NIVEA Q10 Firming + Bronze body lotion review

door Daphne - verdraaid mooi
nivea q10 firming bronze review

Nadat ik een paar weken geleden de NIVEA Bronze Effect body lotion testte in twee kleuren, zag ik dat het merk een nieuwe variant had uitgebracht. Die ga ik vandaag testen en daarom lees je hier de NIVEA Q10 Firming + Bronze body lotion review.  Het grootste verschil met de eerder geteste variant is dat deze een verstevigende formule heeft met Q10.

nivea q10 firming bronze review-1

Deze formule met Q10 belooft de huidelasticiteit in tien dagen te verbeteren. Q10 is een co-enzym dat van nature al in elke huidcel voorkomt. Hoe ouder je wordt, hoe meer de Q10 in je huid afneemt. Doordat de body lotion het huideigen Q10 bevat, wordt deze stof weer in de huid aangevuld. Zo wordt de huidelasticiteit verbetert. Daarnaast bouw je tegelijkertijd een natuurlijk gebruinde look op voor een stralende, zomerachtige huid. Dat komt door het bestanddeel Dihydroxyacetone, die voor de verkleuring van de huid zorgt en jou dus een mooie, bruine teint geeft. Verder hydrateert de bodylotion intensief.

Review NIVEA Q10 Firming + Bronze body lotion

NIVEA adviseert om de body lotion gelijkmatig aan te brengen op de huid en contact met kleding te vermijden tot de lotion volledig is ingetrokken. Was je handen na het aanbrengen om gekke vlekken te voorkomen. Ik adviseer zelf ook altijd om je huid eerst goed te scrubben voor het eerste gebruik, om dode huidcellen te verwijderen en zo een egaal mogelijk resultaat te krijgen.

nivea q10 firming bronze review-2

Je kunt, in tegenstelling tot de Bronze Effect variant, niet kiezen uit twee varianten voor verschillende kleurtinten, maar één variant geschikt voor iedereen. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, omdat ik merk dat ik een stuk minder bruin word, dan van de donkere Bronze Effect variant. Het werkt wel, maar net wat subtieler. Verder brengt het egaal aan zonder te vlekken.

De textuur is onwijs fijn, namelijk redelijk vloeibaar en makkelijk uit te smeren. Daarom trekt het ook snel in en kun je je dus snel weer aankleden. Het heeft een heerlijke, fris zomerse geur die niet ruikt naar de standaard zelfbruiningsgeur, ook niet na een paar uur. Of het echt verstevigend werkt, vind ik moeilijk te beoordelen bij mezelf. Dat dit ingrediënt toegevoegd is, kan nooit kwaad!

nivea q10 firming bronze review-3

De NIVEA Q10 Firming + Bronze body lotion is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 14,99 – 400 ml. Het is op het gebied van huidvriendelijk dermatologisch goedgekeurd. Let op dat dit product je niet beschermt tegen de zon, want het bevat geen zonnebescherming.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

6 reacties

bychristiana 18 mei 2020 - 09:10

Ik vind het inderdaad ook altijd lastig om te beamen of een product echt verstevigend werkt, voor mij is het altijd het belangrijkst dat het goed voedt en lekker ruikt, en oh ja, niet al te plakkerig is;-)

Reply
Daniëlle Springer 18 mei 2020 - 09:54

Ik ben hier wel benieuwd naar. Al spreek die Bronze Effect mij denk ik iets meer aan.

Reply
Rachel Kromdijk 18 mei 2020 - 11:42

Heerlijk klinkt dit product, je hebt er een mooie review van gemaakt! Plus dat Bronze Effect maakt het natuurlijk wel af 🙂
Fijn week nog verder Daphne!

Reply
Kiki 18 mei 2020 - 21:53

Ik ben nog op zoek naar een zelfbruiner. Ook heel fijn dat dit dermatologisch is getest!

Reply
Deb 19 mei 2020 - 12:58

Klinkt goed. Ik geloof zelf niet zo in producten die verstevigen. Denk zelf dat je dat vooral met sporten/bewegen voor elkaar krijgt en niet met het aanbrengen van een crème, wat natuurlijk wel mooi zou zijn. Meer denk dat dit een gevalletje van te mooi om waar te zijn is 😂.

Reply
Danny 10 juli 2023 - 23:26

Ik bezit beiden,zowel de Bronze Effect lotion en de Q10 lotion,ik heb nog steeds geen antwoord wat het verschil tussen beiden is….

Reply

Plaats een reactie