NIVEA Crème review

door Daphne - verdraaid mooi
nivea-creme-review-4

Als klein meisje smeerde mijn moeder al NIVEA Crème op mijn huid om het te verzachten en verzorgen. Ik weet dan ook niet beter dan dat het bekende blauwe blik er altijd al was. Ik bleef het gebruiken toen ik wat ouder werd en tegenwoordig zorg ik er zelf voor dat er altijd een blik in huis is. Toen ik een fantastisch perspakket van NIVEA ontving met daarin de NIVEA Crème, vond ik het heel erg dat zo’n crème die generatie op generatie doorgegeven wordt, nog geen plekje heeft op mijn blog. Daar komt vandaag verandering in en daarom lees je hier de NIVEA Crème review.

nivea-creme-review-3

Wist je dat er wereldwijd zes blikken per seconde over de toonbank gaan? Daarom is dit al ruim 100 jaar de crème onder de crèmes en is het geschikt voor alle leeftijden en voor elk moment. Van babybillen tot oma’s droge handen. Ik kan het me niet voorstellen dat je de crème nog niet kent. Als het toch zo is, dan hoop ik dat je na het lezen van dit artikel snel naar de drogist rent en dit magische blik gaat kopen.

nivea-creme-review-2

De crème zit in het herkenbare blauwe blik met een zilverkleurig beschermfolie. Als je die eraf haalt, komt het witte goud tevoorschijn en zie je dus de volle, dikke crème. Een van de geheimen achter het succes van de crème, is het Eucerit. Dit is een emulgator die olie en water samenbrengt in een fijn en stabiel mengsel dat de huid zacht en soepel maakt. De emulsie die dr. Oscar Troplowitz ontdekte had een sneeuwwitte kleur en daar is ook de naam NIVEA ontstaan. Het is namelijk afgeleid van het Latijnse ‘nix, nivis’, wat sneeuw betekent.

nivea-creme-review-1

De crème kun je voor allerlei doeleinden gebruiken, zoals als dagelijkse moisturizer op het gezicht, voor de verzorging van een schramme huid of als highlighter op de jukbeenderen. Doordat het op zoveel manieren gebruikt kan worden, heeft NIVEA de top tien opgesomd en die vind je hieronder:

  1. Het verzachten van de huid.
  2. Droge lippen verzorgen.
  3. Oogmake-up resten verwijderen.
  4. De aangedane huid verzorgen.
  5. Bescherming bieden in de kou.
  6. Nachtmasker.
  7. Handcrème.
  8. Voetencrème.
  9. Het verzorgen van getatoeëerde huid.
  10. Wenkbrauwen in model brengen.

NIVEA Crème review

Ik gebruik de crème vooral voor het verzachten van de huid. Soms over het hele lichaam en soms puur op de zones die het extra hard nodig hebben. Als ik bijvoorbeeld erg verkouden ben en een schrale neus heb, is deze crème heel fijn! Daarnaast vind ik het fijn als hand- en voetencrème en voor het verzachten van de nagelriemen. Ik wist niet dat ik het zelfs kan gebruiken om mijn wenkies te temmen en om mijn oogmake-up resten te verwijderen.

nivea-creme-review

De crème heeft de typische NIVEA geur. Ik kan het niet omschrijven, maar het is dé bekende geur van het merk. De crème voelt vol aan, smeert ook zo uit en hydrateert de huid enorm. Het trekt niet snel in de huid en daarom blijft het uren verzorgend aanvoelen. Wil je niet dat het hele gezin zijn vingers dipt in het blik? Dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van een spateltje. Zo houd je het hygiënisch.

Heb jij de NIVEA Crème in huis en voor wat gebruik jij het?

Nivea Crème is verkrijgbaar bij de drogist, supermarkten en online en je kunt kiezen uit vier formaten, namelijk 30 ml voor € 1,29, 150 ml voor € 2,99, 200 ml voor € 4,49 en 400 ml voor € 6,89. Let op: dit zijn adviesverkoopprijzen! De crème is op het gebied van huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tessa 24 december 2019 - 09:31

het is echt een klassieker!

Reply
bychristiana 24 december 2019 - 09:39

Ik ken het product natuurlijk wel maar ik heb het echt nog nooit gebruikt. Van Nivea heb ik heel lang de oog make-up remover gebruikt. Die kocht ik echt steeds opnieuw, zo fijn vond ik die;-)

Reply

Plaats een reactie