deze stap een mooie aanvulling na stap 1, omdat de punten van mijn haar met deze Anti-Frizz Creme nog zachter worden en nog minder snel de kans krijgen om te pluizen.

NIVEA-Straight-Anti-Frizz-creme-review-2

De NIVEA Straight Anti-Frizz Creme kost € 5,79 – 140 ml. Het is geschikt voor alle haartypen.

NIVEA Straight Forming Spray review

De finish-fase is de derde stap en laatste stap in de haarstyling routine. Nadat je je haar in model hebt gebracht, zorg je er in deze fase voor dat het nóg langer in model blijft. Zo krijg je gezond, glanzend haar zoals jij het graag ziet. Of dat nou gekruld, volumineus of ultra steil is. De highlights in deze Styling Looks routines zijn de Form producten, zonder alcohol. Die drogen het haar niet uit. Uit deze stap laat ik je de NIVEA Straight Forming Spray zien.

NIVEA-Straight-Forming-Spray-review

De Straight Forming Spray houdt pluizende haren in bedwang en zorgt ervoor dat je steile coupe heel de dag in model blijft zitten. De unieke formule bevat een lichte olie en 0% ethyl alcohol, waardoor je haar niet hard of plakkerig wordt, maar juist flexibel blijft en zacht aanvoelt. Daarbij droogt het tot 2 keer langzamer in vergelijking met standaard haarsprays mét alcohol.

NIVEA-Straight-Forming-Spray-review-1

Je sprayt dit product op 25 cm afstand op droog haar. Daarna werk je met je vingers door de lengte van je haar om een steile look te creëren.

NIVEA-Straight-Forming-Spray-review-3

Na stap 1 en 2 heb ik mijn haar helemaal droog geföhnd en is het sticky gevoel van de producten verdwenen. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met haarlak producten. Ik wil het gebruiken, omdat mijn haar dan langer in model blijft, maar vind het erg irritant dat mijn haar geen kant meer op kan. Zeker bij lang haar valt dat enorm op en vind ik vaak storend. Doei normale haarlak, hoi NIVEA Forming Spray! Deze spray houdt je haar in bedwang, zonder dat het hard wordt! Daarbij heb je tijd genoeg om je haar in model te krijgen, want het wordt niet plakkerig of hard door dit product. Verder kun je gedurende de dag in je haar blijven kneden en modelleren zoals je zelf wilt. Wat trouwens ook handig aan deze spray is dat je gedurende de dag je haar ook gewoon kunt borstelen als er bijvoorbeeld tijdens het fietsen klitten in zijn ontstaan. Met een normale haarlak is het dan altijd maar de vraag hoe je haar dan zal zitten, maar met deze producten blijft mijn haar glad en pluisvrij.

NIVEA-Straight-Forming-Spray-review-2

De NIVEA Straight Forming Spray kost € 6,99 – 250 ml. Het is geschikt voor normaal haar.

NIVEA Curl Styling Primer

Ik heb niet alleen de NIVEA Styling Looks voor steil haar ontvangen, maar ook nog een product uit de lijn voor prachtige krullen: de NIVEA Cure Styling Primer.

NIVEA-curl-styling-primer-review

Dit product uit de Curl lijn bereid je haar voor op het makkelijk creëren van je look. De innovatieve formule bevat verzorgende droge olie. Dat verzorgt en biedt hittebescherming tegen hitte tot 220 graden. Verder verfrist en herdefinieert het droge krullen en zorgt voor een niet-plakkerig gevoel.
NIVEA-curl-styling-primer-review-2

Je brengt dit product aan op vochtig haar van de wortels tot de puntjes. Daarna droog je je haar in de buitenlucht of met een föhn. Voor mooiere krullen vervolg je je routine met de Cure Plumping Mousse. Buitenom dat dit product onwijs lekker ruikt en mijn haar heerlijk aanvoelt als ik dit product aangebracht heb, kan ik over dit product geen mening geven. Ik heb geen krullen van mezelf en kan daarom geen eerlijk oordeel vellen over de werking van dit product.

