NIVEA Bronze Effect body lotion review

door Daphne - verdraaid mooi
NIVEA Bronze Effect body lotion review

Geleidelijk bruin worden zonder gedoe of zon, maar met je vertrouwde bodylotion die je huid ook verzorgd? Met de progressief bruinende body lotion van NIVEA zou je het effect binnen vijf dagen kunnen creëren. Je hebt twee varianten, voor de lichte tot medium huid en voor de medium tot donkere huid. Ik test beide varianten en daarom lees je hier de NIVEA Bronze Effect body lotion review.

De bruinende body lotion zit in de herkenbare 400 ml flacon met stevige klikdop. Het zou de huid 24 uur lang intensief hydrateren en voeden, laat de huid zacht aanvoelen en zorgt voor een gelijkmatig, natuurlijk gebruind effect. Dat effect zou je geleidelijk kunnen opbouwen, waarmee je na vijf dagen het optimale resultaat zou kunnen zien.

NIVEA Bronze Effect body lotion review-1

NIVEA adviseert om de lotion ruim en gelijkmatig aan te brengen op de huid en dan te wachten met aankleden tot het product volledig is geabsorbeerd. Was je handen na gebruik om gekke vlekken te voorkomen. Voor het beste resultaat kun je de huid scrubben voor het eerste gebruik. Ik let zelf ook nog op wat anders bij het aanbrengen van de lotion. Let er namelijk op dat je de ruwe plekken op je huid eerst voorbehandeld, zoals je knieën, ellebogen en voetbotjes. Anders krijg je daar snel van die donkere plekken en dat zou zonde van het resultaat zijn. Ik breng gewoon eerst een voedende bodylotion aan op die zones. Dan zijn die al wat meer verzadigd en zul je minder snel vlekken krijgen.

Review NIVEA Bronze Effect body lotion

De geur van de lotion is volgens NIVEA een combinatie van Ginkgo Biloba extract en druivenpitolie. Ik omschrijf het als een frisse en fruitige geur. De ‘echte’ zelfbruiningsgeur komt na een paar uur pas tevoorschijn. Die geur is niet te omschrijven, maar als je al bekend bent met zelfbruiners, dan ken je de geur uit duizenden.

NIVEA Bronze Effect body lotion review-2

Natuurlijk is het geen verrassing wanneer ik zeg dat ik een lichte huid heb en daarom de lichtste variant het beste bij me zou passen. Toch ben ik dwars en tegelijkertijd nieuwsgierig wat het effect is van de donkerdere variant op momenten dat ik geen vijf dagen wil wachten op een bruine teint. Daarom ga ik kijken hoe die donkerdere variant zou uitpakken op mijn lichte huid. Dan is juist nu het moment om het te testen. Als ik namelijk nou hele rare gekleurde benen krijg, ziet toch niemand ze nu nog, omdat het nog te koud is voor rokjesdag. Links zie je daarom het effect met de lotion voor de lichte tot medium huid. Rechts heb ik de lotion voor de medium tot donkere huid aangebracht.

NIVEA Bronze Effect body lotion review-3

Het effect van de lotion voor de medium tot donkere huid is goed te zien in de eerste twee dagen. Daarna verdwijnt dat overduidelijke verschil. Toch is mijn rechterbeen nog beduidend bruiner dan de linker. Al is dat door lichtinval niet super goed te zien op de foto. Bij mijn linkerbeen zie ik namelijk niet veel verschil in kleur tussen mijn linkerbeen en mijn buik. Dat staat niet op beeld, want dan zou de foto wel heel sexy worden, dus dat moet je even op mijn woord geloven. 😉 Het is wel wat bruiner, maar vrij minimaal. Daarom ga ik, ondanks dat het eigenlijk niet voor mijn lichte huid bedoeld is, voor de donkerdere variant. Daar zag ik na twee dagen al zulk goed het resultaat ontstaan en dat vind ik nou eenmaal mooier onder een jurkje staan dan de lichtere variant. Beiden zijn prima en doen wat ze beloven, dus je moet zelf nagaan voor welk resultaat je wilt gaan.

De NIVEA Bronze Effect body lotion is bij verschillende drogisterijen verkrijgbaar, zoals Kruidvat voor € 10,99 – 400 ml. Daar is alle NIVEA nu 1+1 gratis!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

13 reacties

Edith 6 april 2020 - 08:45

Wauw wat een fijn product, mooi resultaat ook. Prachtige glow krijg je ervan!

Reply
Rachel Kromdijk 6 april 2020 - 15:26

wauw ziet er goed uit, wat een mooie producten zeg! Je hebt trouwens prachtige benen!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 18 april 2020 - 14:57

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van dit soort beauty stuff, maar het resultaat vind ik dit keer wel echt heel mooi!

Liefs
X

Reply
Sigrid 5 juni 2020 - 20:43

Vraagje: je schrijft ‘omdat ik geen 5 dagen wil wachten’, bedoel je dan dat je na het smeren 5 dagen moet wachten op resultaat? Of dat je 5 dagen op rij moet smeren vooraleer je resultaat ziet? Dankjewel!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 5 juni 2020 - 21:24

Je bruint geleidelijk. Dus na de eerste dag heb je al wel resultaat, maar na vijf dagen krijg je pas het optimale resultaat. Bij de donkere variant zie je dat verschil veel sneller en heb ik het gewenste resultaat al sneller dan vijf dagen.

Reply
Marcel 7 juli 2020 - 12:47

Heb dit nu 2 x opgesmeerd, en wow wat een fijn spul. En ja ik ben een man, maar vind de combinatie van lotion en zelfbruining geweldig. Ik blijf het gebruiken, maar niet zo lang, anders wordt het onnatuurlijk. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, want dit is mega goed spul!!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 10 juli 2020 - 13:25

Dat is leuk om te horen! Het maakt niet uit of je een man of vrouw bent! Iedereen houdt denk ik wel van een mooie, zongebruinde huid!

Reply
Karin 6 augustus 2020 - 12:54

Ik heb de lichte variant maar je ziet bijna geen verschil. Dus volgende keer kies ik de donkere.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 10 augustus 2020 - 11:45

Slim! De lichte variant is snel té licht op je huid, maar gelukkig heeft NIVEA twee varianten!

Reply
Angela 2 juni 2022 - 22:03

Hier staat 10,99 bij kruidvat ma ik heb er vandaag 14,99 voor betaalt

Reply
Ghislaine 14 juli 2023 - 12:42

Zo’n taalfout: een bodylotion die je huid verzorgT!!! Hoe is het mogelijk om zo’n fout te schrijven!

Reply
Ghislaine 14 juli 2023 - 12:47

“op je huid eerst voorbehandelT!!!” Dit is de tweede fout! Ik heb dit nog niet gezegd.

Reply
Esmee 21 augustus 2023 - 11:20

Kan je het ook op je gezicht smeren?

Reply

Plaats een reactie