NIVEA-curl-styling-primer-review-1

De NIVEA Curl Styling Primer kost € 6,49 – 150 ml. Het is geschikt voor alle haartypen.

NIVEA Styling Looks review

Wat kappers kunnen, kun jij nu ook! Niet vanuit de kappersstoel, maar gewoon lekker thuis. Vanaf nu ben jij je eigen haarstylist en kun jij zorgen voor een good hair day. De NIVEA Styling Looks heeft vier lijnen met verschillende producten, maar door het handige stappen stysteem raak jij niet in de war. Je kunt precies zien wat bij jouw haar past en welke stappen je moet volgen. Een kind kan de was doen, oftewel jij kan zelf je haar steilen! Ik vind het ideaal en erg toegankelijk gemaakt en alle producten ruiken onwijs lekker!

NIVEA-styling-looks-review-2

Alle producten doen precies wat ze beloven en versterken elkaar voelbaar zonder mijn haar vet te maken of te verzwaren. Als ik mijn haar normaal gezien föhn zonder daarna een stijltang te gebruiken, ziet mijn haar er pluizig en daarom wat droger uit. Met deze producten hoeft er eigenlijk geen stijltang meer aan te pas te komen en ga ik alsnog niet met een pluizenbol de deur uit. Toch was ik benieuwd hoe mijn haar zou reageren op een stijltang na al die producten. Daarom zie je op de foto links mijn haar puur na het föhnen en op de foto rechts mijn haar na het stijlen van mijn haar, waarbij ik de onderste punten van mijn haar altijd naar binnen laat vallen. De foto’s zeggen genoeg: de producten van NIVEA werken ook goed in combinatie met een stijltang zonder dat mijn haar slap naar beneden valt en niet meer te modelleren is. Kortom: ik ben fan!

Heb jij normaal gezien een stijltang nodig als je je haar puur föhnt? Zou jij deze producten ook willen uitproberen?

Alle NIVEA Styling Looks producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en op Kruidvat.nl.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

6 reacties

Gabrielle 25 september 2019 - 08:18

Mooie producten, vooral de curl styling primer zou ik graag proberen, bij mij blijven krullen namelijk echt nooit langer dan twee uur zitten 😉

Reply
Gabriëlle 21 november 2019 - 09:39

Hoi hoi, als je krullen nooit langer dan twee uur blijven zitten probeer dan dit eens: gebruik als laatste stap, dus wanneer je haar al ‘klaar en ready to go’ is even wat spraytjes van de Nivea curl Forming spray en blaas dat in 20 seconden droog met een diffuser (of gewone föhn op zachte blaasstand) . Dit werkt ook perfect op dag-2-haar als refresher om de krullen weer te activeren, zeker als je ze dan eerst even heel licht vochtig mist.

Reply
Eveline - Beautytijd.nl 25 september 2019 - 09:22

Leuk om een review te lezen over de andere lijn. Je haar ziet er prachtig uit! Wij hebben de volume lijn ontvangen, beter voor ons piekhaar haha 😛 . We moeten hem nog gaan testen.

Reply
Natascha - Beautyopinie 25 september 2019 - 19:54

Leuke review Daphne! Ik heb zelf de producten voor volume getest en was daar ook enthousiast over. De frizz creme die jij laat zien spreekt me ook wel aan, die koop ik misschien nog wel!

Reply
Babs 26 september 2019 - 15:07

Toen ik de commercial op televisie zag (of het was in een magazine) was ik direct enthousiast. De hittebestendige producten spreken mij heel erg aan omdat ik mijn haar altijd föhn. Maar ook de curl plumping mousse lijkt mij ideaal!

Reply
Wanda 26 september 2019 - 18:13

Ik ben best wel fan van Nivea en zal deze producten dan ook zeker gaan uitproberen, ondanks dat ik geen lang haar heb, maar zo’n spray lijkt me heerlijk.

Reply

Plaats een reactie